Prosáknutí měkkých tkání

2242
28.2.13 14:27

Prosáknutí měkkých tkání

Ahoj holky, potřebuji radu, přijela jsem z nemocnice z ko, vše mi sice vysvětlili, ale teď čtu doma zprávu z USG plodu a v ní se píše: prosáknutí měkkých tkání do 1,7 mm. Jsem 33+0 tt, miminko dle USG odpovídá 35+5 tt, mám těhotenskou cukrovku (hodnoty ale tak nějak v normě).
Nevíte někdo co to prosáknutí měkkých tkání znamená? V minulé zprávě bylo bez známek prosáknutí :(. Na internetu jsem toho moc nenašla… Díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
28.2.13 14:35

http://zdravi.e15.cz/…cetin-451206 :?: :nevim:

Nebo tady něco, ale to je o poporodních zraněních, to prosáknutí

http://www.skola.czechian.net/…orozenec.htm Dr ti k tomu nic neřekl? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
28.2.13 14:45

@Seizdra Právě, že neřekl. Nevím pořádně co to je.. Brali v potaz zprávu z diabetologie - tam jsem měla vše ok. Malej má v 33. tt 2640 g :(. Řekli mi jen, že bude větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
28.2.13 14:46
@amille píše:
@Seizdra Právě, že neřekl. Nevím pořádně co to je.. Brali v potaz zprávu z diabetologie - tam jsem měla vše ok. Malej má v 33. tt 2640 g :(. Řekli mi jen, že bude větší.

Tak snad ti tu někdo poradí, no… Ty články jsou jeden moc věděckej a druhej až poporodní, což je blbost… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
28.2.13 14:53

Já měla prosáknutí měkkých tkání půlku těhoteství, doktor říkal, že do 2mm je to normální a nic se neděje. Já měla pořád kolem 1,9-2mm víc ne, tak se to neřešilo. Měla jsem taky cukrovku, myslím, že říkal, že kdyby to prosáknutí bylo nějaký větší, tak je to známka toho, že je cukrovka špatně kompenzovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
28.2.13 21:57

Nas malej mel taky 2mm prosaknuti. Taky jsem mela cukrovku. Laicky receno je to takovej otok. Ale po porodu byl uplne normalni hezky miminko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
28.2.13 22:01

@amille já to měla u všech :?, musí se to fakt hlídat, měla by se i zpřísnit dieta aby se to nezhoršovalo. Já to prosáknutí sama poznala na utz, hromadí se tam voda, do 2mm je norma. pak se mimi narodí větší a vypadá trošku nafoukle a do 2čh splaskne. je to hlavně ukazatel pro doktory a v dia poradně by se to mělo pohlídat, jaké jsou hodnoty na lačno? Já byla na inzulínu, vysoké dávky a na lačno stále přes 7 :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
28.2.13 22:28

@Markéta80 Hodnoty nalačno mívám do 5,3 nejvýš. :( Tak nevím, kde je problém. Na inzulínu nejsem, jen na dietě, měla jsem hodně dlouho hodnoty přes den kolem 4,5, začínala jsem dietu s hypoglykemií. Dr. mi pak řekla zvýšit porce jídla, vč. cukrů. No tak jsem to moc nehlídala, jedla i rychlé cukry (ovoce, povolené bebe sušenky) ve větším množství, ale hodnoty stále v normálu, 2 hodiny po jídle mívám 5-6,3 mmol. :( Ale asi to bude těmi rychlými cukry… Tak zpřísním dietku. Jinak děkuji moc za vysvětlení, já právě netušila co to může znamenat.
Miminko mělo na kontrole před 3 týdny váhu 1780 g, dneska 2640 g. A to jsem 33+0, prcek odpovídá 35+5 :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
28.2.13 22:29

@Pratt Děkuju za vysvětlení.. Snad tedy i ten náš bude po porodu hezké miminko. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
28.2.13 23:00

@amille hm to bude to ovoce a sušenky, je vidět že mimi rychle nabírá váhu. Já neměla dobře kompenzovanou cukrovku a to jsme píchala veliké dávky :jazyk:. Tomík měl ještě v 35tt 2500gr a za 6 dní akutní sekce a 4140gr :jazyk: a vali 34tt a 2840gr a ta na tom byla mnohem lépe ;). Držim palce a ovoce max dopoledne a sušenky bych nejedla ale jinak hodnoty krásné ale ten cukr chce omezit :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
1.3.13 09:38

@Markéta80 Asi to bude ono.. Včera jsem si dala večeři podle předpisů v dietě, ráno ale glykemie 3,6 :(, ketolátky 0.

Teda, to jsi to měla pěkný s tou váhou miminka. :) Takže se asi při vážení spletli nebo to špatně odhadli co? Nebo vážně tolik přibral? Já doufám, že tedy teď už tolik přibírat nebude, i když jestli bude po příteli, tak ten se narodil 4 kilovej. :twisted: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí