Prosím o názor učitelky MŠ

Anonymní
27.11.14 22:13

Prosím o názor učitelky mš

Prosím o zachování anonymity. Chtěla bych vás poprosit o názor, jak se zachovat v následující situaci. Můj syn chodí předškoláků. Dnes byli na hřišti mimo areál školky. Já osobně bych děti na takové hřiště nebrala, není oplocené a podle toho to tam vypadá. No a můj syn mi odtamtud přinesl injekční stříkačku, naštěstí bez jehly. Dostal vynadáno, milionkrát jsem mu říkala, že na věci z venku se nesahá, ale i tak, je malej a tak ho vždy ještě hlídám, aby někde něco nesebral. A o co mi vlastně jde? Já ani nevím, jsem hrozně naštvaná na školku, syna i na sebe. Ale mám to ve školce řešit? Chtěla bych slyšet třeba názor nějaké zdejší paní učitelky. Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
60
27.11.14 22:20

Dobrý večer, rozumím tomu, že jste naštvaná. Na druhou stranu injekční stříkačku může někdo hodit i přes plot školky… Moje máma pracuje ve školce a taky chodí s dětmi i mimo areál, ale třeba vím, že je i policie upozorňuje, kam by s těmi dětmi neměli chodit. Ale bohužel v dnešní době se takovéhle věci můžou válet všude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
27.11.14 22:24

Rozhodne bych na to ucitelky upozornila, aby vedely, ze si maji dat pozor. Ale jinak bych nic nevycitala, to se muze stat kdekoli, i kdyz treba jde clovek s ditetem sam na hriste :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
27.11.14 22:28

My s dětmi směli pouze na volně prostranství do parku na veřejná hřiště jsme měli zákaz ale spis kvůli úrazu. Jinak musíš jako učitelka dat dětem pravidla která si vždy před vypuštěním dětí zopakujete stále děti sledovat a přepočítávat očima. A taky jsem pouštěla takhle děti co už alespoň pul roku chodí do školky a vim co od koho očekávat. Jinak holt někdo je s prominutím cune sběratel a tomu to nevysvetlis. Moje dcera k nim též taky patří nosila mi zas domu v kapsách živé ploštice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
27.11.14 22:40

My jsme byli letos v září s dětmi na Petříně a u hřiště se na zemi váleli dvě injekce i s jehlou, jako nikdo neví jestli jsou nebo nejsou čisté. Zrovna procházelo okolo asi 5 policistů a nikoho nenapadlo nějak zasáhnou, až když se přítel ozval že je všude spousta dětí jestli by to mohli odstranit 8o

Takže je to fakt těžké :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.14 22:46

Holky díky za názory. Ono to hřiště je prostě humus, všude vajgly a prázdný lahve. Štve mě, že tam ta učitelka vezme malý děti. Já to teda nebudu hrotit, ale upozorním na to.

• Citovat
  • Upravit
6078
27.11.14 22:48

Učím v MŠ. Je to velmi nepříjemné, ale jak už tu zaznělo - ve školce to ohlas, ale nedělej scénu. Stát se to může, děti jsou sběratelé, vím, co dokáží posbírat i na vycházce, když jdeme ve štrůdlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
27.11.14 22:49

Naštvaná bych byla, ale na toho, kdo to odhodil. Učitelkám bych to řekla, aby si na hřiště daly pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
27.11.14 22:52

Ve školce bych to ohlasila, aby tam s dětmi nechodili. Obviňovat učitelku, že si nevšimla, co kdo sbírá, to určitě ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.14 22:54

Díky, to jsem přesně potřebovala, zchladit svoji horkou hlavu :mrgreen: Bez legrace, se školkou nejsem vůbec spokojená a tak mi prostě chybí ta objektivita. Nerada bych vylítla bez důvodu a proto jsem chtěla znát i názor ostatních ;)

• Citovat
  • Upravit
4724
27.11.14 23:09

Určitě nemlč. Od učitelek je nezodpovědné, že berou na hřiště kde jsou vajgly, rozbité lahve a stříkačky. (tedy pokud nepřeháníš ;) ) Do rána se vyspi z nejhoršího šoku, ve školce to v klidu oznam a trvej na tom, že na tohle rizikové hřiště chodit nebudou. Měly by být rozumné, samy o problém a zranění přece nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
27.11.14 23:23

Já jsem byla spíš vděčná, když se děti dostaly i mimo areál MŠ. Pokud je u vás hřiště, které nevypadá jako dětské hřiště, ozvala bych se městu (městské části nebo prostě komu to tam patří), vadilo by mi to celkově. Aby se učitelky nemusely bát vzít děti do okolí MŠ. Jinak jsou opravdu děti, které sbírají kde co a nevysvětlíš jim to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
27.11.14 23:25

Já tedy nejsem učitelka, ale dovolím si nesouhlasit s většinou ostatních příspěvků. Myslím že učitelky odpovídají za bezpečnost dítěte - pokud berou děti na takové místo, které je zjevně špinavé a kde se nacházejí odpadky (láhve, vajgly), dle mého názoru jsou za to co se stalo odpovědné. Rozhodně bych to řešila, s ředitelkou.

• Citovat
  • Upravit
22040
27.11.14 23:25
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymity. Chtěla bych vás poprosit o názor, jak se zachovat v následující situaci. Můj syn chodí předškoláků. Dnes byli na hřišti mimo areál školky. Já osobně bych děti na takové hřiště nebrala, není oplocené a podle toho to tam vypadá. No a můj syn mi odtamtud přinesl injekční stříkačku, naštěstí bez jehly. Dostal vynadáno, milionkrát jsem mu říkala, že na věci z venku se nesahá, ale i tak, je malej a tak ho vždy ještě hlídám, aby někde něco nesebral. A o co mi vlastně jde? Já ani nevím, jsem hrozně naštvaná na školku, syna i na sebe. Ale mám to ve školce řešit? Chtěla bych slyšet třeba názor nějaké zdejší paní učitelky. Díky :kytka:

Oj… to je průšvih.

Nejsem učitelka MŠ.. přesto cítím potřebu reagovat, omlouvám se… věřím, že jsi to asi čekala, to je téma, které nenechá chladnou žádnou maminu, bez ohledu na požadavek „prosím o názor učitelky“. :oops:

Každopádně, co se mne týče - v žádném případě bych nevinila učitelky. Nepředpokládám, že mají tři zlaté vlasy děda Vševěda.

Okamžitě po zjištění bych tu stříkačku přinesla Zuzance, tedy naší paní učitelce - s tou by to pravděpodobně švihlo, čímž bych měla půl problému vyřešenou :mrgreen: ne, vážně, tím bych získala jistotu, že paní učitelky už na to hřiště nepůjdou… kromě toho bych ihned vyrazila za ředitelkou MŠ a informovala ji o tom, co se stalo, aby tam nešla ani žádná jiná třída.

Potom bych vzala svého syna a pochválila ho, jaký je šikovný, že mi tu stříkačku přinesl ukázat.. a řekla mu, že kdyby příště našel jakoukoli další, MUSÍ MI JI HNED ZASE PŘINÉST… MNĚ, ZUZANCE A NIKOMU JINÉMU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
27.11.14 23:59
@BohunkaP píše:
kdyby příště našel jakoukoli další, MUSÍ MI JI HNED ZASE PŘINÉST… MNĚ, ZUZANCE A NIKOMU JINÉMU.

Souhlasim se vsim, jen toto bych upravila na - nesmi na ni sahat, ale okamzite o ni rict pritomne dospele osobe.
Prece jen, co kdyby to bylo i s jehlou a pichl by se… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin