Výběr RD + dávky na další dítě

1475
3.1.11 08:20

Prosím o radu

Ahojky chtěla jsem se vás jen zeptat.Jak to vlastně by bylo.Jsem těhotná a mám termín v únoru s porodným vím jak to je.Nastoupila sem do práce a otěhotněla tak sem šla na nemocenskou.Takže rodičák bych dostávala jen tu 4 letou variantu .Ale jde to že manžel si to napíše na sebe vybere si a pak to napíše na mě.Jen by mě zajímalo že kdybch šla na tu tří letou variantu kolik je to penízků?Nikde to nemůžu najít.Ještě se chci se zeptat.Kdybych zase otěhotněla jak to je s tě+ma dávkama ?Jako na to druhé dítě.Jen by mě to zajímalo děkuji mooc :hug: hezký den :andel: Karin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1350
3.1.11 08:43

Pokud ti stále trvá zaměstnanecký poměr máš právo sama zvolit délku trvání RD, že jsi byla na neschopence nevadí :wink: Tříletá dělá celou dobu 7600, tam se nic neměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.11 09:28

Přesně tak - délku rodičáku si zvolit můžeš. Já sla taky po otěhotnění marodit,ale jen proto že mi končila pracovní smlouva.a i když jsem byla pak nezamestnana vesla jsem se do ochranné lhůty a zvolit jsem si mohla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
3.1.11 09:29

Ano pokud si byla těhotná už v zaměstnání seš v ochrané lhůtě 180dní takže si můžeš vybrat jakou chceš no a pak pokud by si byla zase těhotná dokud by si byla na mateřské tak můžeš mít klidně zase tu 3-letou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
3.1.11 09:40

Já nastoupila do práce v květnu a v červenci sem šla na nemocenskou protože sem zjisitla že sem těhotná .Smlouvu sem měla do 31.7 2010 ale ja už byla na te nemocenske ale porad beru penízky akorat ted v lednu mi dr uz ji ukoncuje .Ale ja nemam narok na materskou protoze to neni tech 270dní´ale dekuji za radu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
3.1.11 10:18
Karinkaaa píše:
Já nastoupila do práce v květnu a v červenci sem šla na nemocenskou protože sem zjisitla že sem těhotná .Smlouvu sem měla do 31.7 2010 ale ja už byla na te nemocenske ale porad beru penízky akorat ted v lednu mi dr uz ji ukoncuje .Ale ja nemam narok na materskou protoze to neni tech 270dní´ale dekuji za radu :hug:

Nenechávej si tu neschopenku ukončit !!! Tím, že si na neschopence a nemáš nárok na PPM, tak máš nárok na tzv. neschopnost v souvislosti s porodem a to až do konce šestinedělí. A tahle neschopenka ti zároveň zajistí možnost volby tříletého rodičáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
3.1.11 10:52

a jak to mám udělat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
3.1.11 12:02

Prostě dr. řekni, že nemáš nárok na PPM (možná budeš muset na ČSSZ a nechat si o tom od nich vystavit papír) a že máš tím pádem nárok na neschopence až do konce šestinedělí… tady máš nějaké odkazy do poraden, kde se to řešilo.
http://www.aperio.cz/…/dotaz.shtml?…
 http://www.azrodina.cz/…im-a-porodem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat