Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Včera jsem byla s kamarádkou a dětmi na kopci - musím říct, že jsem byla sedřená jak kůň, než jsme s kočárem projeli ty „upravené“ chodníky. Ale potkali jsme maminku, která měla pro své dítko úžasné vozítko a já se zamilovala do toho, s jakou lehkostí jela… Pro nás už to asi nebude, ale nějaké z Vás by se to hodit mohlo…
No tak tohle je vymakaný, ale píšou, že je to pro děti od roka a myslím si, že roční prcci můžou už sedět na normálních bobech ne? tedy s naší 14ti měsíční Ninuškou jezdíme běžně. Občas vypadne, ale je to do měkkého
A přijde mi to docela drahé ne?
Lucie_K - koukám Ti na metřík a mě by teda nenapadlo našeho mladšího pajtaša smýčit v kočárku
.
Buď pěšo, anebo na saních (ozvala se ta, která odpoledne dá jedno dítě na saně, druhé na boby a bude si hrát na tažného soba
).
Kočár jsem vytáhla po dlouhé době dneska, protože jsem potřebovala dotáhnout domů z pošty pekárnu. Sedřela jsem se a ještě mám v předsíni binec.
Jinak mi to přijde jako drahý krám, mimčo se dá dát do fusaku na sáňky
. I ty největší stojí o dost míň a výhledově uvezou dětí povícero.
Ačkoli my nosíme miminka v šátku pod bundou (není-li vražedné náledí).
Lentilka: absolutní souhlas, malé miminko pod bundu, větší na sáně či bob a hurá do závějí ![]()
Saxana22 píše:Saxano - jenže my už nemáme miminko, my máme jen dva vřešťany, jeden chce jen saně, druhý jen na boby. Třikrát hurá. Béééééé, já nechcu
Lentilka: absolutní souhlas, malé miminko pod bundu, větší na sáně či bob a hurá do závějí
Ty jo, ta cena ![]()
Myslím, že stejnou funkci splní sáňky s opěrkou (mám staré, na kterých jsem jezdívala já jako mimčo
) nebo obyčejné boby.
Presne to jsem chtela napsat, stejnou sluzbu udelaji sanky s ohradkou…
Ja taky bojuju, satek nemam, klokanka je uz mala, mala jeste nesedi a do skolky neni protazena ani silnice (neridim, ale nedostanu se s kocarem ani tudy). Zatim jsem to vyresila tak, ze rano vodi kamaradka, odpoledne posadim sve nesedeci ditko do vycpanych sanku s ohradkou(je to vyjimecna situace, neda se jinak), zpatky je tahnu obe.
mroe píše:
Presne to jsem chtela napsat, stejnou sluzbu udelaji sanky s ohradkou…
Ja taky bojuju, satek nemam, klokanka je uz mala, mala jeste nesedi a do skolky neni protazena ani silnice (neridim, ale nedostanu se s kocarem ani tudy). Zatim jsem to vyresila tak, ze rano vodi kamaradka, odpoledne posadim sve nesedeci ditko do vycpanych sanku s ohradkou(je to vyjimecna situace, neda se jinak), zpatky je tahnu obe.
mroe, někdo tu psal, že dává na sáňky celou boudičku od kočárku, takže pokud ji máte odendavací, zdá se mi to jako super nápad ![]()
Věc je to sice super, krásná, určitě i vymakaná, ale bože, ta cena!! ![]()
U nás též buď sáňky nebo šátek ![]()
Diky, bohuzel nemame, mame vloznou tasku a stejne se mi tam uz Violka mesic nevejde…
Až na tu cenu
to vypadá úžasně, moje zkušenost se sáňkama - na hrbolech a do zatáček docela nestabilní, hlavně na tom zmrzlém sněhu, boby jsou dost blízko země, takže prcek trochu namrzá
, takže být multimilionářkou (nadsázka), jdu do toho.
![]()
Takže odpo vyrazíme pěšmo a máme to vyřešený. ![]()
no já kočár vytáhla, protože jsem potřebovala udělat větší nákup, jinak taky chodíme pěšky… Na bobech nechce sedět - ječí. Na sáňkách nechce sedět - ječí.
Ta cena je katastrofální, ale nápad dobrý… ![]()
Lentilko: my ještě to miminko také nemáme, to je vidina do budoucna
A jinak jsi opravdu jako tažný pes co ![]()
Já jsem tedy moc ráda, že Ninuška na těch bobech sedí, i když jí musím občas nutit chodit, aby právě nepřimrzla ![]()
No, přesně tak, až na tu cenu ![]()
Já jsem saně s nesedícím vyřešila autosedačkou ![]()
super vynález ale tak za míň peněz:-) mám sedmiměsíční holčičku a už jsem jí venku taky táhla na sáňkách s ohrádkou, kombinézku na sobě a ještě ve fusaku, koukali jí jen oči, nicméňě v mým okolí jsem trochu tím nepochopená, hlavně mojí mámou jaká jsem nezodpovědná že snad chci aby malá nastydla:-((( má ještě šáílku přes nos, takže mráz opravdu ani nedýchá, je jí hezky teplo a usíná raz dva.....jsem fakt tak šílená? ![]()