Nelynčujte nás za to, že chceme stornopoplatky za zrušené zájezdy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.3.20 22:53

V lete uz to bude vsude, takze bude jedno jestli jedes na machac nebo k mori. sance, ze to chytnes bude vicemene stejna.
v CR je ted urcite nasobne vice pripadu nez tech zjistenych 19, jen se ti lide netestovali. zajimave je, jak tvrdi, ze si to privezli z Italie, kdyz inkubacni doba je kolik? 7-14 dni. takze patek ci sobota odjezd do italie, kdyz detem zacnou prazdniny, v patek uz navrat s priznaky. Coz je max tech 7 dni, ale urcite to je z Italie. :roll: Pritom to klidne mohl chytit nekde v obchode pri nakupu pred odjezdem od itala, ktery byl v CR na dovce. A pokud ma nekdo kasel a teplotu a nebyl v rizikove oblasti, tak ho ani nenapadne jit k lekari. ma virozu, kterou vetsina prodela kazdy rok

• Citovat
  • Upravit
Janli
6.3.20 22:55

@Uslava kdyby existovala spolehlivá páka, tak by mi dnes nedlužili a ruce mi v tomto svazuje stát zákony, které vytvořil bez toho, aby mi poskytoval nějakou kompenzaci. Je to moje riziko podnikání, stejně tak jako u cestovky přírodní katastrofy a epidemie. U cestovky jsem pracovala a víc než ostatní vím, o čem zakladatelka píše.

• Citovat
  • Upravit
45738
6.3.20 22:57
@Anonymní píše:
V lete uz to bude vsude, takze bude jedno jestli jedes na machac nebo k mori. sance, ze to chytnes bude vicemene stejna.
v CR je ted urcite nasobne vice pripadu nez tech zjistenych 19, jen se ti lide netestovali. zajimave je, jak tvrdi, ze si to privezli z Italie, kdyz inkubacni doba je kolik? 7-14 dni. takze patek ci sobota odjezd do italie, kdyz detem zacnou prazdniny, v patek uz navrat s priznaky. Coz je max tech 7 dni, ale urcite to je z Italie. :roll: Pritom to klidne mohl chytit nekde v obchode pri nakupu pred odjezdem od itala, ktery byl v CR na dovce. A pokud ma nekdo kasel a teplotu a nebyl v rizikove oblasti, tak ho ani nenapadne jit k lekari. ma virozu, kterou vetsina prodela kazdy rok

No tak kdyz ti lidi byli v Italii, kde to radi ve velkym, tak je mnohem ale mnohem pravdepodobmejsi nez ze to chytli od Itala v obchode :mrgreen: Napr v Usti nad Labem tech Italu v obchidech asi moc litat nebude :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
6.3.20 22:58
@Anonymní píše:
v CR je ted urcite nasobne vice pripadu nez tech zjistenych 19, jen se ti lide netestovali. zajimave je, jak tvrdi, ze si to privezli z Italie, kdyz inkubacni doba je kolik? 7-14 dni. takze patek ci sobota odjezd do italie, kdyz detem zacnou prazdniny, v patek uz navrat s priznaky. Coz je max tech 7 dni, ale urcite to je z Italie. :roll: Pritom to klidne mohl chytit nekde v obchode pri nakupu pred odjezdem od itala, ktery byl v CR na dovce. A pokud ma nekdo kasel a teplotu a nebyl v rizikove oblasti, tak ho ani nenapadne jit k lekari. ma virozu, kterou vetsina prodela kazdy rok

A víš o tom, že v prázdniny nejsou všude stejně a že lidé, co nemají děti jezdí i mimo prázdniny? A že onemocněli jen ti, co v té itálii byli nebo to chytili od nich?

• Citovat
  • Upravit
3460
6.3.20 23:07
@Anonymní píše:
Dobrý den,

prosím toto téma jako anonymní, nebo smazat. Nechci ho spojovat se svým nickem.

Už několik dní mě třeští hlava, nervy šílené. Všude se dočítám, nebo slyším, že jsem neuvěřitelná hyena, co jen baží po penězích. A přitom je mým jediným proviněním, že provozuji cestovní agenturu.

Klienti nám nadávají, že po nich chceme storno poplatky za zájezdy, které se měly odjet až za půl roku, my z toho ale přitom nevidíme ani korunu. Nedokáži si nechat vysvětlit, že tahle situace je pro většinu z nás likvidační. Ani my, ani cestovky nejsme nenazrany hyeny. Add Itálie. Ubytovatele po nás samozřejmě peníze chtějí a je jim šumák, co prohlásil p. Babiš. Klienti chtějí bezplatna storna a řvou na nás. A my.. Po loňské sezóně s Boeingy jsme se nestačili pořádně oklepat a teď další rána.. Už se řeší náhrady pro dopravce, pro zaměstnavatele, kteří budou mít zaměstnance v karanténě. Ale kdo vykompenzuje nás? Taky musíme platit nájmy, výplaty, odvody..

Prosím, snažte se na to podívat i z našeho pohledu a ne jen z toho, že jsme svině, co vás okrádají, aby vydělali na lidském neštěstí.

Děkuji.

Vaši situaci chápu, ale promiň to teď bude každý podnikatel psát na emimino, že mu stojí kšeft? Co mají říkat čínští podnikatelé, dopravci apod.? Holt tohle je riziko podnikání a pokud neumíš odfiltrovat nespokojené a naštvané klienty, tak raději nepodnikej. Hledej raději cesty jak nespokojené klienty uspokojit než psát na diskusní fóra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36935
6.3.20 23:12
@Janli píše:
Podnikáš, tak se prostě musíš obrnit a nebrat si to moc k srdci. Smlouva byla uzavřená za nějakých podmínek, my jsme vám museli místo v hotelu rezervovat a rezervaci ihned zaplatit, proto uplatňujeme storno… :nevim:. A to, že na tebe kvůli tomu někdo řve, to holt musíš hodit za hlavu.

Zase to není tak černobílé a některé cestovky klienty přesvědčoval, jak je to super bezpečné a ukecávali, ať si zájezd koupi, i když už bylo jasné, že to nemusí vyjít. Ovšem bližší momentální zisk, než budoucí problémy, a teď brečí!

Je to stejné, jak mnozí nebrali vážně různá varování, vždyť je to jenom chřipečka, mediální bublina a pod., a teď se diví, že jak se to rozjelo a že musí sedět doma v karanténě nebo se léčit s koronavirem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.20 23:13

@veria @Janli
pisu jen o tom, ze je divne, ze ackoli jsou priznaky cca po 7-14 dnech oni je meli uz po tech 7. Ale tezko rict, protoze se nikde nedoctes, jak dlouho v te Italii byli. Proc asi, treba prijeli uz po 3 dnech, ale to by to nebylo na co svadet. :roll: Nepredpokladam ale, ze tam byli na lyzovacce se skolnima detma vice nez ten tyden :think:
ale ono je to jedno, sireni se zabranit neda a do leta to proste bude vsude, jen se to zpomali

• Citovat
  • Upravit
11051
6.3.20 23:33

No, mě by zajímalo zakladatelko, jak se stavíte ke klientům, když zůstanou trčet na letišti. V tomhle mají CK neskutečně špatnou pověst. A děje se to pořád a co klient zmuze, nic? Jak se obyčejně chovají CK? Nevidí, neslyší. Tak v tom pokračuj i v tomhle případě. Prostě to hoď za hlavu, pokud víš, že děláte vše, co můžete. Ovšem to je otázka… Mám známé, kteří do Itálie neodjeli a peníze jim byly vráceny. Ne tedy vše, ale přišli cca o 5%, které jim budou kompenzovany výběrem jiné dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65413
7.3.20 07:31
@Anonymní píše:
@veria @Janli
pisu jen o tom, ze je divne, ze ackoli jsou priznaky cca po 7-14 dnech oni je meli uz po tech 7. Ale tezko rict, protoze se nikde nedoctes, jak dlouho v te Italii byli. Proc asi, treba prijeli uz po 3 dnech, ale to by to nebylo na co svadet. :roll: Nepredpokladam ale, ze tam byli na lyzovacce se skolnima detma vice nez ten tyden :think:
ale ono je to jedno, sireni se zabranit neda a do leta to proste bude vsude, jen se to zpomali

No inkubační doba je 2az 14,takze se klidně mohli nakazit v týdnu a o víkendu při návratu mít problémy. Nebo přijeli v sobotu, hned stihli někoho potkat a je to ten týden. To není nic divného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
7.3.20 07:40

Tak tu mame diskuzi - chudaci cestovky. Po zime by tu mohli zalozit neco vlekari, nebyl snih a po letu zemedelci, jak vedro nedopralo urodu.

• Citovat
  • Upravit
2932
7.3.20 07:50
@Anonymní píše:

Hele řeknu ti tajemství, jarní prázdniny začínali už 2.unora :lol: takže klidně to může být i 14 co odjeli do Itálie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5649
7.3.20 08:12

Dotaz na zakladatelku: kolik procent klientů si pojistí storno zájezdu? A ti, co si ho pojistili, nosí teď ve vyšší míře „papír od doktora“? Pokud si totiž někdo pojistí storno zájezdu a celá rodina je sepsaná na jedné smlouvě, stačí k nároku na pojistné plnění, aby onemocnělo jedno dítě. Předložením lékařské zprávy vzniká nárok na pojistné plnění na celou smlouvu. Pojišťovna vrátí cca 80%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.20 08:45

@Veveří tak určitě to hodně rodin na lyže využilo. Ale velkým problémem byla i 20% spoluúčast. Ale u zájezdů, konajících se za 3 měsíce a dále tohle opravdu neprojde.

Já jsem zvyklá na hodně. Jak jsem psala, už loňska sezóna byla hodně náročná, díky rušeným letům jak fyzicky, tak psychicky a finančně. Ale tohle už je extrém, lidi jsou neskutečně zlý a aby mi holky chodily domů se strachem, že si na ně někdo počká, jak jim už bylo i řečeno.. V tom by asi nezůstal klidný nikdo.

• Citovat
  • Upravit
43035
8.3.20 19:44

Nechapu, proc nekdo rusi zajezd za pul roku. To uz to bude vsude na svete rizikove stejne. Jinak korona je jako kdyz klient onemocni sam, proste smula, zajezd propadl. Nastve to, chapu, ze nadavaji, tom to konci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45738
8.3.20 19:52

@Pudloslava tak kdyz onemocnis a mas pojisteni tak dostanes 80 proc storna zpet, nekdy i 100. V teto situaci na plneni asi narok neni nebo jen u nekterych pojistoven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí