Trhaní osmičky v těhotenství

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.11.25 21:20

Trhani osmičky těhotenství

Dobrý den prosím o radu
Byla jsem u zubaře, ne u svého
A ten mi dal žádanku na Stomatochirurgii
Mám prořezanou osmičku dole kousek zubu a i korunka jde vidět ale jsem těhotná druhý trimestr rentgen mi neudělali a řekli že si mám zajít tam muže mi to můj zubař vytrhnout mám někdo zkušenost?
Třeba není potřeba žádný Stomatochirurgi
Mam hrozny strach a nevim co delat
Přidávám fotku
Lze to bez rentgenu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anna872
18.11.25 21:53

Me vytrhla osmičku bez rtg i kdyz jsem těhotná nebyla, asi zalezi, jak moc se na to ten zubař cítí a jak je zkušený

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.25 22:13

Tak že těhotenství mi to muže vytrhnout take? Prosím a cítila ste nějakou bolest

• Citovat
  • Upravit
11798
18.11.25 22:37

Může a může ti to i umrtvit. Ale pokud se v tom bude muset více provrtat tak tě to potom až to přijde k sobě bude dost bolet a nebudeš si moct vzít nic moc na bolest…pokud zub neboli, není tam zánět, zub není zkažený tak bych asi vydržela až po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21524
18.11.25 22:38

S částečně vyrostlou osmičkou bych ani neuvažovala o tom, že bych šla jinam než na stomatochirurgii. A proč to tak akutně řešíš? Nepočkalo by vytržení po porodu? Ten rentgen by byl vhodný, ale možná si na to troufnou na chirurgii i bez něj. Určitě se objednej na konzultaci a uvidíš, co ti tam řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna872
18.11.25 22:46
@Anonymní píše: Více

Urcite.. i kdyz ja osobně, jelikož mam jednu taky na vytrhnuti, bych do toho šla jen v akutní fázi.. což samozřejmě během těhotenství může nastat, přece jenom je to náchylnější na ty zuby… kdyz mi ji tenkrát trhala, bolelo me to jak čert tyden, ten zub byl v zánětu, samotnej zákrok kvůli tomu byl taky bolestivý a musela mi to 3× opíchnout… pak asi tři dny takovy tahavý bolesti, ale byla jsem šťastná ze je venku, navic ten zákrok trvá pár minutek:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.25 23:09

Doporučuju nádech a výdech. Z čeho máš taky hrozný strach?
Ta osmička nějak zlobí, je tam kaz?
V těhotenství se může normálně udělat malý rtg zubu a můžeš i dostat umrtvení kolik je libo.
Pořádné umrtvený zub při trhání nebolí. Já mám pryč všechny osmičky, u jedné to byl zápas snad na hodinu a štvalo mně akorát že mám dlouho otevřenou pusu.
Nevýhodou je akorát opravdu to, že až bude venku, nemůžeš moc s léky na bolest hýřit v porovnání se stavem mimo těhotenství.
Musí ten zub pryč nutně hned?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.25 23:12

@nozu Občas mě pobolívá a někdy trochu více léky na bolest nemuzu je to skoro 2 týdny a pořád je to stejné
Volala jsem si na stomatochirurgii
A mají v mém okolí plno kapacitu
A některé mě ani nechtěli vzít

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.25 23:14

@Vladusxx mam fotku zde
Jak píšu občas boli beru paralen ale je to už dva týdny a porad je to stejný mam hrozný strach kdyz si pomyslím co mě čeká jestli to bude bolet jelikož jsem těhotná tak nevim zda injekce zabere

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.25 23:17

Strach mam asi celkově ze všeho
Můj zubař rentgen nedělá tak že netuším ani jak vlastně ta osmička roste
A bojím se že nějak injekce nezabere

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.25 23:18

Zde je fotka zubu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.25 23:35

Nemáš důvod se bát že nezabere, s tím nemá těhotenství nic společného.

• Citovat
  • Upravit
16191
19.11.25 01:19

Nedávno jsem byla taky resit osmičku a rovnou mi napsali Aulin na bolest. Těhotná bych do toho nešla. To je dolní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8851
19.11.25 06:32

Jedině stomatochirurgie. Byla jsem 2× samozřejmě netěhotná. Škoda, že sis to nevyřešila před těhotenstvím. Měla jsem to i šité…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.25 07:04

@Dahlia0409 ano dolní

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat