Prosím o radu - předkožka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
505
14.1.10 14:59

Když jsme byli na roční prohlídce, tak doktorka malému předkožku přetáhla, ale pak ty tří dny po tom bylo peklo. Malého to při čůrání štípalo a chudáček můj malý dost si vytrpěl. Jsem ráda, že to máme za sebou, ale příště bych to doktorce nenechala udělat. Teď přetahujem, ale ne úplně, nejde nám to zpět a kvůli tomu už jsme byli jednou na pohotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
14.1.10 15:04

V tvém případě bych buď doktorce řekla, že si to nepřeju anebo bych na tu urologii zašla a doufala, že tam bude doktor, se kterým by šlo tento problém řešit, který celou situací zhodnotí a určí co je nutné a budeš mít čas na rozmýšlenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
14.1.10 18:25

Ahoj jelikož jsem dělala na urologii tak tě uklidním, pokud to malému nedělá problém ,tak ho pravděpodobně zatím trápit nebudou snaží se tyto zákroky oddalovat na cca 5 let , někdy stačí se tomu pindíku věnovat a zkoušet ho přetahovat ve vaně… dopuručuji koupit lubrikační gel(ten můžete použít i s manželem :-D )
jo jinak dřív se to neřešilo a ty clapi taky přežili :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
14.1.10 19:06
cinkxa píše:
Ahoj jelikož jsem dělala na urologii tak tě uklidním, pokud to malému nedělá problém ,tak ho pravděpodobně zatím trápit nebudou snaží se tyto zákroky oddalovat na cca 5 let , někdy stačí se tomu pindíku věnovat a zkoušet ho přetahovat ve vaně… dopuručuji koupit lubrikační gel(ten můžete použít i s manželem :-D )
jo jinak dřív se to neřešilo a ty clapi taky přežili :-D

Ahojky docela jsi mě uklidnila,ale stejně když tady slyším názory maminek v kraji tak všichni říkají že to malýmu dělali kolem roka tak nevím… :cry: …ale zase tady od holek by to dělat neměli.. :-(
Problémy žádný nemáme..čurá normálně..kdyby mě někdo něco řekl tak bych mu to dělala už dávno aby to měl tedka dobrý,jenže mi nikdo nic neřekl a tedka si to dávám malinko i za vinu,že kvuli mě bude muset brouček malinkej trpět… :zed:
Jsem jak na trpí v uterý by měla dr.zavolat tak uvidíme jak to dopadne…
Jak mu to mám přetahovat,a jak často??Zase jsem četla že ve vodě ne kvuli bakteriim a že by se tam mohl dostat zánět tak já nevím.. :oops: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shaa
14.1.10 21:04

Taky jsme to neřešili. Doktorka řekla nechat. Teď pro klid duše jsem malému vysvětlila, jak má cvičit s pindíkem :-) a každý den po sprše si sám přetahuje tak, jak je mu to snesitelné a výsledky to rozhodně má. Jen je třeba opravdu každý den - teď jsme trochu polevili a vrací se to do původního stavu. Jinak si udělej průzkum mezi chlapama - většina ty ciráty nechápe, za jejich dětství se něco takového neřešilo, vyřešila to puberta… :lol: Pokud jste bez problémů, nechala bych to přírodě, v roce je to fakt zbytečné.

• Citovat
  • Upravit
461
15.1.10 23:29

Bublinka je taky normální. Je to znak toho, že se předkožka pomalu odlepuje. Je to fyziologický stav. Jediné, co je potřeba sledovat, jsou zápaly nebo potíže s čůráním. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
17.1.10 20:19

Ahojky holky,
Tak přetahuje tu předkožku a už mu je vidět myšák pod tím :dance: ,tak snad to stihneme nějak aby nemusel na ten zákrok :cry: ,má to určitě lepší tak snad to stihneme chtěla bych ho toho ušetřit… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
29.1.10 08:22

Ahojky holky tak jsme byli včera na kontrole s tou předkožkou,šla jsem tak zhruzou že si nás opravdu dr.obědná na ten zákrok… :roll:
Ale koukla na to a pochválila nás že jsme to pěkně stáhli,at stahujeme dál a uvidíme v roce a pul :think: …tak jsme byla ráda že zatím ho nebudou trápit a třeba to v roce a pul bude uplně dobrý :dance: :palec: …musíme přetahovat… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gyty
2.2.10 10:38

Procitam diskuze na netu ohledne problemu s fimozou. Mam dvouleteho chlapecka a dirku ma o velikosti 2 mm. K doktorce jsem sli kvuli bolesti. Pokazde kdyz se mu sulinek zvetsi ztopori, smeruje strme dolu a malej u toho silene rve. Nikomu nedovoli na nej sahat a ani sam se ho nedotkne. Nase doktorka nas poslala na urologii, ze se asi jedna o kratkou uzdicku coz vyzaduje operativni reseni. Na urologii to ale vyvratili ze jde o fimozu a dali nam masticku s kortikoidy. Kontrola za mesic. Zatim jsou to skoro 3 nedele a zlepseni zadne. Akorat vic vyvadi kdyz mu sulinek ztvrdne a kdyz vi ze se bude mazat a i kdyz jemne tak presto zkouset predkozku uvolnovat. Na netu jsem nasla doporuceni ohledne koupelich ve slezu planem. Nemate s tim nekdo zkusenosti?
diky moc.

• Citovat
  • Upravit
220
30.7.10 15:33

Tak holky bylijsme tedka na prohlídce rok a pul a máme 91cm a 14,28 :palec: a předkožce jsme se vyhli…strašily nás že pujdeme na zákrok ale stahovali jsme a je to uplně super…dostali jsme pochvalu… :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
9.8.10 17:12

Nám je 8 měsíců, Dr. mi řekla že při koupání mám stahovat co to půjde a napsala mi mastičku na uvolnění té kůžičky - 2× denně vmasírovat. Tak mě docela překvapilo, že se tady píše, že takové věci se řeší až v hodně starším věku a ne v 8mi měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19886
20.5.15 09:57

Zdravím. Včera jsme byli na roční prohlídce a doktorka nás posílá na chirurgii kvůli předkožce. Má tam jen pidi dírku na čůrání jinak srostlé stáhnout to nejde. Mám z toho strach, na zákrok se mi nechce. Myslím, že to ještě může povolit. Načetla jsem si nějakou literaturu a prý většině to úplně jde až třeba v pubertě. Nějaké rady a na zákrok jít či ne? Nemám z toho dobrý pocit a při představě jak ho to po tom bude bolet se mi dělá zle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
20.5.15 12:39

@veve.m Tak my na rocni prohlidce to same, jen pidi dirka o velikosti spendlikove hlavicky. Vyfasovali jsme kortikoidy, chvilku jsme mazali a pretahovali poctive kazdy den. Povolilo to tak, ze byl videt skoro cely zalud. Nicmene jednou pri pretahovani se udelala mini trhlinka, ackoliv jsme byli hodne opatrni a do druheho dne se mu na te trhlince udelal jakoby puchyrek naplneny tekutinou. Byli jsme na chirurgii, pry je to nejaka cysta..uz mu to dvakrat propichovali a stale se to plni tekutinou. Pretahovat a mazat jsme radsi prestali a do 14 dni se to stahlo opet do puvodniho stavu, takze ma zase pidi dirku. Ted je nam rok a pul. Jsem rozhodnuta to urcite do 3 let neresit, pokud nebude mit nejake problemy nebo pokud nebudeme muset jit nakonec na zakrok s tou cystou..ted me stve, ze jsme mu na to tak brzo vubec sahali :nevim: Takze za me nechat zatim byt, pokud nema zanety nebo problemy s curanim..na zakrok muze jit vzdycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí