Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím o radu. Synovi jsem včera čistila uši, v jednu chvíli sebou škubnul a tyčinka zajela víc dovnitř. Pak si chvilku stěžoval na bolest. Krev netekla, dnes byl celý den v pohodě. Akorát od rána má rýmu. Před chvilkou se vzbudil a hrozně plakal. Ptala jsem se, jestli ho něco bolí, když jsem postupně jmenovala ruce, bříško, ucho, řekl, že ho bolí ucho. Uklidnil se asi za 15 minut, usnul mi v náručí. Teď už v klidu spí, teplotu nemá, když ho zmáčknu vedle ucha (tak se prý pozná zánět) nijak nereaguje.
Mám strach, jestli jsem ho nezranila.
Pokud se ještě vzbudí s brekem, pojedeme na pohotovost.
Může mít zánět bez teplot a za jediný den, co má rýmu?
Moje děti většinou mají záněty bez teplot. A čerstvá zkušenost. Večer si syn stěžoval, že ho trochu bolí ouško, dostal nurofen s tím, že buď pojedeme v noci na pohotovost nebo ráno na ORL. V noci spal krásně, bez probuzení, no, ale radši jsme šli, a Dr zjistila, že už mu to ouško prasklo. Takže muselo prásknout pár hodin po tom, co si poprvé stěžoval ( a tentokrát ani neplakal, jen že ho trochu bolí ouško ).
@myskalucka Také pojedeme ráno k doktorovi, pokud nebudeme muset ještě v noci na pohotovost. Ještě nikdy ho ouško nebolelo, jsou mu 3 a rýmu měl asi 2×.
Děsím se jen, jestli jsem ho neporanila při čištění
Mohla jsi ho jen škrábnout a teď ho to trochu bolí.
Dcera měla traumatickou perforaci bubínku, když jí starší dcera šla čistit ouško a ten pláč byl šílený, navíc do rána ucho celé od krve. Pro jistotu skoč k doktorce, i dětská by měla mít otoskop.
Nerejpu, ale fakt mne zajima jak je mozne detskymu vatovymi tycinkami poradnit ucho, vzdyt pres ten tvar se s nima clovek bedostane dal nez na kraj ouska. Dal nez na kraj by se usi vubec cistit nemely. Kladscke vatove tycinky maji pouziti max v kosmetice a nemaji je pouzivat ani dospeli, jen si ten prirozeny maz zacpava dale a uchu se samocistici funkci delaji akorat jen skodu… ![]()