velký genet. ultrazvuk

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2216
25.7.06 15:42

velký genet. ultrazvuk

čauky všechny těhulky. Po 5 letech jsem konečně (po IVF) i já těhotná. V době porodu mi bude už 1 měsíc 35 let a jsem prvorodička, takže docela síla. Chtěla jsem se s Vámi poradit. I když mi screening dopadl dobře, tak mi doktor z důvodů mého věku doporučuje odběr plod. vody. Na ten se mi ale moc nechce. Moje spolupracovnice na něm totiž byla a dopadl ji katastrofálně. Doktoři ji doporučovali potrat, z důvodů, že se ji narodí mimi s Downovým syndr. Ona na potrat ale nešla i když ji k tomu kdekdo přemlouval. No a narodilo se ji zcela zdravé mimi. Teď má miminko 4 roky a vše je v naprostém pořádku. Takže to je jeden z hlavních důvodů proč na to nechci jít. Chtěla bych jít ale na velký gen. ultrazvuk a zjistila jsem, že na to ani nepotřebuji žádanku od gynekologa a můžu se objednat přímo. Jsem z Frenštátu pod Radhoštěm a chtěla bych od Vás poradit, kde (v mém okolí) je tento utz nejlepší. Četla jsem, že nejspecializovanější pracoviště s gen. utz je v Gennetu v Praze, ale to je přeci jen trochu z ruky. Prosím doporučte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
TH
18
25.7.06 16:01

Ahoj,
no já jsem v podobné situaci - viz můj příspěvěk o jedné pupečníkové arterii.
Taky nechci jít na amniocentézu, ale mám strach, že teď budu 4 měsíce řešit, jestli je mimi OK.
Jen jsem Ti chtěla říct, že jsem se na stejný případ ptala genetičky v Pronatalu, kde mi dělali UZ. Řekla mi, že tato situace není možná, protože se zjišťuje počet chromozomů a buď sedí, nebo ne. A taky že miminka s Downem jsou stejně roztomilá, jako jiná, opticky to ani nemusí být poznat.
Co se týče té Tvé kamarádky, taky mi to vrtá hlavnou, ale prý jsou ještě jiné syndromy a prý všechny chromozomální vady jsou vlastně neřešitelné. Tak nevím…
Babo raď, viď?
Asi si hodím korunou, mám strach, ale nechci o to mimi přijít při amniocentéze, což není moc pravděpodobné, ale u mě prý víc, než že má chromozomální vadu…
Drž mi palce, taky Ti je budu držet!
 TH

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
25.7.06 16:06

Ahoj holky, zkoušely jste se optat tady http://www.porodnice.cz/poradny.asp?… ? Zkuste to tam, jsou tam velice rozumný doktoři. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
25.7.06 16:16

ahojky holky mě bylo v červnu 40 a před týdnem se mi narodil úplně zdraví kluk.Amniocentezu jsem odmítla screening mi dopadl dobře veškeré testy také sice mě na genetice strašili že můžou být testy skreslené.Tak jsme po dohodě s genetičkou počkali do 20 týdne na podrobný UTZ opět vše ok.Prostě jsme se s manželem rozhodli a na amnio nešli.Je pravda že nejvíc jsem na to myslela když jsem si přečetla článek o Mahuleně Bočanové že ta po amnio musela dát mimi pyč.to mě začalo trochu hlodat.Měla jsem vypočítané po všech testech že máme 1% -2%ztráty miminka po amnio a 1,5%-3% postižení,ale co kdyby jsme ztratili mimi zdravé po amnio?Je to vážné rozhodnutí a nikdo vám neporadí je to jen a jen na vás.Já jsem do toho nešla a máme zdravého kluka.Vše pečlivě zvažte a počkejte si na všechny testy pokud tam by byli nějaké nesrovnalosti pak o amnio uvažujte.To je moje zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
25.7.06 16:17

jo a dodatek také jsme měl IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
25.7.06 16:35

Vek

Tak ja cekala dvojcata - pocata prirozene - v 37 letech, doktor rikal, ze hranicnich je 38. Ale radeji me poslal na genetiku do fakultky v Olomouci. Ja byla ochotna podstoupit i odber plodovky, ale tam nas pani primarka vicemene uklidnila a nebylo to potreba. Byli jsme totiz na UTZ ve 12 tydnu a to je pry nejdulezitejsi… ten se dela u starsich matek pred odberem plodovky - je tam videt prosyceni zahlavi, nosni kustka a rytmus srdicka - podle toho uz by Dawnuv syndrom poznali… Ten UTZ se musi delat na specializovanem pracovisti genetiky, delali tam s nami i podrobny pohovor a brali mi krev… No a na zaklade vseho nam odber plodovky nedoporucili, ze to neni potreba. Akorat si nas pozvali na podrobnejsi UTZ ve 20 tydnu zase na genetiku a vse bylo opet OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2107
25.7.06 16:42

Ahoj Karinko,

to je tazke rozhodnutie a nikto ti neporadi. Ale verim, ze tvoj matersky instinkt ti bude najlepsim radcom! Urob tak, ako to citis.

Chcem Ti ale napisat svoju skusenost s genetickymi UTZ. Absolvovala som dva. Funguje to tak, ze ak chces, aby bol UTZ hradeny poistovnou, ziadanku od svojho gynekologa potrebujes. A moj Dr. mi ju odmietol dat do Gennetu, ktory som chcela ja a poslal ma k Apolinarovi. Gennet sme si nasledne teda zaplatili sukromne.
Nehovorim, ze bol Apolinar zly, ale - islo to ako na beziacom pase, za 15 minut sme boli uz aj vonku. Dr. viac vysvetlovala to co vidi prizerajucim sa studentom ako nam a z tej hantyrky sme prd rozumeli a ani ja osobne ani manzel sme ani na tej obrazovke nevideli takmer nic, len nejake smuhy. Inak pristup mily, ale ze by som odchadzala s „naplnenym“ pocitom, to teda nie.
Gennet - nebe a dudy. Objednani sme boli na vikend, len my. Pan Dr. je (ako som sa potom o nom docitala) v tomto obore kapacita. Obom nam podal ruky, privital nas, zaviedol do spickovo vybavenej miestnosti. Porozpraval sa s nami, nasledne minimalne pol hodinu prevadzal samotny UTZ a vsetko nam dopodrobna ukazoval a vysvetloval. Zodpovedal vsetky nase otazky. Dokonca aj ja laik som rozoznala detaily nasho babatka, palceky, dokonca nam na celu obrazovku (na stene) zvacsil nosne dierky :D Bolo to krasne, a hlavne - aj ked je fakt, ze nie vsetky problemy tento UTZ moze odhalit, vsetko co mohol, detailne skontroloval a potvrdil, ze je vsetko v poriadku. Na zaver nam vytlacil spravu a poblahozelal ku krasnemu dietatku. Poviem ti, za tie peniaze to rozhodne stalo.
Tak tolko, bohuzial ti neporadim, kde k tvojmu bydlisku najst nieco podobne, ale ak by si docestovala - myslim ze z Gennetu rozhodne nebudes sklamana.

Inak, myslim, ze DS sa z urcitych znakov na UTZ zistit da, ale radsej tu nejdem nic vysvetlovat, som laik :oops: . Pocas toho UTZ sme boli stastni a zaroven poriadne napnuti, pretoze pan Dr. nam vzdy povedal, co ide pozriet, ako to ma vyzerat a ako by to vyzeralo, keby to nebolo v poriadku a my sme si zakazdym vydychli, ked spokojnym hlasom povedal, ze je to tak, ako ma byt (a pamatam si, ze nieco z toho bolo aj ohladom DS)… No, ten pocit ale tehulkam a maminkam asi nemusim vysvetlovat :)

Pa, a drzim palce !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3467
25.7.06 16:46

Karinko, zkus tu Olomouc, nebo Zlín. V kolikátém tt jsi? Jak se tady správně psalo, na postižení se dá přijít už ve 12tt tzv. nuchálním projasněním. Je to projasnění šíje, a podle délky toho laloku, nebo kůstky? se dá také určit postižení. Musíš si to sice sama zaplatit, ale zas máš jistotu a nemusíš se pak bát případného pozitivního tripple testu=strašáku těhulek. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
25.7.06 17:16

velký genet. ultrazvuk

děvčátka děkuji Vám všem za odpovědi. Lenulko nyní jsem v 17tt+2, takže stejně musím počkat 3 týdny a pak můžu absolvovat gen. test. Asi půjdu do OC. Holky , nevíte, jestli mi to uhradí pojišťovna (jsem u HZP) nebo si to musím platit sama? A musím mít žádanku? Já vím, že stačí tam zavolat a zeptat se, ale jsem strašně netrpělivá a teď mi to tam už nikdo nebere.
Nevím, jak to přijme můj gynekolog. Ten mě posílá na tu plodovku , na soukromou kliniku. Zjistila jsem, že ten doktor je nějaký jeho známý, takže nechci mu křivdit, ale asi si doktoři takto vypomáhají. Nevím, jak se bude tvářit, až mu řeknu, že tam nepůjdu a raději si zajdu do OC na gen. oddělení. Ještě jednou Vám děkuji a přeji mnoho štěstí.

Karin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
25.7.06 17:18

To ti neporadim, ja to mela na zadanku od lekare zadarmo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
25.7.06 17:32

Ahoj , mi dneska přišel papír a pozvánka k lékaři, protože mi z krve na gynekologii zjistili že mám riziko na Downov syndrom a na nějaký vzácný syndrom smith-lemli-opitzuv syndrom.
takže si asi umíte představit jak mi je že?? Doufám, že vše bude v pořádku prvního jdu jen na pohovor z doktorem ohledně zákrokua td. a za tři dny potom půjdu na odběr plodové vody kde se to přesně pozná. a za tři týdny mi řeknou výsledky, jestli to byl jen zmatený výsledek krve a mimčo je zdravé, nebo jestli mě dítě vezmou. obavy mám strašně velké , ale musím to nějak vydržet nemsím plašit když ještě nemám ani odběr vody. mějte se .a pokud máte nějaké podobné zkušenosti klidně napište budu jen ráda. pa

• Citovat
  • Upravit
361
25.7.06 17:33

Kontakt na Olomouc: http://www.fnol.cz/main.jsp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
25.7.06 17:34

velký utz

holky a kolik to tedy stojí v tom GENNETU? Byla bych sice radši, kdyby bylo nějaké spec. pracoviště aspoň na Moravě, protože do Prahy to mám přeci jenom skoro 400 km, ale přinejhorší bych jela i tam.

Karin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
25.7.06 17:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
25.7.06 18:34

Ahojky,

přidám kontakt na Brno :wink:

http://www.prenatal.cz/

Dělají klasiku UTZ, pak 3D, 4D, můžeš si nechat udělat fotky, video… Jsou velice příjemní :wink: (neříkám tedy, že tak jako Ti v Genetu - viz Baboo :lol: ), ale měla jsem to zadarmo a platila jsem si jen 200,– Kč za natočení na video. Vše mi bylo vysvětleno, ukázáno … prostě spokojenost :!

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky