Fena před porodem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.9.13 08:31

Tady zakladatelka, obnovuji diskuzi. Tak jsme se s největší pravděpodobností rozhodli pro zachování březosti, s tím, že fenku bychom nechali doma, dojížděla by k ní kamarádka a večer už syn. Toho potratu se bojíme, resp. případných komplikací a to bych jí zde nemohla nechat. Veterinář řekl, že to je tak půl na půl. Mohla by mít zánět dělohy a to by se do odjezdu nestihla dát dohromady. Co si o tom myslíte? A pokud jde o porod a štěnata - moc prosím o základní rady. Na internetu je tolik informací, že mne to spíš vyděsilo a zmátlo. Např. někde píší, že pokud fena sama nepřekousne pupeční šnůru, tak se musí nůžkama přestříhnout a někde zase, že přetrhnout, že nůžkama rozhodně ne a takových věcí je tam spoustu. A co mně hlavně zajímá - jak se to řeší s ostatními psy ve smečce? Sice máme zvlášt prázdný pokoj, že by tam mohla se štěnaty být, ale celé dva měsíce?? Kdy k ní můžou ostatní? A je pravda, že se od nich vůbec nemůže odejít? Já už nebudu mít dovolenou a měla bych vždy na tři hodiny odejít do práce. Samozřejmě ne ten den, když by rodila, to je jasné, ale víc jak tři dny v práci neuhraju a pak bych je tady musela nechat ty dvě - tři hodiny. Lze to? Jsem z toho naprosto vyplašená. Ještě mám dotaz ohledně jejich jídla - štěněčí mléko jsem už objednala, ale pokud by kojila, tak jim to dávat až potom? Naši psi jsou od mala na mase ( Barf )a měla bych jim pak také dávat mleté ( asi trochu ovařené ) maso nebo jsou jednodušší granulky? Na UZ byli vidět jasně čtyři, ale může jich být i víc. A přechod z kojení na granulky se řeší kaší? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.9.13 10:17

Moc prosím, odpovězte mi někdo, kdo má zkušenosti. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Dáša z Moravy
5.9.13 18:01

Fena před porodem

Nešlo by se domluvit v chovné stanici odkud je máte, že by ji pohlídali? Ostatních psů máte kolik?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.13 21:07

Bohužel nešlo - z jiných důvodů. Omlouvám se, nemohu to vysvětlovat. Jak jsem psala, našla jsem si plno info z netu, ale tam je těch informací tolik, a tak různorodých, že bych se raději přiklonila k osobní zkušenosti a k " selskému " rozumu.

• Citovat
  • Upravit
Z .W.
6.9.13 13:14

Fenka byla uchovněná?? To neznamená, že když má PP, že může mít štěňata. Ze zákona je možné fenku do měsíce od spojení kastrovat. Pokud je fena menší o hodně než pes, který ji obskočil, je pravděpodobnost, že bude mít problém s porodem a bude potřebovat císařský řez!!! Nedoporučuji s ní někam cestovat!! Jde o život fenečky!! :( :(

• Citovat
  • Upravit
29730
6.9.13 13:32
@Anonymní píše:
Moc prosím, odpovězte mi někdo, kdo má zkušenosti. Děkuji

S porodem neporadim, co takhle se zeptat vaseho veterinare? Oni jezdi i k porodum, kdyz se neco zvrtne.
Doufam, ze das vedet, jsem zvedava, jak to zvladnete (urcite dobre :) ) O jaky jde plemeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
6.9.13 13:34
@z .W. píše:
Fenka byla uchovněná?? To neznamená, že když má PP, že může mít štěňata. Ze zákona je možné fenku do měsíce od spojení kastrovat. Pokud je fena menší o hodně než pes, který ji obskočil, je pravděpodobnost, že bude mít problém s porodem a bude potřebovat císařský řez!!! Nedoporučuji s ní někam cestovat!! Jde o život fenečky!! :( :(

Stenata muze mit temer kazda fena, oni na nejaky papiry dost kaslou, kdyz na to prijde :mrgreen: Nemohla jsem si pomoct :oops: :nevim: Ja nemam rada bezhlavy mnozeni bezpapiraku, nebo neuchovnenych psu, ale tady jde spis o nehodu, jak jsem pochopila, to se muze stat i zkusenejsim chovatelum. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.13 20:18

Ano, šlo o nehodu. V naší nepřítomnosti byli oddělení, jinak spolu pod dohledem, jen jsem se na okamžik otočila, zalítli spolu za barák a než jsem tam doběhla, už byli svázaní. Byl to okamžik. Nešlo o chtěné množení.

• Citovat
  • Upravit
Dáša z Moravy
7.9.13 15:04

Fena před porodem

To bylo po prvé nebo po druhé?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.13 11:15

Tak jsem se ptala našeho veta, a je toho názoru, že by byl pro ní horší stres vybočení ze " stereotypu ", odtrhnout jí od nás a od smečky na kterou je zvyklá. Najednou by byla sama. Prý by to mohla brát jako trest. Takže údajně je menší stres jí vzít s sebou do sice malinko horších podmínek, ale zná to tam, není to pro ní nové, ale s námi. A hlavně mám být v klidu já, abych na ní nepřenesla nervozitu. Brát to jako normální věc. Co mi příspěvek od Z. W. klidu moc nedodal. Stále na to myslím, aby se jí něco nestalo. Pes sice tělesně větší je, ale vet také říkal, že jsou případy, kdy má např. ovčák nakryje kokršpaněla, nebo prostě menší fenku. A že štěnda jsou většinou po matce. Hlavně při samotném porodu, pak už je to fuk jak vyrostou. Samozřejmě dám vědět, jak to dopadlo, nepřeji si nic jiného, než jí dovézt celou a vše v pohodě a nebo alespon co nejmenší komplikace a hlavně jejich zvládnutí, aby se fence nic nestalo.

• Citovat
  • Upravit
29730
8.9.13 11:17

Pes neni stejnyho plemene? O jaky se jedna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.13 11:48

Jsou stejného plemene, oba s PP. Akorát že fenka je drobnější a kluk je halama.

• Citovat
  • Upravit
29730
8.9.13 12:22
@Anonymní píše:
Jsou stejného plemene, oba s PP. Akorát že fenka je drobnější a kluk je halama.

Tak to je ale jiny pripad, rizikovy to je, kdyz je treba pes NO a fena jezevcik :D
A co teda jsou za plemeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.13 21:40

Tady zakladatelka - fenka vše zvládla naštěstí v pohodě, i cestu autem 12 hod. Dokonce se koupala v moři. Do ničeho jsme jí nenutili, řídili se podle její chuti. Měla klid od ostatních na spánek, byla spokojená a v relativně dobré kondici.Tak jsme rádi. Akorát nám všechno vyžrala :)

• Citovat
  • Upravit
Dáša z Moravy
30.9.13 23:26

Teď ještě aby porod proběhl bez komplikací a byli všichni v pořádku. Co je to za plemeno? Feňulce hodně zdravíčka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný