Prosím o názor učitelky MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6980
28.11.14 00:07

Teda já taky nejsem učitelka, tak snad nevadí že reaguju ;) souhlasím s @Trudinka - pokud to tam vypadá tak, jak popisuješ, tak učitelky svůj díl odpovědnosti za to co se stalo nesou. Máme tady u nás podobné hřiště - nechodím tam se svýma dětma a to se dvě děti jakž takž dají uhlídat, mít jich na starost víc, tak tam nejdu ani omylem. Takže bych jim to určitě řekla, snažila bych se v klidu a zdůraznila, že to asi není vhodné místo pro mrňata. Pokud tam budou s dětmi chodit dál, tak bych to rozmázla u ostatních rodičů a zkusila se s nimi dohodnout na společném bojkotu tohoto hřiště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.11.14 00:14

Učitelka nejsem, ale tohle bych teda hrotila hodně, kdyby tam byla jehla, a infikovaná, tak se mohlo stát hodně velký neštěstí, tohle přece učitelky musí ohlídat, a když ne, tak na takový hřiště nemají s dětma chodit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22039
28.11.14 00:24
@Klementyna píše:
Souhlasim se vsim, jen toto bych upravila na - nesmi na ni sahat, ale okamzite o ni rict pritomne dospele osobe.
Prece jen, co kdyby to bylo i s jehlou a pichl by se… :think:

Jj, přesně tak :palec:

Bohužel, pro mé děti, speciálně syna, je smysluplná pouze moje verze. Sáhnou si kdykoli, kdekoli, na cokoli, bez ohledu na vydané pokyny… já to vím.

Proto je pro mě - čistě dnes, v tuto chvíli - důležitější pokyn "ukážeš MÁMĚ, TÁTOVI, ZUZANCE, MÍŠE, ELIŠCE… protože vím, že tam to IHNED šťastně ukáže… s klidem, bez pocitu neklidu a výčitek… prostě jako fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.14 09:32

Holky opravdu moc děkuju. Samozřejmě že můžou reagovat všechny maminky, ne jen učitelky, to mě jen v první chvíli napadlo, že by asi měli ten správný pohled na věc. S hřištěm určitě nepřeháním. Je na konci slepé ulice, hned u lesa. Prostě krásná zašívárna pro omladinu. Přes léto se to tam maminky snaží udržovat v čistotě, když tam chodí s dětmi, ale v zimních měsících si to žije vlastním životem. V podobné vzdálenosti jsou oplocená, čistá hřiště, proto nechápu proč šli zrovna sem. V poledne až půjdu pro syna, tak se stavím u ředitelky, ráno tam nebyla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.15 22:10

Prosim anonymne..
Dobry vecer, rada bych ozivila diskusi i kdyz na trochu jine tema.. Ale take bych rada znala nazor a zkusenosti zejmena ucitelek z MŠ.. Ma dcerka chodi do soukrome MŠ. Jsou ji cerstve 3 roky (zacala chodit pred 6 mesici, kdyz jsem byla velmi rizikove tehotna a nyni mam miminko, ktere vyzaduje specialni peci). Do statni skolky mi ji ani ted nevezmou, soukroma je tu jen 1, dceri se tam velmi libi.. Ted k problmu. Se školkou jsem byla dosud velmi spokojena, ale tento tyden me doslova šokovala ředitelka ( =majitelka), kdyz me ( a dalsi 2 maminkam) zacala vypravet, jak maji novou holcicku, ktera je doslova „socialni pripad“… Zacala ji „pomlouvat“, jak strasne chodi oblecena, jak se o ni rodice asi moc nestarali, co vsechno neumi (napr. problemy s vyvojem řeči, drzenimtěla…).. Ze od nich pred 14 dny odesla maminka a tatinek si s ni nevedel rady, tak ji dal do skolky, ze ji jsou 2 roky a je tam od 6:30 az do 17 hodin kazdy den ( musi chodit do prace, aby vydelaval).. Ze ma jeste 10 mesicniho brasku, ktery je docasne u pribuznych, ale tatinek ji rikal, ze se o nej nedokaze postarat, tak ho bude muset dat k adopci… Jak je na tom tatinek financne spatne a plati vzdy jen na par dni dopredu a nema ani na poradne boticky…
Ja byla v soku, jakym zpusobem o te rodine reditelka mluvila, jak vsem zacala sdelovat velmi citlive a soukrome informace… Prvni, co me napadlo bylo, jak asi mluvi o nas, kdyz tam nejsem.. Takove jednani bych necekala ani u ucitelek ve statni skole / skolce, natoz od majitelky soukrome skolky.. Ma pravo „poustet“ takoveto informace..??

• Citovat
  • Upravit
15421
26.3.15 22:21

Na to je jednoduchá odpověď, takové informace by pouštět samozřejmě neměla. Je to normální drbna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
26.3.15 22:22

Nema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
26.3.15 22:26

Rozhodně na to právo nemá. Je rozdíl mluvit o běžných věcech ale tohle jsou citlivé informace které nemůže pouštět jen tak… Problém bude i v tom že p. Majitelka pravděpodobně není pedagog a tohle si vůbec neuvědomuje což tak často bývá. Pokud je to učitelka tak je to ostuda že si tohle dovolí. To je můj názor i když mám praxi teprve krátkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
26.3.15 22:27

:zed: :pocitac: radsi by mela „pani reditelka“ resit jak by se jim mohlo pomoct a ne drbat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
26.3.15 22:28

Mila Anonymní, nemám ještě skolkove dite, tudíž nevím jak presne to ve státních či placenych školkách chodi. Pisu proto jen svuj názor. Učitelka vd škole, ani školce by podle me nemela povídat ostatním které dite je zaostsle, socialne slabe, nebo něco podobného. Nicméně jsme lidé a třeba nenapadlo te, že vam to řekla v dobrem úmyslu, že se třeba nejaka maminka slituje a donese nejake oblečení nebo botky pro to dite? To bylo první co me napadlo když jsem četla Tvůj příspěvek, ale když kouknu ze strany Tvé, taky bych si řekla, co asi vykládá ostatním o me…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.15 22:28

@Ala1991 pani reditelka ma praxi 25 let ve skolce, z toho dokonce 8 let jako reditelka statni ms..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.15 22:35

@zrza8 mohlo to byt v dobrem umyslu, ale dalo se to rict citliveji a nerikat tolik osobnich a citlivych detailu.. Ano, nakonec to pomohlo, jen ja. prinesla druhy den nejake ( nam uz male) obleceni, boty na jaro, gumacky a backurky a hracky ( plysaky, pastelky, omalovanky, nuzky, knizky…).. Ale stejne..

• Citovat
  • Upravit
1210
26.3.15 22:37

Ne, nemá na to právo. Tohle jsou hodně citlivé informace. Přemýšlela bych, co tak může vykládat o mně.
I když taky mě napadlo, že to dělala v dobrém úmyslu, že třeba tatínkovi nějak pomůžete - i když ani to by jí nedalo právo něco takového vykládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
26.3.15 22:41

No, jako, efekt to melo, možná to bylo ze strany ředitelky myšleno dobře. Těžko říct, když ji nezmam. Ale pro prcka se něco našlo, i když asi teda to trklo jen Tebe. Posleduj co bude dál, jestli se dozvíš něco na jiného rodiče, tak v tom budeš mit jasno, že je drbna, když ne, je jasne, že chtěla nenapadne pomoct :palec: pevne doufám, že druha verze je ta spravna, jako ředitelka by si to přece nemohla dovolit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
26.3.15 22:41

Nemá a pokud má dojem, že sociální situace není vyhovující, nic jí nebrání svoje dojmy ventilovat na příslušném úřadě a jeho soc odboru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin