Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem, mám sedmi týdenní miminko a musím se rozhodnout jestli malou nechat očkovat proti Rotavirům a Pneumokokům. Naše doktorka to doporučuje, ale nevim nevim. Neznám jí zatim tolik, abych jí na 100% věřila. Mala je nekojená, což jsem v diskuzích na tohle téma hodně četla, ale vlastně nevim, proč je to pro rozhodnutí očkovat/neočkovat tak důležité. Prosím o vaše zkušenosti. Díky moc předem!!!
@já78 píše:
Ahoj všem, mám sedmi týdenní miminko a musím se rozhodnout jestli malou nechat očkovat proti Rotavirům a Pneumokokům. Naše doktorka to doporučuje, ale nevim nevim. Neznám jí zatim tolik, abych jí na 100% věřila. Mala je nekojená, což jsem v diskuzích na tohle téma hodně četla, ale vlastně nevim, proč je to pro rozhodnutí očkovat/neočkovat tak důležité. Prosím o vaše zkušenosti. Díky moc předem!!!
Dávala jsem hexu (povinné základní) a Prevenar13 (doplácí se 400) proti pneumokokům, dle dr. to dokáže udělat dost vošklivý věci řikala.
Jinak očkování beru jako nutné zlo a dál se k tomu nebudu vyjadřovat.. ![]()
Rozhodnutí je na tobě, já Rotaviry nedávala, mě osobně to přišlo zbytečné, to, že dítko může skončit na několik dní na kapačce pro mě nepředstavuje závažné riziko. Pneumokoky jsem dala, ale nedávala jsem to společně s Hexou, ale na střídačku, plus tedy i hexu o něco později, takže Pneumokoky dostalo dítko někdy kole 3,5 - 4 měsíce. A dala jsem je protože mohou zanechat trvalé následky.
Mám naprosto stejný názor jako @j.a.n.i1 . Dcera dostala Hexu + Prevenar 13 ve dvoutýdenních rozestupech, Rotarix ne, přijde mi zbytečný.
@j.a.n.i1 píše:
Rozhodnutí je na tobě, já Rotaviry nedávala, mě osobně to přišlo zbytečné, to, že dítko může skončit na několik dní na kapačce pro mě nepředstavuje závažné riziko. Pneumokoky jsem dala, ale nedávala jsem to společně s Hexou, ale na střídačku, plus tedy i hexu o něco později, takže Pneumokoky dostalo dítko někdy kole 3,5 - 4 měsíce. A dala jsem je protože mohou zanechat trvalé následky.
Taky tak, akorát místo prevenaru synflorix
Tak já budu plevelit diskuzi, doufám, že zakladatelka promine… uvažujete o nějakém dalším nepovinném očkování? Plus jaký náte názor na TBC?
@marmelada78 píše:
Taky tak, akorát místo prevenaru synflorix
Jojo, já taky synflorix, to jsem zapomněla uvést.
S očkováním jsem u kluka začínala ve 3 měsících (před pár lety to bylo běžný začátek očkování, moc nechápu ten trend nacpat vakcíny do dětí co nejdřív). Dostal Hexu a Synflorix dohromady… v té době jsem ale slepě důvěřovala doktorce. Teď bych to určitě očkovala zvlášť. Očkování proti rotavirům mi přišlo zbytečné a ani mi ho doktorka nějak nenabízela.
@j.a.n.i1 píše:
Tak já budu plevelit diskuzi, doufám, že zakladatelka promine… uvažujete o nějakém dalším nepovinném očkování? Plus jaký náte názor na TBC?
Dala jsem teď o prázdninách dětem Menveo - meningokok A, C, W, Y (béčko je pro mě zatím málo ověřené a je to sakra zásah do peněženky). Jinak zatím nic, jen velmi, velmi lehce uvažuju o očkování proti žloutence A.
Příspěvek upraven 08.09.14 v 19:54
U nas pravidelne ockovani Hexa+Synflorix. Vzdy naprosto bez problemu. Ale ockovani proti rotavirum nam lekarka ani nenabizela.
Malá teda reakci měla, plakala a teplotu 37,8.
Ale dávala jsem to najednou.
Řeším teď přesně to samé. Pneumokoky dáme určitě, akorát váhám jestli Synflorix, nebo Prevenar. Doktorka říkala, že ty tři kmeny které jsou navíc v Prevanaru jsou taky dost důležité. S rotaviry se pořád nemůžu rozhodnout… ![]()
My máme jenom Hexu a už bych malou NIKDY očkovat nenechala (třeba mě tady ukamenujte).Malou to úplně zastavilo ve vývoji a „podpořilo“ to autismus
![]()
Ahoj, já jsem Rotarix rovnou zamítla, ale o pneumokokovém očkování jsem dlouho uvažovala. Syn ho nakonec dostal ve zkráceném schématu 2+1, jednalo se o Synflorix a první dávku měl až v 8. měsíci. ![]()