Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, setkali jste se s prořezáváním zoubku uz ve 3m? Male jsem dnes nahmatala cosi ostrého na dasni 🙈 🙃 byla teď dost protivna, ale byly jsme na ockování tak jsem to spíše přisuzovala te reakci po očku, je pátek večer. Jinak bych už psala doktorce,🙈 🤣
Cucaní a slintání beru součastí vývoje. Jen je teď víc protivná, a občas se kroutí u kojení.
Jojo, je tam ![]()
Moje druhá teď taky v čerstvém 4m hned dva spodní. ![]()
Ajeee tak moc dekuji, ja měla radost, že skončila bolest bříška, a že ted bude chvilku klid od trápení 🤣
Jak psaly holky…zoubek
ale treba to prořezávání nebude tak hrozne, kazdy to ma jinak. U nas prvnich 8 zubu docela v pohode, ale ted leze prvni stolička a to je trápení teda…
Jojo je tam zub..řekni si o prašule na šaty ![]()
Jako jsou známy i případy kdy se dítě už se zubem narodilo…
Jinak uvidíš no jak to bude či nebude trápit…u nás třeba u dcery byly ty první zuby provázeny i horečkou ke 39st. Vylétly když jí bylo 6m a pak byl na půl roku klid než začaly lézt další…ty už byly relativne v klidu…hlavnne už byla velká a bylo dost možnosti jak ji ulevit…u syna zas první zuby v klidu a věděla jsem pořádně až o špičácích…
Krásný zoubek na cestě. Připrav se na pokousané bradavky
(vtípek, můj druhý syn měl taky zoubky brzy, on byl v pohodě, já do krve - ale většina dětí nemá sklony pojídat vlastní matku)
@Tichošlápek 🤣 🤣 🤣 🤣 no ja si říkala, co dělá. Vůbec mi to nedošlo, proste jsem mela zafixovano, že zoubky po 4m.