Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu,
psala jsem v pátek do diskuse, „Pád půlročního prcka“ a mám menší problém. Spadl v pátek odpoledne. V sobotu byl v pohodě i dneska, ale po večerní kašičce se mi poblinkal. Myslíte, že by to mohlo mít souvislost s tím pádem? On mi normálně neblinká, tak nevím co si o tom mám myslet. Mám to řešit a jít k doktorce? Jdu do poradny v úterý, tak nechci zbytečně plašit.
Děkuji za váše názory.
Pokud by měl otřes mozku, tak by zvracel hned…
Nedávno jsme si prošli docela ošklivě vypadajícím pádem na roh zdi, následovala okamžitě obrovská černá boule, převoz záchrankou na chirurgii a tak dále, pro mě infarktová situace a Matýskovi nakonec nic až na tu bouli nebylo…
Vlasti, já ti moc neporadím, vím jenom, že po pádu se mají sledovat zornice (jestli jsou stejně velké), případná extrémní spavost a tak … pro klid duše bych zavolala na dětskou pohotovost a zeptala se na to.. Držím pěsti, ať je vše OK.
Baghira
Sledovala jsem všechno co mi doktorka řekla, jen nevím jak dlouho se to má sledovat. Není spavý, zornice v pořádku aspoň podle mně, směje se, prostě vše jako předtím. Na hlavičce měl v pátek malinkou bouli, ale dneska jsem u něj nic nenašla. Teď už spinká.
Vlastičko, já si myslím, že by blinkal bezprostředně po pádu, ne za dva dny po kaši.
Vlastičko , mě řekl doktor sledovat 24 hodin, to zvracení by určitě přišlo hned.
Něco o tom snad vím.
To blinkání s největší pravděpodobností s pádem vůbec nesouvisí. I při podezření na otřes mozku se stav sleduje hlavně prvních 24 hodin.
Na prohlídce bych to řekla, ale teď bych neplašila.
Holky děkuji,
počkám do rána, pokud nebude zvracet, tak o tom doktorce řeknu až v úterý. Kdyby zvracel, tak půjdu hned ráno. Snad to měl jen z té kašičky.
Ahoj.
To může být otřes mozku.Ono se má hlídat 2 dny.Ale stejně s ním nic neudělají.Jen ho pozoruj,jestli se nehcivá nějak divně.
Ogulaa píše:
Pokud by měl otřes mozku, tak by zvracel hned… …
Musím ti oponovat.Můj nejmladší měl otřes mozku po pádu z postele.Plakal.Brzo se uklidnil.To byla sobota dopoledne. Celý den byl v klidu.V neděli byl takový moc spavý.Neblinkal,až večer.A v pondělí už blinkal častěji.Běžně je to neblinkací miminko.Tak jsem s ním zašla k dr.A ta nás poslala na oční (tam ok) a k neurologovi.Ten si nás zkontroloval…u něho dobrý a poslal nás na UTZ hlavy.Tam taky o.k. a když jsem se ptala,proč je tak spavý a blinkací,tak mi řekli,že má otřes mozku,ale že se s tím nic nedělá.Jen by měl být v klidu.Což byl,když pořád spal.
Jsem ráda,že jsem s ním zašla.Aspoň jsem věděla,že je v pořádku.Teda až na ten otřes.
Omlouvám se za román.Prckovi moc přeju,ať je brzo líp. Třeba mu opravdu jenom nesedla kašička.
Pokud Ti jindy neblinká, určitě bych jela na pohotovost. Teda, já bych tam jela hned po tom pádu…
Anonymni píše:
Pokud Ti jindy neblinká, určitě bych jela na pohotovost. Teda, já bych tam jela hned po tom pádu…
Po tom pádu jsem byla hned u doktorky. To bych neriskovala.