Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, máme 7 měsičního klučinu, ten se narodilv 35tt kvůli těhu žloutence a já mám v posledních dnech pocit, že jsem zase těhotná. Kojím ale ms mi v posledních 3 měs chodila celkem pravidelně.
Chci se zeptat:
1.s manželem jsme se tulinkovali a já ještě ten den doslala MS, která měla naprosto standartní průběh, mohla bych být těhotná?
2.za jak dlouho po oplodnění se dá zjistit těhotenství z těhu testů?
3. Je tu někdo kdo má zkušenosti z těhu žloutenkou u prvního těhotenství a s případným dalším těhotenství: Jak to probíhá teď, dostavily se taky ty problémy?
Děkuju
Ahoj,
já ti odpovím na 1. dotaz:
Je to nepravděpodobné, skoro nemožné, ale stát se to může!
Ahoj, z těhu testů se dá zjistit těhotenství tak nejdřví 14 dní po oplodnění, mě ale test ukázal pořádnou druhou čárku třeba až 3 týdny po oplodnění.
Aaalenkaaa píše:
Ahoj,
já ti odpovím na 1. dotaz:
Je to nepravděpodobné, skoro nemožné, ale stát se to může!
Já otěhotněla v termínu, kdy měla přijít MS, takže věřím všemu:-)
Lenko,
kojení 7měsíčního dítěte už je antikoncepce krajně nespolehlivá! Zvláště když už máš menstruaci… Já dostala první menstruaci, když bylo synovi 10 měsíců, ale nespoléhala jsem na to.
Někdo je schopen otěhotnět i hned po 6nedělí. Četla jsem, že na kojení se lze spolehnout tak 3 měsíce po porodu, pokud kojíš minimálně 7× denně.
Ale jestli jsem pochopila dobře, tak by ti těhotenství nijak zvlášť nevadilo, ne? Pokud to tedy vyjde, gratuluji předem!
Janka ![]()
Monalisa24 píše:Já otěhotněla v termínu, kdy měla přijít MS, takže věřím všemu:-)
Monaliso, tak přesně takhle jsem vznikla i já ![]()
no, ono je rozdil otehotnet v DOBE, kdy MA dorazit ms a v dobe, kdy ZACINA ms… v prvnim pripade se jedna o opozdenou ovulaci, v druhem spis atypicky casovanou, nebo kombinaci odolnych spermii a brzke ovu ![]()
kazdopadne, testy jsou pozitivni nejdriv 12dni po oplodneni, vetsinou ale az vic nez 14dni po
Těhotná být můžeš, ale…
Kvalitní těhu test ti to ukáže i po 10ti dnech, ale to je různé, mně u prvním těhu ukázal až v 8tt a při prvním 4+1tt (první nevydařené, ale ne zamlklé) tak zkus a uvidíš…
Ahoj tak já jsem poprvé otěhotněla asi 14 dní až 20 dní po Ms a podruhé zřejmě při ní. Jelikož jsme se s manželem milovali 2× za ten měsíc(byl služebně přyč) a to 3 den Ms a pak jsem ještě normálně krvácela a pak 1den než jsem to měla dostat. Takže jsem zřejmě byla plodná v oněch dnech a nebo ve mě zůstala nějaká velice kvalitní spermie ![]()
Ahojky všem!
Pročetla jsem si vaši stránku, ale stejně, můžete mi, prosím, někdo poradit? Už se cca 3-4 dny cítím nějak zvláštně, žaludek jako na vodě, ráno nebo večer, to je jedno, když si dám oběd, po 3. soustu se mi vše vrací
Jsem stále nějaká utahaná, unavená…nechce se mi nic dělat. Myslíte si, že bych mohla být těhu?
Je fakt, že beru antikoncepci, další MS se mi má dostavit 9.8.06. Těhu test jsem nedělala, zdá se mi to nemožné, když pravidelně beru HA. Prosím, poraďte mi, jestli máte nějaké podobné zkušenosti ![]()
Děkuji moc,
Kamila
Já otěhotněla při HA a to ji brala opravdu pravidelně. Není úplně 100% spolehlivá, i když je tam jen malinkaté riziko, ale je.
http://www.snugglepie.com/ezb/580042.png
Wipaja: Děkuji moc za odpověď, jen nevím, co teď
Jsem z toho nějaká divná…
Jednalo by se o naše první mimi, no, počkám, co řekne MUDr. 8.8. na kontrole a pak taky zkusím nějaké testy. Každopádně se ozvu, jak všechno dopadlo.
Hezký den (konečně ne tak parnej…)
Kamila
Wipaja: Koukám, že máš na metříku dva drobečky, budeš mít dvě miminka? Je to hloupá otázka, ale jsem zvědavá, promiň ![]()
ahoj, chtěla jsem se zeptat na obdobný problém. poslední termín MS byl 20.7.06. S manželem jsme se o víkendu nějak moc tulili
a od neděle - celý den cítím pobolívání v podbřišku, mám hodně citlivá pr sa. Další termín MS má být 18.8.06. Myslíte, že bych mohla být těhotná? Kdy si mám vyzkoušet udělat test? ![]()
Ahoj mně vyšel pozitivní test 10.den po ovulaci, měla jsem obyčejnej z lékárny asi za 20Kč (značku si už nepamatuju). Takže jestli se těšíte na mimčo, tak ať se ti co nejdřív objeví pořádně tlustý //. Měj se Z.