Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Potvrzena není, ale bohužel došlo ke svázání 2×, tak by musel být zázrak, aby nebyla. Cestovat je zvyklá, jsou jí 4 roky. V místě sice veterinář je, ale nevím jaký a také jde o převoz štěnat, ve voze bude psů víc, ale je možné tuto fenu od nich oddělit, ale je to tisíc km
mám obavu, aby ta cesta jí " nenastartovala " a nezačala rodit někde v noci na dálnici. Jaká je pravděpodobnost porodu u prvorodičky 54 den po nakrytí? A jaký přípravek lze použít na zklidnění ostatních psů ( i jí ) aby cestu prospali? Kinedril se již prý nevyrábí. Sedalin? Ale ten asi březí fena nemůže? Děkuji
@Anonymní píše:
Mohu poprosit zkušené pejskařky, které měly březí fenu o názor - jak velké je riziko cesta 9 hod v autě 4 dny před termínem porodu? ( 54 den po nakrytí )a jaké máte zkušenosti z přerušením březosti. Jaký preparát je bezpečný, jestli bývají komplikace, nebo je lepší březost zachovat. Oba psi jsou stejného plemene, oba s PP, nešlo by o vyloženě nechtěná štěnata, ale jedná se o tu cestu ze zahraničí, případný porod tam a následný převoz zpět. Nechat jí doma nemůžeme a do cizího prostředí bych jí březí nedala. Děkuji
Možná jsem to neopochopila, ale to uvažuješ o přerušení březosti 4 dny před porodem? To snad ne, to ji chceš zabít?
Cesta autem 9 hodin rozhodně není vhodná 4 dny před porodem.
Ja myslim, ze nejde o preruseni 4 dny pred porodem…nicmene preruseni nedoporucuju, je to hodne rizikovy.
Cesta v tomhle stavu je sileny napad, vsechny tehotny a brezi potrebujou klid a „svoje“ misto na porod. Nehlede na to, ze vracet se zpet se stenaty taky nebude uplne jednoduchy, budete muset na miste zajistit veterinu. Hrozi hodne veci, vcetne odmitnuti stenat matkou, vzdyt je to hrozny napor. Ja bych v takovym pripade proste nikam nejela ![]()
To jedete na dovolenou?
Kdepak, to by mne ani nenapadlo - psala jsem, že nyní je s velkou pravděpodobností březí, a pokud by nedošlo k prerušení v nejbližších dnech po potvrzení ( sono )nyní a zůstala by březí, tak bychom se vraceli ze zahraničí 54 den po nakrytí.
Kinedril se vyrabi, ale netusim, jak tim chces psy zklidnit, obsahuje to kofein
Ja jsem po nem ziva az dost ![]()
Tak ono to nepises uplne jasne…jde o to, ze tam jedete a budete tam nejakou dobu a vracet se chcete ty 4 dny pred porodem?
V podstatě ano, ale je v tom angažováno 10 lidí a storno na poslední chvíli je velmi komplikovaný. V případě prerušení veterinář radil Azilin, ale je údajně nespolehlivý. Lepší jsou prý tablety Prostaglandiny a Bromokriptin, ale nic o tomto nevím - co je z toho pro fenu bezpečnější? Právě proto jsem se setkala s názorem, že když už, tak je lepší to prostě nechat proběhnout, ale ta cesta je problém.
@asha píše:
Tak ono to nepises uplne jasne…jde o to, ze tam jedete a budete tam nejakou dobu a vracet se chcete ty 4 dny pred porodem?
Ano, přesně tak.
@Anonymní píše:
V podstatě ano, ale je v tom angažováno 10 lidí a storno na poslední chvíli je velmi komplikovaný. V případě prerušení veterinář radil Azilin, ale je údajně nespolehlivý. Lepší jsou prý tablety Prostaglandiny a Bromokriptin, ale nic o tomto nevím - co je z toho pro fenu bezpečnější? Právě proto jsem se setkala s názorem, že když už, tak je lepší to prostě nechat proběhnout, ale ta cesta je problém.
No to rozhodne, co jsem tak posbirala v okoli, tak malokdy to preruseni dopadlo uplne dobre a bez nasledku ![]()
Na jak dlouho jedes? Pokud je to na delsi dobu, nemuzes se vratit o neco driv? Ty 4 dny jsou dost malo, to z toho muze byt fenka docela na nervy ![]()
Mám pocit, že existují místa, kam umístíš fenu a oni jí s porodem pomůžou, postarají se.. prostě nahradí tebe.
Brezost je mensi zatez, nez potrat. Ten potrat neni nic hezkeho… vyvolava se proste hormony a telo se s tim musi poprat-zenska jde na vyskrab a vse je pryc a rekonvalscence rychlejsi. U feny je aplikace 3 injekci, vetsinou se musi nasadit i leky na nevolnost, protoze fenka zvraci, je ji mizerne… proste je to riziko. Ovsem cesta chvili pred porodem-to je taky zatez dost velka. Nevis kdy presne porodi a bude to pro ni stresujici. Par dni pred porodem si bude chtit chystat zazemi… nemuzete ji nechat treba u rodicu, nebo nekoho, aby se o ni postaral? Kolikaty den po nakryti ted jste? Jana (vet. asistentka)
Nakrytí proběhlo 6.8. Právě, že jí zde nechat nemůžeme, doma by byla celé dny sama a u cizích lidí by to byl pro ní stres. Je zvyklá na svou smečku ostatních psů a nás. V tom místě pobytu již několikrát byla, zná to tam, tak úplně cizí prostředí to pro ní není - průšvih je jedině ta cesta zpět. Dřív bohužel také nemůžeme, máme odvoz až na ten určitý den.
Nechápu Tě, pokud jsi věděla, že pojedeš na dovolenou, nebo kam to jedete, proč jsi nechala fenu nakrýt? Březost je od poloviny v klidovém režimu, po narození štěňat potřebuje fena klid, zázemí a pohodu. Co když budete mít 12 a víc štěňat? To fena neukojí, musíš jí pomoct. Být Tebou, pokud je fena březí, zůstanu doma a budu se jí věnovat.
Mohu poprosit zkušené pejskařky, které měly březí fenu o názor - jak velké je riziko cesta 9 hod v autě 4 dny před termínem porodu? ( 54 den po nakrytí )a jaké máte zkušenosti z přerušením březosti. Jaký preparát je bezpečný, jestli bývají komplikace, nebo je lepší březost zachovat. Oba psi jsou stejného plemene, oba s PP, nešlo by o vyloženě nechtěná štěnata, ale jedná se o tu cestu ze zahraničí, případný porod tam a následný převoz zpět. Nechat jí doma nemůžeme a do cizího prostředí bych jí březí nedala. Děkuji