Krmení a režim

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
kklara
9.1.10 21:15

Krmení a režim

Ahoj. Chtěla bych se s vámi poradit, jak vychytat režim mých dětí. Dvojčata 9 měsíců. Vstávájí cca 7:30, to mají mléko 230ml. Tak kolem osmé. Pak dopoledne nic,mají dostaž v 11-11:30 oběd.Dříve jsem jim v tuto dobu dávala přesnídávku. Pak 14-15h přesnídávku,předtím měli v tuto dobu oběd 190 zeleniny. V 17-18:30 kaše,to jsem měnila za mléko a kaši až před spaním,ale nyní jsme opět na kaši a mléko mají až v postýlkách. Dříve děti spávali 2× denně,ale poo těžkém uspávání a jen tak do hodiny,nyní asi měsíc,jen přes poledne,to už jsou hotový,i přesto,je uspat je nadlidský úkol,někdy totiž nespí vůbec. Zkusila jsem jim dávat kol 10h ovoce a oběd ve 12 a pak spát,sice usnuli,ale byli vyřízení a malý(má silný reflux) hodně blinkal,myslím,že toho měli dopoledne moc.Tak jsme se vrátili k jejich starému režimu ovoce v 11h. I když spí jen přes poledne,tak jim to nestačí,ve čtyři už kňourají až do večera. Když se jde ven,tak se to dá,ale to se jde jen málokdy,máme to těžké s nošením do 4 patra. Uvítám jakékoli rady od vás,zkušenějších maminek,jaký máte režim,kdy nejlíp chodti ven a tak všeobecně. Díky za názory. Kklara

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jjelena
10.1.10 00:02

Ahojky, mě se docela líbol režim, který jsme měly v porodnici se starší dcerou… po císaři jsem jí neměla u sebe a tak mi jí jen nosily… a podařilo se mi ho udržet i doma a tak nějak se ho držím dodnes.
Kojení 6H-9h-12h-15h-18h-21H, v noci se mi nakojení nebudila. Postupně jsem od půl roku kojení měnila za stravu… začala jsem maso zeleninovým obědem ve 12h, občas chtěla dokojit, po měsíci v 15h ovoce, po dalším měsíci v 18h kaše, od cca 9 měsíců v 9h jogurt. V roce jsem otěhotněla, tak jsem jí odstavila, mlíko nechtěla, vstávala kolem 7h, takže jsme zavedli ještě piškoty. Malá byla na UM a režim jsem jí udržovala téměř stejný a v podstatě dodneška ho tak mají, i když už jsou velký. :-D

• Citovat
  • Upravit
jjelena
10.1.10 00:05

Jo a k tomu spaní, moje obě holky spaly snad od 6nedělí jen jednou denně a byl to masakr, takže ti věřím, že máš co dělat, když to máš stereo. U nás to bylo mězi 18 a 20h a tak jsem je prostě šla třeba v těch 18h, kdy začaly knourat vykoupat, ony se probraly a do 20h, kdy chodí spát, vydržely :roll:

• Citovat
  • Upravit
6416
10.1.10 12:24

AHoj. Jogurt nedáváš? Já bych tedy určitě dala dopo mini svačinku, aspoň křupky. Myslím, že je lepší jíst častěji a menší dávky. Jinak bych asi doporučila víc chodit ven, i když je to pro tebe težké, děti se v kočárku na čerstvém vzduchu víc unaví a pospí si. A je to pro ně i zábava, když nespí, doma už se musí nudit. Naše malá v tomhle věku spala ještě dvakrát, někdy dokonce i třikrát, třeba v kočárku. Chodili jsme většinou odpo, tak na 2 hodiny minimálně, často jsme to spojili s nějakým nákupem. Někdy to bývá i tak, že když jsou děti moc unavené a přetažené, usínají ještě hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kklara
10.1.10 22:04

Ahoj, dík za reakce. Jogurt jsme zkoušeli,ale blinkali ho,na gastro poradně kam chodíme nám řekli,že mám dávat až od 10měsíce. S tou dopol,mini sváčou jsem to zloušela,ale nějak se to neujalo. Jsou napítí mléka a malý blinká ještě v 11hod. Tak nevím,kdybych mu dala míň,tak by řval. Po dvou hodinách ,nic jíst nechcou,tak to máme jak máme. Ven sama jít nemůžu,nemám to jak technicky provést s dvěma dětma,byť bych sebevíc chtěla. Je to složitý. Když jdeme ven,sotva táhnu kočár,žádná vycházka a nákupy,jdu jen aby děti byli venku a pak jsou doma v pohodě. Výprava a všechno okolo i tak když jsme na to dva je docela práce. Tak uvidím,vyhovuje jim ten režim na kterém byli a jak jsem zavedla tu dopol sváču tak se to celé rozhodilo. A od narození je uspávám jinka to tahli 12hod přes den bez spánku,ale dalo se to,nelozili,teď už malá lozí,tak je to docela nářez. Dnes nespala opět v noci byla vzhůru 4 hodiny. Nechápu,jak jí to může stačit…Jinak díky holky za rady.Dobrou

• Citovat
  • Upravit
6374
11.1.10 13:46

Ahojky, já mám osmiměsíční holky, teď už toho taky přes den moc nenaspí, tak je člověk z toho takový utahaný a záda bolijů a venkovní výprava je síla. Mám ještě šestiletou holčičku, tak pro ni musím chodit do školky, takže to vypravování ven mám každý den a ve školce ve vnitř v tom horku s dvěma v náručí síla.
Jinak mě nechcou pít mléko, já jsem je kojila jen měsíc a to s příkrmama, takže jsme pak přešli na umělou. Ráno vstávají v 7h to jim dám po noci 120 mléka, aby aspoň jednou za den vypili mlíko, pak v 10h sušenky sunarky rozdrolené s přesnídávkou, to jim strašně moc chutná, pak mě tak na hoďku a půl usnou, pak ve 13h nějakou zeleninu, buď skleničku nebo něco ukuchtím, pak ještě na chvílu usnou a pak v 16h jablíčko, banán, pak kolem 18h je umyju, dám kaši, nejradši mají banánovou a jablečnou a o půl sedmé jdou spat. Usínají sami v postýlce, pak občas zakňourají, tak je přetočím zpátky na záda, dám dudlouš a spijou dál, Emince dám i občas čajík a pak spijou až skoro do těch sedmi. Ale myslím si, že se to vše za chvílu změní, začnou víc lozit, pak chodit a pak už to přes ten den bude těžší. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
11.1.10 13:54

Ahoj, Ondra je taky nespavec, tak náš režim:
vstává kolem 5.30/6.00h
kolem 6.30/7.00 dostane UM, 210-240ml, jak kdy, někdy to nevypije, někdy vypadá, že by si přidal
kolem 9.30 svačina - jogurt nebo přesnídávnka, banán, jablíčko, …
cca 12.30 oběd, masozelenina
po obědě 120ml UM, buď v postýlce nebo v kočárku, a spí tak hodinu, hodinu a půl
kolem 15.30h svačina - zbytek oběda, ovoce, zelenina
kolem 18.00/18.30 kaše
cca 19.30 koupání
po koupání UM 240 - 270ml
kolem 20.30 usíná

Přes poledne spí buď venku v kočárku nebo ho uspávám u nás v posteli a pak přendám do postýlky, večer už usíná v postýlce sám.

Jinak leze, stoupá si a chodí kolem nábytku. Ven se snažím s ním chodit, v tomhle počasí jsme třeba dneska doma, ale jinak dělám, co se dá. Když třeba nejede výtah, taky je to děs, ale nějak ty 4 patra s kočárkem seskáčeme :). Jinak bych se asi zbláznila. Jednou týdně chodíme plavat, jednou týdně cvičit. Asi nic dalšího, co by u nás na režim mělo vliv, mě nenapadá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
26.3.10 07:51

Ahoj, nase holky mely taky obdobi kdy pres den nechtely spat. Byla jsem z toho vyrizena. Ale pak se pred vanocema neco zlomilo a ted i ve 14 mesicich spi vetsinou 2× denne. Davam jim v 7 mliko, pak v 10 mliko, to je dam do postylek a oni si pri jidle usnou. V 1 maji obed, pak jdeme ven (v zime jsme nechodili tak casto) a tak si vetsinou pospi ve 4 (nebo v 5, jak se vzbudi) presnidavku nebo jogurt a v 7- 8 kasi. Zatim jim to tak vyhovuje. Za cas se chystam najet na jinou snidani, ale moc mi nechteji pit, tak davam vic mlika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí