Prosím o radu s výběrem vodítka

2182
1.6.18 22:57

Prosím o radu s výběrem vodítka

Dd, prosím o radu ohledně výběru vodítka. Máme v péči loveckého psa odebraného ze špatných podmínek a týraného, odebraného již ve 4 týdnech. Nebudu popisovat podmínky, samozřejmé je, že se to podepsalo na jeho povaze atd. Velice se ale zlepšil, věnujeme se mu takřka celodenně. Mám jen problém s vhodným vodítkem, protože jsem nikdy neměla lovecké psy, ani nijak problémové, jen velké molosse. Učíme se přivolání, což mu moc nejde. Když jdeme na procházky, chci, aby se co nejvíc vyběhal na louce na dlouhém vodítku. V tuto chvíli máme 3 vodítka: jedno obyčejné, kratší na procházky když chci, aby šel ke mně blíže, potom máme flexi vodítko, ale pozor, žádné s ocelovým lankem, ale skutečně kvalitní, samonavíjecí pás 5 metrů, a pak jsem ještě koupila stopovačku, v podstatě tedy šňůru 10 metrů, ale ta mi nevyhovuje, protože se do ní při nácviku zamotává a šňůra se mi navíc motá kolem keřů atd. Chci Vás poprosit o názor, jaké vodítko. Hlavně mi jde o na nácvik přivolání, jestli mi můžete poradit vhodnou stopovačku, flexi vodítko na tento nácvik není úplně vhodné, protože déle trvá, než se mi samočinně navine. Jde o silného hyperaktivního psa, už ne štěně. Uvítám tip na to, jaká vodítka používáte Vy, hlavně stopovačku. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1155
1.6.18 23:04

www.brokivy.cz
Barča má taky loveckého psa, hodně akčního mimochodem :D má vlastní web s vodítky a pamlskovníky tak koukni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
1.6.18 23:09

Na nacvičení přivolání je nejlepší ta stopovačka, chce to jen najít terén, kde se nebude vodítko motat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
1.6.18 23:53

Dik! Mám masivní flexi, robustní, je to široká páska a masivní navíječ, navíjí se tedy relativně pomalu a jsou případy, kdy potřebuji psa k sobě přitáhnout rychleji. Navíc na vyběhání je 5 m málo. Stopovačka se mu zaplete pod nohy i na louce, poli, zadrhne se o hroudu na poli atd. Jedině snad koupit lehčí flexi a delší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.6.18 23:53

Jestli umí přivolání doma, pustila bych ho z vodítka co nejdřív, dokud jsi ještě jediný bod v jeho novém světě, který zná. Bude se tě držet. Jakmile se okouká a otrká, bude se to učit hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
1.6.18 23:58
@Lucie_Sx píše:
Jestli umí přivolání doma, pustila bych ho z vodítka co nejdřív, dokud jsi ještě jediný bod v jeho novém světě, který zná. Bude se tě držet. Jakmile se okouká a otrká, bude se to učit hůř.

jeste doma neumi, uci se v tomto pomalu, je tam i porucha vnimani atd.,nebudu rozepisovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.6.18 00:08
@maskovak píše:
jeste doma neumi, uci se v tomto pomalu, je tam i porucha vnimani atd.,nebudu rozepisovat

No a navázaný je na tebe jak? To by stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizaveta
2.6.18 07:00

Ja taky ucila s obyc 10m stopkou. Utulkoveho psa nezname minulosti. Vyplatilo se to. V lese jsem s ni teda nechodila, ale podel poli. Jela jsem podle Desenskeho a co psal, to skutecne funguje. Lovecke choutky psici chytly jednou, zdrhla za zajicem mimo muj dohled a kdyz se vratila, nemohla me najit (cilene jsem sla pryc). Byla z toho tak vyrizena, ze od te doby se drzi na dohled. Ale se stenetem je to asi jine kafe…

• Citovat
  • Upravit
19388
2.6.18 07:28

Já mám stopovacku a na přivolání je nejlepší. Už ji používám jen výjimečně, když jedeme do cizího prostředí a nejsem si jistá. Jde o to, že stopovacku necháš volně na zemi a hlídas, abys ji měla pořád pod kontrolou. Tím i psa. Pokud má pes tendenci jít dál, slspnes a dáš privolaci povel. A pak odměnu. Nebo ji nech v ruce ale volně. Snubní a dej povel a pak odměnu. A než pes přijde, pust ji. Takhle jsem to dělala a psa mám na volno většinou. Drží se mě. Taky jsem odměňovala vždy, když přišel sám od sebe. Nebo vedle mě šel a navázal oční kontakt. Odmenuj i doma když přijde. Ať sám vyhledává kontakt. Fakt to funguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
2.6.18 07:30

@maskovak jestli je na pamlsky, jdi na to přes žrádlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
2.6.18 09:06

A jakého loveckého psa máš? Jinak na přivolání je stopovačka a nazdar, nic jiného neexistuje - maximálně si můžeš vybrat dýlku a barvu. Se stopovačkou se musíš naučit ty a i pes. Nejdřív ji držíš namotanou a psa si k sobé voláš, když nechce, tak si ho přitáhneš a až potom, co přijde i bez přitáhnutí ho necháš stopovačku tahat za sebou a zase to samé - nejdeš, zašlápnu vodítko a přitáhnu. A za vším odměna. Stopovačku nemůžeš nechat psa tahat v terénu - zasekne se, omotá, uškrtí se. My mame bígla. Vychytej hlavně spravnou odměnu - některý bafan chce hračku, jiný pamlsek a některýmu bude stačit pomuchlání :) jeste doorucuju nacvicit povel sedni a k noze. U nas zabiralo uarvat sedni, kdyz zacala zdrhat za srnou a hrcla si ani sama nevedela jak :D snazili jsme se ji poustet od mala z voditka co nejvic to slo - rovny teren, nikde nebylonic videt a kdyz jsme viděli že začala natahovat do lesa, tak jsme zavolali, pripadne dali na voditko :) trpelivost ruze prinasi a i obecne zdrhaci bigl chodi na volno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
2.6.18 11:18

Dik moc vsem! :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie