Prosba o help s Bc prací
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Pruhovaný_mýval Účelem práce je najít souvislost mezi povědomím o tématu a názory na něj. Školitel mě varoval, že lidé jednak neradi přiznávají, že něco neví a nepochopí účel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pruhovaný_mýval Účelem práce je najít souvislost mezi povědomím o tématu a názory na něj. Školitel mě varoval, že lidé jednak neradi přiznávají, že něco neví a nepochopí účel. Moc Vám ale děkuji za Váš čas. A vážím si i zpětné vazby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gemar píše:
@Pruhovaný_mýval Účelem práce je najít souvislost mezi povědomím o tématu a názory na něj. Školitel mě varoval, že lidé jednak neradi přiznávají, že něco neví a nepochopí účel.
Já klidně přiznám, že něco nevím, když je tato možnost mezi odpověďmi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gemar píše:
@Alriga Jde o to porovnat informovanost a názory. Potvrdit nebo vyvrátit souvislost.
Ale tu „informovanost“ prezentují naprosto nesmyslné údaje bez souvislostí. Zeptáš se, kolik potratů se dělá v ČR, ale tazatel neví, co se tím potratem myslí - jsou to pouze potraty chtělé ženou bez zjevného důvodu, nebo zahrnují i zdravotní indikace, jsou tam i potraty po zamlklém těhotenství, jsou tam potraty po úmrtí plodu (dokud to ještě není porod), nebo to jsou placené potraty? Tohle ta čísla pravděpodobně výrazně změní, nemyslíš?
Ty údaje z Nizozemí k eutanázii už jsou úplně mimo.
Takto poskládaný dotazník je o fous lepší, než co jsi tu prezentoval minule (kde to byla čistá tipovačka bez možnosti „nevím“), ale stále hluboce pod hranicí toho, co bych si představovala u bakalářské práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gemar píše:
@Pruhovaný_mýval Účelem práce je najít souvislost mezi povědomím o tématu a názory na něj. Školitel mě varoval, že lidé jednak neradi přiznávají, že něco neví a nepochopí účel. Moc Vám ale děkuji za Váš čas. A vážím si i zpětné vazby.
Ale ta data, která poptáváš, nevypovídají právě vůbec nic o všeobecném povědomí o tématu. Je to jako když žák ve škole sice ví, který rok přišli Cyril a Metoděj na Velkou Moravu, ale neví proč, co tam dělali, jak to ovlivnilo další dějiny a tak. Zkrátka ty se neptáš na znalost souvislostí a faktů, která právě ten názor na tématiku utváří, ale na data, čísla, zkrátka ty nedůležité věci, které s problémem souvisí naprosto okrajově.
Dám ti příklad.
Otáka 1: Víte, kolik umělých přerušení těhotenství do 12. týdne bylo provedeno v Čr v roce 2019?
Otázka 2: Víte, od kterého týdne je plod schopen cítít bolest (cca 20.)
Která otázka spíš ovlivní tvůj názor na to, jestli má mít žena právo na to podstoupit potrat kdykoli v průběhu těhotenství?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gemar píše:
kde to studuješ?
Název a cíl práce je tajný?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek Univerzita Mateja Bela v Banské Bystrici, obor právo. Název práce Svoboda rozhodování v opozici k ochraně života.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gemar píše:
@bublinek Univerzita Mateja Bela v Banské Bystrici, obor právo. Název práce Svoboda rozhodování v opozici k ochraně života.
a cíl práce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gemar píše:
To je zajímavé, že lidé neradi přiznávají že něco neví… Některé odpovědi jsem musela přeskočit, protože jsem tam možnost nevím nenašla. Asi jsem se špatně dívala? Nejsem si vůbec jistá, zda u takového tématu mohou rozhodovat nějaké statistiky u mě osobně je to hlavně o pocitu svobody rozhodování jednotlivce a to jednoduše jakákoli statistika nemůže ovlivnit. No nicméně na tak niterné téma byl ten dotazník zvláštní asi jsem to skutečně moc nepochopila. Držím palce s prací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gemar tak jsem to taky vyplnila. Sama jsem v moji bakalarske a diplomove praci mela dotazniky, akorat teda obor marketing. No ale musim ti rict, ze horsi dotaznik jsem jeste nevidela a to jsem jich par vyplnila (ne jen v ramci meho oboru, ale i od lidi, co to nikdy nestudovali). Vypovidaci hodnota 0. Pilotaz ocividne neprobehla. A absolutne netusim, jak tam chces hledat nejake souvislosti a vyhodnocovat zavislosti atd. Urcite se dal tento dotaznik pojmout daleko lepe a mohly vyjit zajimave vysledky. To ze v to v praci neni to nejdulezitejsi, neni duvod to tak zmastit. Uprimne se divim, ze to vedouci prave pustil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gemar píše:Školitel tě nevaroval, že blbý dotazník = blbá data a tedy výsledky na prd? Ale dle názvu to je nějaká fofrschule, tak ti třeba titul dají i za takový metodický patvar. Já bych tě s tímto projít nenechala - je tam špatně tolik věcí, že je to až fascinující.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DeeSocialWorker Je pěkné napsat, že je někde všechno špatně. Pokud jste pedagog, pak se styďte, protože nenapsat co konkrétně Vám přijde špatně, je velmi ale velmi frustrující. Pokud vysokoškolský pedagog nejste, pak vůbec nevíte, o čem mluvíte, tedy je naprosto irelevantní, zda byste mě nechala projít.
Příspěvek upraven 12.09.20 v 22:58
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pruhovaný_mýval Když popisujete otázky, které byste v dotazníku ráda viděla, máte stejnou potřebu jako já. Problém je v tom, že k první otázce relevantní statistika neexistuje a na druhou jsou rozdílné názory vědců. To je ošemetné téma. Já rozumím Vaší kritice, ale toto téma studuji víc než rok, protože mě zajímá, nejen z pohledu mojí práce a skutečně není snadné najít relevantní nezpochybnitelné informace.
Další věc. Dal jsem tuto prosbu na více diskuzních webů, dokonce i na web neziskového projektu, který řídím a nikde jsem se nesetkal s takovou kritikou jako zde. Dotazník mi vyplnilo několik vysokoškolských učitelů bez nějakých větších připomínek. To by samo o sobě stálo možná za další průzkum. ![]()
Za veškerou konstruktivní kritiku jsem opravdu rád, dává mi to možnost, něco zlepšit. Ale za povídání typu, vše je tam špatně, doufám, že neprojdeš atd. Jako proč? Z některých lidí zde je mi smutno.
Příspěvek upraven 12.09.20 v 22:56
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokusila jsem se dotazník vyplnit v aktualni podobě, ale za mne bych udělala několik úprav:
- otázka 1: (první smysly dítěte - uvedeno na prvni strane u demagogickych udaju): u moznosi 3 je napsano pouze moznost 3 (pravdepodobne chybi doplneny text) - propise se pak i na druhou stranu, kde uz uvedena moznost je, radeji bych nezobrazovala na uvodni strane
- otazka 4 (misto bydliste): v CR je obec i mesto, tj. chtelo by to lepe specifikovat (napr. na pocet obyvatel, statutarni mesto atd. - viz zakon o obcich)
- otazka 2 (vek): je mi presne 30 a nevim, zda spadam do kategorie 15-30 nebo 30-50
- U vyjadreni o zakonnosti o ozivovani pacienta v CR a SR bych volila moznost spise rozdelit tyto zeme. Jelikoz jsem z CR, tak jsem nikdy neuvazovala nad tim, jak je to v SR. Nikdy me to vlastne nezajimalo.
- Moznost byt ovlivnen otazkami (v zaveru dotazniku): nechapu, co si mam predstavit pod moznosti “Mozna, pokud by platily nektere extremni.” - pravdepodobne tam vypadlo nejake slovo, nebo tam ma byt mozna “extremy” misto “extremni” (mozna jen blbe chapu odpoved, ale to je vseobecny problem j dotazniku).
Jinak za mne vyplneno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!