Nemám jasno, kterou SŠ studovat

Anonymní
25.11.14 20:56

Nemam jasno kterou SŠ studovat

Ahoj. Radsi anonymne. :oops:
Nevim jestli potrebuju poradit nebo se spis jen vypsat.
Byla jsem rodici natlacena do studia hotelove skoly kterou jsen ze srdce nenavidela. Dokoncila jsem prvni rocnik a po neuspesnem druhaku jsem zdrhla pracovat do zahranici. Kdyz jsem se vratila do CR tak jsem odesla do Prahy pracovat a poznala sveho muze se kterym mam dve deti. Mladsi ma necely pulrok. A ja ted nevim co se svym zivotem, nebo kam pristi rok nastoupit na skolu a dodelat si maturu nebo aspon ucnak. Penize budou potreba. Ale ja fakt nevim co studovat. Je tady nekdo kdo studoval pri detech v Praze nejakou skolu? Jakou? A jak jste to zvladaly? Diky moc. Pojdte si pokecat se zoufalkou :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
25.11.14 21:01

A co si místo školy udělat nějaké kurzy? :think: Já už párkrát přemýšlela, že bych si klidně udělala masérský kurz a kdyby na to došlo, že bych si byla vlastním pánem… Ale nevím, jestli je to tak jednoduché, jak si představuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.14 21:06
@Petule030 píše:
A co si místo školy udělat nějaké kurzy? :think: Já už párkrát přemýšlela, že bych si klidně udělala masérský kurz a kdyby na to došlo, že bych si byla vlastním pánem… Ale nevím, jestli je to tak jednoduché, jak si představuji :lol:

No fuj sahat na lidi neee :D

• Citovat
  • Upravit
9374
25.11.14 21:17
@Anonymní píše:
:mrgreen: :mrgreen: A co třeba nějaká kurz ekonomiky či něco takového? Určitě se něco najde, zku se zeptat na úřadě. Vím, že jedna známá nemohla dlouho najít práci v oboru a potom ji úřad práce nabídl a proplatil jakési kurzy, ale už nevím, co to bylo zač :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
25.11.14 21:17
@Anonymní píše:

Tak když ne lidi, tak co třeba elektrotechnická IT nebo chemickoprůmyslová?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
25.11.14 21:22

Musíš studovat, co tě baví. nikdo to za tebe nevymyslí…ale jen na povzbuzení. mamka otěhotněla v 18 se ségrou (byla vyučená)a po čase se rozhodla, že si chce ještě dodělat maturitu, ale uplně jinde. tak začala studovat střední ekonomku, samozřejmě dálkově se ségrou. a dala to. začala pracovat a tak, normálka. pak jsem se narodila já a mamka se rozhodla, že maturita jí nestačí, tak si ještě vystudovala vejšku :mrgreen:. se dvěma dětmi.
takže z vyučené zámečnice, které rodiče říkali, že bude blbej popelář a dál to nedotáhne (nic proti popelářům, jen cituji, co říkali babička s dědem) je nakonec vysokoškolačka.
zvládnout se dá všechno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.14 21:23
@Aneta.Berg píše:
Tak když ne lidi, tak co třeba elektrotechnická IT nebo chemickoprůmyslová?

To uz zni zajimaveji, ale ted najit nejakou skolu co by mela vecerni nebo dalkove studium

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.14 21:24
@Adduše píše:
Musíš studovat, co tě baví. nikdo to za tebe nevymyslí…ale jen na povzbuzení. mamka otěhotněla v 18 se ségrou (byla vyučená)a po čase se rozhodla, že si chce ještě dodělat maturitu, ale uplně jinde. tak začala studovat střední ekonomku, samozřejmě dálkově se ségrou. a dala to. začala pracovat a tak, normálka. pak jsem se narodila já a mamka se rozhodla, že maturita jí nestačí, tak si ještě vystudovala vejšku :mrgreen:. se dvěma dětmi.
takže z vyučené zámečnice, které rodiče říkali, že bude blbej popelář a dál to nedotáhne (nic proti popelářům, jen cituji, co říkali babička s dědem) je nakonec vysokoškolačka.
zvládnout se dá všechno :)

To je dobra motivace. Me taky vstepovali pak ze jsem trdlo :roll:

• Citovat
  • Upravit
1128
25.11.14 21:27
@Anonymní píše:
To uz zni zajimaveji, ale ted najit nejakou skolu co by mela vecerni nebo dalkove studium

http://www.stredniskoly.cz/obory/?… ;)

Pokud vůbec nemáš zatím představu tak ti doporučuji nějakou knihu o seberozvoji - o tom jakým způsobem najít cíl, který by ti vyhovoval. Většinou jsou ty knihy doplněné osobnostními dotazníky a psychologickými testy, aby jsi se mohla ujistit, že ti zvolený cíl sedí případně promyslet jinou možnost. Chceš nějakou doporučit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
25.11.14 21:29
@Anonymní píše:
To je dobra motivace. Me taky vstepovali pak ze jsem trdlo :roll:

nebrala bych to jako blbost, spíš jako přirozený vývoj. každý si tím životem musí projít sám a po svém. na život není žádnej patent, jak ho žít správně. já taky dodělávám školu na mateřské…a mám spoustu kamarádů, co vůbec na vejšku nešli a naopak spoustu, co jsou posedlí studiem a jiný, co mají brzo děti jako já a jiný takový a makový… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.14 21:30
@Aneta.Berg píše:
http://www.stredniskoly.cz/obory/?… ;)Pokud vůbec nemáš zatím představu tak ti doporučuji nějakou knihu o seberozvoji - o tom jakým způsobem najít cíl, který by ti vyhovoval. Většinou jsou ty knihy doplněné osobnostními dotazníky a psychologickými testy, aby jsi se mohla ujistit, že ti zvolený cíl sedí případně promyslet jinou možnost. Chceš nějakou doporučit?

Muzes nejakou doporucit? :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.14 21:31

@Adduše diky. Zatim se hledam. Deti jsou fajn, ale ceka me dva a pul roku doma a pak nas budu muset reprezentovat v zamestnani

• Citovat
  • Upravit
1110
25.11.14 21:34
@Anonymní píše:
@Adduše Zatim se hledam.

a kdo hledá, najde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.14 21:38
@Adduše píše:
a kdo hledá, najde :mrgreen:

Tak snad :hug:

• Citovat
  • Upravit
17630
25.11.14 21:42

To máš ještě dobrý. Já takhle omylem vystudovala vysokou. A to je teprve oříšek, co teď se životem. Můžu tak akorát mlátit hlavou do zdi, že jsem byla v osmnácti taková husa a nedokázala se pořádně zamyslet, co by mě bavilo. Se čtyřmi dětmi nevím co bych mohla studovat :nevim: To snad leda pomocnou školu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin