Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Me vytrhla osmičku bez rtg i kdyz jsem těhotná nebyla, asi zalezi, jak moc se na to ten zubař cítí a jak je zkušený
Tak že těhotenství mi to muže vytrhnout take? Prosím a cítila ste nějakou bolest
Může a může ti to i umrtvit. Ale pokud se v tom bude muset více provrtat tak tě to potom až to přijde k sobě bude dost bolet a nebudeš si moct vzít nic moc na bolest…pokud zub neboli, není tam zánět, zub není zkažený tak bych asi vydržela až po porodu
S částečně vyrostlou osmičkou bych ani neuvažovala o tom, že bych šla jinam než na stomatochirurgii. A proč to tak akutně řešíš? Nepočkalo by vytržení po porodu? Ten rentgen by byl vhodný, ale možná si na to troufnou na chirurgii i bez něj. Určitě se objednej na konzultaci a uvidíš, co ti tam řeknou.
@Anonymní píše: Více
Urcite.. i kdyz ja osobně, jelikož mam jednu taky na vytrhnuti, bych do toho šla jen v akutní fázi.. což samozřejmě během těhotenství může nastat, přece jenom je to náchylnější na ty zuby… kdyz mi ji tenkrát trhala, bolelo me to jak čert tyden, ten zub byl v zánětu, samotnej zákrok kvůli tomu byl taky bolestivý a musela mi to 3× opíchnout… pak asi tři dny takovy tahavý bolesti, ale byla jsem šťastná ze je venku, navic ten zákrok trvá pár minutek:)
Doporučuju nádech a výdech. Z čeho máš taky hrozný strach?
Ta osmička nějak zlobí, je tam kaz?
V těhotenství se může normálně udělat malý rtg zubu a můžeš i dostat umrtvení kolik je libo.
Pořádné umrtvený zub při trhání nebolí. Já mám pryč všechny osmičky, u jedné to byl zápas snad na hodinu a štvalo mně akorát že mám dlouho otevřenou pusu.
Nevýhodou je akorát opravdu to, že až bude venku, nemůžeš moc s léky na bolest hýřit v porovnání se stavem mimo těhotenství.
Musí ten zub pryč nutně hned?
@nozu Občas mě pobolívá a někdy trochu více léky na bolest nemuzu je to skoro 2 týdny a pořád je to stejné
Volala jsem si na stomatochirurgii
A mají v mém okolí plno kapacitu
A některé mě ani nechtěli vzít
@Vladusxx mam fotku zde
Jak píšu občas boli beru paralen ale je to už dva týdny a porad je to stejný mam hrozný strach kdyz si pomyslím co mě čeká jestli to bude bolet jelikož jsem těhotná tak nevim zda injekce zabere
Strach mam asi celkově ze všeho
Můj zubař rentgen nedělá tak že netuším ani jak vlastně ta osmička roste
A bojím se že nějak injekce nezabere
Nemáš důvod se bát že nezabere, s tím nemá těhotenství nic společného.
Nedávno jsem byla taky resit osmičku a rovnou mi napsali Aulin na bolest. Těhotná bych do toho nešla. To je dolní?
Jedině stomatochirurgie. Byla jsem 2× samozřejmě netěhotná. Škoda, že sis to nevyřešila před těhotenstvím. Měla jsem to i šité…
Dobrý den prosím o radu
Byla jsem u zubaře, ne u svého
A ten mi dal žádanku na Stomatochirurgii
Mám prořezanou osmičku dole kousek zubu a i korunka jde vidět ale jsem těhotná druhý trimestr rentgen mi neudělali a řekli že si mám zajít tam muže mi to můj zubař vytrhnout mám někdo zkušenost?
Třeba není potřeba žádný Stomatochirurgi
Mam hrozny strach a nevim co delat
Přidávám fotku
Lze to bez rentgenu?