Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj, můžete mi prosím říct co dělat? Já už nevím. Dva týdny s kaslem jednou ATB, stoptusin a zodac. Den ve školce a jsme doma teď v noci hrůza až štěka, ale podle dr.to ještě laring. není. Užíváme levopront a na noc prednison. V 8 šla spát dostala kapky i prášek v 11 suchý kašel dávila se i se pozvracela. Větrat vetram, ručník máme taky tak já už nevím co dělat? Má 5let. Nespí po obědě i když by spala a nespí ani v noci. Neustále kašle. Připadám si jak vůl. Děkuji
Tak pokud ma “stekavy” kasel, tak my davali kapky pleumolyzin(7kapek),je to sice az od 12 let, ale pediatr a i na pohotovosti nam rekli, at to takhle davame a na noc 1/4 tablety protazin. Jo a k tem kapkam jeste fenistil 12 kapek.to nam docela zabiralo, ale lecili jsme primo laringitidu. Hodne vecer vyvetrat, malou vice obliknout na noc a pak treba jeste parkrat vyvetrat v prubehu noci.
Malá hodne léku pravé nemá. Má pouze ten levopront 6kapek a k tomu prednison. To je vše co má. Teď po obědě šla spát dala jsem ji 6kapek a fenistil nic kašle pořad. Já jsme premyslela ze misto prednisonu dam ten dithiaden. Prednison se mi moc nelíbí a zda se mi ze ji nezabere. Já fakt už nevím je mi Ji líto.
On ten kašel je suchý nekdy zástěrka ne pořad. Nevím jestli není lepší zůstat u klasického stoptusin, fenistil, ventolibru. Vždy když tam našla večer spala a teď dostala od dr.(zástup, naše je nemocná) jen tohle. Tak mi to vrtá hlavou.