Registrace do porodnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7.4.10 22:02

registrace do porodnice

Rada by som sa opytala mamiciek, ktore uz porodili, ci nemali problem s registraciou v porodnici.Vsetky prazske porodnice su na moj datum porodu obsadene - 20.6. 2010 - bohuzial :-( . Moj gynekolog si z toho tazku hlavu nerobi.Nemali ste niekto podobny problem?
Vopred dakujem za odpoved :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12658
7.4.10 22:05

ahoj ja som mala problem,
neskoro som zistila ze sa treba zaregistrovat
a tak som nakoniec rodila v benesove a som rada
nemaju tam tak vela ludi a bolo tam vsetko super..
samozrejme je to dalej ale kedze som z prahy 4 nebolo to az tak kriticke…
planujem este jedno mimco a budeme rodit zas v benesove pokial to bude mozne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
7.4.10 22:13

S rozběhnutým porodem, který už postoupil tě musí přijmout kdekoli. Rodit v pražské porodnici nepovažuji za nějakou výhru, takže bych to udělala tak, že až se porod rozběhne, tak nakráčet do tebou vybrané pražské, že rodíš, oni tě mají povinnost alespoň vyšetřit a když bude nález ještě moc malý, tak bych jela do nějaké středočeské porodnice a když budeš mít hlavičku mezi nohama, tak tam už zůstaneš :wink:

Registrace považuji za ponižující a stupidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
7.4.10 22:20
čičinka píše:
Registrace považuji za ponižující a stupidní.

Podepisuju. Ještě jsem ani neměla těhotenskou průkazku a už jsem se musela registrovat (do Krče), abych se tam stihla vecpat. Takovej systém je dost na pytel. Nehledě na to, že pokud mají ve tvý porodnici plno, tak ti ani registrace nezaručí, že tam opravdu porodíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
7.4.10 22:38

Já bych se u dalšího dítěte chtěla registrovat v Podolí. Ale četla jsem, že tam maminky chodí v 5 ráno, aby se na ně dostalo, kdo přijde v 8 ráno, má smolíka. A berou snad 20 na jeden TP. Takže kacířsky zvažuju buď žádnou registraci, nebo do Krče, kam jsem přísahala, že nevstoupím, protože tam se alespoň nedělají monitory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
7.4.10 22:41

Registrace může být v konečné fázi stejně k ničemu - přijedeš-li kamkoli s porodem v určité fázi, vyhodit Tě nemůžou…

Za sebe můžu říct, že jsem sice na oba porody byla registrovaná na Bulovce, nicméně i kdybych nebyla, nic to nezměnilo - šlo to tak rychle, že bych stejně nikam jinam nedojela…

Krom toho se může klidně stát, že sice rodičku na daný termín zaregistrují, ovšem pak vyhlásí „úklid porodních sálů“ nebo něco podobného, týden nepřijímají a registrace je Ti víš na co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.4.10 23:23

No v Brne na me zirali kdyz jsem sestre rekla ze se chci zaregistrovat :lol: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
8.4.10 06:50

Ty jo, to pomalu slyším prvně o nějaké registraci. U nás na malých městech se tohle vůbec dělat nemusí.

• Citovat
  • Upravit
15404
8.4.10 07:03
čičinka píše:
Já bych se u dalšího dítěte chtěla registrovat v Podolí. Ale četla jsem, že tam maminky chodí v 5 ráno, aby se na ně dostalo, kdo přijde v 8 ráno, má smolíka. A berou snad 20 na jeden TP. Takže kacířsky zvažuju buď žádnou registraci, nebo do Krče, kam jsem přísahala, že nevstoupím, protože tam se alespoň nedělají monitory.

Jojo, do Podolí opravdu po 5 ráno… :pankac: a neberou 20 rodiček na TP, ale pouze 12!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
8.4.10 07:42

Jojo, na malých městech není registrace potřeba. Navíc nám doktor v porodce řekl, že registrace je nezákonná, tudíž k tomu ani nepřistoupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
8.4.10 09:00
čičinka píše:

Na termín porodu berou v Podolí opravdu jen 12 holek…a podle mých zkušeností stačí, když tam přijdeš „až“ mezi 6 a 6:15. Taky ale asi záleží na období, kdy má mamina rodit…možná mám to „míň vytížené“. Osobně jsem se toho naštěstí nemusela zúčastnit, vyřídil to za mě přítel, když si vzal dovolenou a ráno tam naklusal s mým OP, těhu průkazkou a kartičkou ZP. Jinak bych to musela absolvovat i se synkem (kromě dalšího i odjezd z domu před 5. ráno :zed: ). Je to zbytečná pakárna :roll:

• Citovat
  • Upravit
21485
8.4.10 11:30

no, registrace v praze je super záležitost. také mě to zachvilku čeká. ale mám trochu problémy, takže naklušu brzo ráno do Podolí a uvidí se… jinak pokud v okolí Prahy ještě doporučují Hořovice nebo Příbram. ale tam se asi také musí registrovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
8.4.10 17:59

Nozu tak to jsme na tom stejně a už se toho děsím napřed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.10 18:11

Dakujem velmi pekne za vsetky odpovedane prispevky.Skutocne ma to ukludnilo..Dnes mi moj gynekolog povedal, ze v najhorsom pripade mozem chodit na predporodnu poradnu k nemu , ale nic viac mi o tom nepovedal. Za 2 tyzdne mi vystavi papier na nastup na matersku a snad zacnem chodit na ten kurz.
Este by som rada dodala, ze vo Vinohradskej nemocnici ma nechceli zobrat ani na tie kurzy, ze oni tak neprijimaju, iba regist.rodicky…Co mi pride tiez nefeeer :-( Neviete niekto nahodou, ci je to tak vo vsetkych porodniciach?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
8.4.10 19:41
nozu píše:
no, registrace v praze je super záležitost. také mě to zachvilku čeká. ale mám trochu problémy, takže naklušu brzo ráno do Podolí a uvidí se… jinak pokud v okolí Prahy ještě doporučují Hořovice nebo Příbram. ale tam se asi také musí registrovat…

Já rodila právě v Hořovicích a tam registraci neuplatňují (tedy pokud se něco nezměnilo :think: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková