Apolinář nebo Podolí?

8086
8.4.10 17:17

prosím o radu APOLINÁŘ nebo PODOLÍ??

Ahoj holky chtěla bych se zeptat, příštý týden se musím jít zaregistrovat do porodnice. Náš favorit je asi spíš Apolinář. Chtěla bych slyšet názor jestli někdo rodil v obou porodnicích tak která byla „lepší“ :mrgreen: . Chtěli by jsme nadstandart což v podolí asi nehrozí protože je tam narváno a 3000kč za apartmán na jednu noc se nám platit nechce. Pro mě je nejdůležitější aby manžel mohl být semnou tak nějak všude kde to půjde. a taky po porodu.Mám hrůzu z představy, že návštěva jen na chodbě,ukážu manželovi mimi a hotovo.Bude to náš první porod a je to pro nás velká událost, manžel sám by chtěl být pak semnou i s miminkem jak dlouho bude chtít i on i já a ne aby jsme byli limitování. hmm nevím jestli to dobře popisuju… dále je pro mě důležité mít sprchu na pokoji né na chodbě. :nevim: a hezké prostředí… vím že nejdu do hotelu ale rodit, přes to se potřebuji cítit dobře. v podolí jsem byla na revizi a pak když jsem v těhu zvracela..a pokoje a prostředí bylo hodně ošklivé :nevim: ..díky za názory :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
739
8.4.10 17:31

Ahoj oblacku,
já bych to viděla tak, že tvé požadavky nemusí a mohou splnit obě zařízení a je to opravdu jen a jen závislé na tom, jestli se ti podaří „ulovit“ nadstandard. Bohužel narváno je v obou porodnicích a jistotu holt mít nebudeš.
Já se nakonec rozhodla pro Podolí a doufám, že nadstandard volný bude, když ne, tak holt těch pár dní vydržíme.
Jinak nevím jak u Apolináře, ale v Podolí na porodním boxu sprcha je, na šestinedelí je sprcha jen na chodbě, kromě těch nadstadardů. Co jsem se ptala, tak v Podolí s tebou chlap může být celou dobu, kromě prvního vyšetření, resp. jakmile se dostanete na porodní pokoj, tak je s tebou.
Jinak ještě pozor, nakonec stejně můžeš rodit třeba v Motole nebo někde jinde. Podolí i Apolinář budou mít v době tvého porodu stop stav a jedeš úplně jinam. Registrace neregistrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
8.4.10 17:32

Ahoj,

ja rodila v Podoli v polovine unora. Co se tyka kvality porodnich salu, tak to je na jedna s hvezdickou. Opravdu super pohodli a personal vybornej. Tam neni o cem diskutovat, mam opravdu vyborne zkusenosti.
Na oddeleni sestinedeli jsem byla na normalnim pokoji, coz vim, ze ty nechces. Tam bylo vybaveni opravdu dost stary a sprchy na chodbe. Ale nadstandard je tam fakt drahy, tak jsem do toho nesla.
Byla jsem spokojena i na normalnim pokoji. Na oddeleni byl taky vyborny personal. A co se tyka navstev, tak se to tam zas tak moc neresilo. Jsou sice vypsany jen kratce a pak pry jen na chodbe, ale my byli vzdy na pokoji a klidne i dyl a nikdo nic nerikal. Asi zalezi spis na spolubydlici, aby ji to nevadilo.
Tak drzim palce, at spravne vyberes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
8.4.10 18:19

holky díky… láká mě hodně podolí z toho důvodu že je tam hezké prostředí při porodu… třeba tam budu dlouho :nevim: bude to první porod, tak neví… a taky myslím že jsem četla že u apolináře může být manžel až u porodu né předtím. takže čeká třeba několik hodin na chodbě… to se mi moc nezdá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
8.4.10 19:01

taky jsem slysela, ze u Apolinare pusti manzela dovnitr az pozdeji. V Podoli se mnou byl celou dobu krome prvniho vysetreni.
Na sale jsme byli cca 7 hodin a krome tech bolesti to fakt bylo pohodlicko :mrgreen: , citila jsem se tam dobre (hlavne ve sprse). A po porodu nam donesli jidlo pro nas oba primo na sal…to nam fakt bodlo 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
8.4.10 19:17

Obláčku, moc a moc gratuluju k těhu! :kytka:
a jestli můžu doporučit, tak motol :wink: . Co si platíš u Apolináře jako nadstandard, je v motole standard :mrgreen: u apolináře jsem rodila prvního, záchody na chodbě, návštěvy nesměj na pokoje, odehrávaj se na velký chodbě před oddělením, kde je docela zima, pokud rodíš na podzim…a pokoje jsou nejmenší snad po třech, ale taky sedmilůžkový…v motole jsou standardní pokoje po dvou, vždy dva pokoje mají společnou sprchu a záchod. porodní boxy jsou opravdu oddělené zdmi a nikoli jen závěsy…S tím nadstandardem moc počítat nemůžeš, protože den, kdy budeš rodit, do poslední chvíle nevíš a rezervovat se to sice dá, ale platíš za to stejnou sazbu jako za pobyt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
8.4.10 19:29

Peťulí… hmm takže teď se mám rozhodovat mezi třema :mrgreen: super to jsi mi to ulehčila :lol: . né moc děkuji..popřemýšlím a počtu..motol mě nenapadl.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
8.4.10 19:34

Ahoj,

rodila jsem loni v lednu u Apolináře a teď tam budu rodit zase. Normální pokoje jsou tam i po 2, návštěvy po dohodě s další maminkou můžou i na pokoj. Měla jsem nadstandard a bylo to super. Péče na šestinedělí byla výborná, což prý v Podolí silně pokulhává, stejně tak v Motole. Ale to mám jen z doslechu. Takže za mě Apolinář. Na každou nemocnici bude někdo pět chválu, jiný zase hanit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
8.4.10 19:45

Já jsem byla od 13. týdne těhu registrovaná v Podolí a měla iluze o profesionálním personálu a fajn prostředí. Z omylu mě vyvedli ve 30. týdnu kdy jsem tam začala chodit a chovali se naprosto nezaujatě a dokonce mi odmítli udělat poslední UTZ hrazený pojišťovnou a poslali mě jinam. Až jsem se provolala k přednostovi jak se ke mě chovají tak se hrozně omlouval a nabízel mi termíny. O ty už jsem ale zájem neměla, byla jsem rozhodnuuá, že tam rodin nebudu.
Před porodem jsme se přestěhovali na Moravu. Já rodila v místní porodnici, v žádné populární továrně na děti.
Kupodivu i v malých porodnicích je samozřejmostí otec od samého začátku porodu, sprcha na porodním pokoji, míč, žebřiny, vana, závěsy… Navíc neskutečně milý personál, rodila jsem jenom já, takže stoprocentní péče a nadstandartní pokoj stál 300 Kč na noc s neomezenými návštěvami.
Takže můj prvotní názor - chci rodit v Podolí, nejlepší porodnici široko daleko se velmi změnil a nerodila bych tam už ani za nic.
Přeji ti aby jsi neměla stejnou zkušenost a z porodu jsi měla tak krásnou vzpomínku jako já. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
8.4.10 21:28

tak za mne jednoznačně podolí.
pro mne bylo nejdůležitější to, že se mnou bude manžel po celou dobu porodu. a že u porodu budu mít soukromí. což u apolináře nehrozí - společné pokoje na I.dobu porodní (kde manžel být prostě nemůže, kvůli soukromí ostatních) a plenta na sále pro mne neznamená soukromí. navíc mám několik kamarádek, které tam byly hodně nespokojené i s péčí sester.. (kojení apod.)
na šestinedělí jsem byla nejprve na standardu /(2lůžák) a pak nadstandardu, muž tam byl víkend se mnou. ale kdyby se Vojta nenarodil chytře v pátek, asi těžko by dostal dovolenou na celou dobu.. (na porod to mě slíbené..).

nicméně kvalita lékařské péče je v obou prodnicích vynikající.

a ano, i jako registrovanou tě vzít nemusí a můžeš rodit nakonec úplně jinde, proto doporučuju promyslet i záložní varianty :) -jako kde jinde by se ti líbilo…

hodn štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
8.4.10 21:39

oblacku - já rodila u Apolináře a teď budu zase. Je pravda, že do té doby než jdeš na porodní sál, s tebou manžel být nemůže, ale už při otevření na 3 cm můžeš jít na porodní box a tam už s tebou manžel je. Pak jsem měla nadstandart a bylo to tam opravdu moc hezké. Sprcha a záchod na pokoji. Péče velmi dobrá a sestřičky příjemné. Jak při porodu, tak po něm se k nám chovali všichni moc hezky.

Z Podolí žádnou zkušenost nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
8.4.10 21:40

Rodila jsem u Apolináře a co se týče prostředí, mám výhrady. Na porodním sále jsou boxy oddělené plentami, takže je slyšet, občas i vidět vše. Manžel se mnou mohl být na porodním sále, ale ne na předsále, kde jsem strávila několik hodin. Oddělení šestinedělí je tam víc, některé je zrekonstruované, další ne, nelze si vybrat. Já měla štěstí, náhodou byl volný nadstandard, ale jinak je tam hodně plno.
Na personál si stěžovat nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
8.4.10 21:57

oblacku tak je to presne tak, jak jsem cekala. Co mamina, to jina zkusenost. Zda se, ze ti s vyberem moc nepomuzeme :nevim: Na vsechny porodnice jsou pro i proti, zalezi na hodne okolnostech (jaky dostanes nakonec pokoj, personal apod.). Nejdulezitejsi ale je, aby byla kvalitni pece o tebe i o prcka, to ostatni uz se nejak prezije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21584
8.4.10 22:02

tak já rodila před 4 lety v Podolí a byla jsem maximálně spokojená. Porodní sál moc pěkný, personál velmi příjemný a profesionální. na šesti nědělí jsem byla na klasickém pokoji, kde jsme byly 3, ale šlo to zvládnout. trošku mě tam štvaly návštěvy, protože se tam nahrnul tatínek se 2 staršími dětmi a mezi dveřmi hlásil, jak nejstarší měla ráno teplotu, ale teď už ne, tak přijeli :cert: tenkrát jsem mlčela a odtáhla si dítě co nejdál, dneska bych se už ozvala a vykázala je na chodbu… ale to je jiná věc.
každopádně možná jeden postřeh. moje kamarádky také rodily v Podolí a měly smůlu na směnu a s přístupem personálu spokojené nebyly. ale v každé porodnici narazíš na fajn lidi a na morousy a nepříjemné lidi. s tím se musí počítat…
jinak do Podolí chci jít zas (teda já mám i komplikaci s těhu cukrovkou a chodím tam na specializovanou ambulanci, takže těch důvodů je více)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
9.4.10 09:01

Holky děkuju..zkusím se zaregistrovat do podolí…u manžela vyhrálo :palec: :mrgreen: z toho důvodu že chce být semnou po celou dobu i před porodem a né čekat na chodbě..tak uvidíme… teď mě napadá v kolik do podolívyrazit abych stihla registračku?? hmmm :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková