Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A co si místo školy udělat nějaké kurzy?
Já už párkrát přemýšlela, že bych si klidně udělala masérský kurz a kdyby na to došlo, že bych si byla vlastním pánem… Ale nevím, jestli je to tak jednoduché, jak si představuji ![]()
@Petule030 píše:
A co si místo školy udělat nějaké kurzy?Já už párkrát přemýšlela, že bych si klidně udělala masérský kurz a kdyby na to došlo, že bych si byla vlastním pánem… Ale nevím, jestli je to tak jednoduché, jak si představuji
No fuj sahat na lidi neee ![]()
@Anonymní píše:
No fuj sahat na lidi neee
@Anonymní píše:
No fuj sahat na lidi neee
Tak když ne lidi, tak co třeba elektrotechnická IT nebo chemickoprůmyslová?
Musíš studovat, co tě baví. nikdo to za tebe nevymyslí…ale jen na povzbuzení. mamka otěhotněla v 18 se ségrou (byla vyučená)a po čase se rozhodla, že si chce ještě dodělat maturitu, ale uplně jinde. tak začala studovat střední ekonomku, samozřejmě dálkově se ségrou. a dala to. začala pracovat a tak, normálka. pak jsem se narodila já a mamka se rozhodla, že maturita jí nestačí, tak si ještě vystudovala vejšku
. se dvěma dětmi.
takže z vyučené zámečnice, které rodiče říkali, že bude blbej popelář a dál to nedotáhne (nic proti popelářům, jen cituji, co říkali babička s dědem) je nakonec vysokoškolačka.
zvládnout se dá všechno ![]()
@Aneta.Berg píše:
Tak když ne lidi, tak co třeba elektrotechnická IT nebo chemickoprůmyslová?
To uz zni zajimaveji, ale ted najit nejakou skolu co by mela vecerni nebo dalkove studium
@Adduše píše:
Musíš studovat, co tě baví. nikdo to za tebe nevymyslí…ale jen na povzbuzení. mamka otěhotněla v 18 se ségrou (byla vyučená)a po čase se rozhodla, že si chce ještě dodělat maturitu, ale uplně jinde. tak začala studovat střední ekonomku, samozřejmě dálkově se ségrou. a dala to. začala pracovat a tak, normálka. pak jsem se narodila já a mamka se rozhodla, že maturita jí nestačí, tak si ještě vystudovala vejšku. se dvěma dětmi.
takže z vyučené zámečnice, které rodiče říkali, že bude blbej popelář a dál to nedotáhne (nic proti popelářům, jen cituji, co říkali babička s dědem) je nakonec vysokoškolačka.
zvládnout se dá všechno
To je dobra motivace. Me taky vstepovali pak ze jsem trdlo ![]()
@Anonymní píše:
To uz zni zajimaveji, ale ted najit nejakou skolu co by mela vecerni nebo dalkove studium
http://www.stredniskoly.cz/obory/?… ![]()
Pokud vůbec nemáš zatím představu tak ti doporučuji nějakou knihu o seberozvoji - o tom jakým způsobem najít cíl, který by ti vyhovoval. Většinou jsou ty knihy doplněné osobnostními dotazníky a psychologickými testy, aby jsi se mohla ujistit, že ti zvolený cíl sedí případně promyslet jinou možnost. Chceš nějakou doporučit?
@Anonymní píše:
To je dobra motivace. Me taky vstepovali pak ze jsem trdlo
nebrala bych to jako blbost, spíš jako přirozený vývoj. každý si tím životem musí projít sám a po svém. na život není žádnej patent, jak ho žít správně. já taky dodělávám školu na mateřské…a mám spoustu kamarádů, co vůbec na vejšku nešli a naopak spoustu, co jsou posedlí studiem a jiný, co mají brzo děti jako já a jiný takový a makový… ![]()
@Aneta.Berg píše:
http://www.stredniskoly.cz/obory/?…Pokud vůbec nemáš zatím představu tak ti doporučuji nějakou knihu o seberozvoji - o tom jakým způsobem najít cíl, který by ti vyhovoval. Většinou jsou ty knihy doplněné osobnostními dotazníky a psychologickými testy, aby jsi se mohla ujistit, že ti zvolený cíl sedí případně promyslet jinou možnost. Chceš nějakou doporučit?
Muzes nejakou doporucit? ![]()
@Adduše diky. Zatim se hledam. Deti jsou fajn, ale ceka me dva a pul roku doma a pak nas budu muset reprezentovat v zamestnani
@Anonymní píše:
@Adduše Zatim se hledam.
a kdo hledá, najde ![]()
To máš ještě dobrý. Já takhle omylem vystudovala vysokou. A to je teprve oříšek, co teď se životem. Můžu tak akorát mlátit hlavou do zdi, že jsem byla v osmnácti taková husa a nedokázala se pořádně zamyslet, co by mě bavilo. Se čtyřmi dětmi nevím co bych mohla studovat
To snad leda pomocnou školu ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj. Radsi anonymne.

Nevim jestli potrebuju poradit nebo se spis jen vypsat.
Byla jsem rodici natlacena do studia hotelove skoly kterou jsen ze srdce nenavidela. Dokoncila jsem prvni rocnik a po neuspesnem druhaku jsem zdrhla pracovat do zahranici. Kdyz jsem se vratila do CR tak jsem odesla do Prahy pracovat a poznala sveho muze se kterym mam dve deti. Mladsi ma necely pulrok. A ja ted nevim co se svym zivotem, nebo kam pristi rok nastoupit na skolu a dodelat si maturu nebo aspon ucnak. Penize budou potreba. Ale ja fakt nevim co studovat. Je tady nekdo kdo studoval pri detech v Praze nejakou skolu? Jakou? A jak jste to zvladaly? Diky moc. Pojdte si pokecat se zoufalkou