Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ELEn…teplota je někdy pěkně hnusná..malej teď měl skoro 40tky ![]()
mají se střídat sirupy…nejlepší jsou čípky,ale mě ho malje nikdy nechtěl…takže teď jsme střídali paralen sirup, nurofen sirup a ibalgin sirup…ale ten nejmíň,protže zabírá ze všech nejdýl…je důležité aby prcek který má nad 38,5 dostal půlku diazepamu(alespoň nám to kladla dr. na srdce…aby se zamezilo křečím z vysoké horečky)…jinak jsem pokud byla teplota nad 39 dělali i zábaly…kapesníky jsme namočily do studené vody,dali na ručičky a obalili plínkou a to samé na nožičkách..jen jsme na nohy dávaly menší a větší ručníky místo kapesníků a plínek a otírali jsme malému čelo studeným kapesníkem
teploty jsme měli takhlke vysoké 4 dny…byl to boj…ale už je snad za námi
TAKŽE DRŽÍM PĚSTI A BRZY SE UZDRAVTE ![]()
Hoky prosím a jak na teplotu, když máme právě studené ručky a nohy. Všude se píše, že zábaly a koupele, jen když nejsou studené ruce a nohy. Malej - 17 m má reakci po očkování. Dřívější očkování jsme končily v nemocnici kvůli teplotám, chtěla bych mu nějak pomoct, abysme tam zase nemuseli.
lehaje píše:
Hoky prosím a jak na teplotu, když máme právě studené ručky a nohy. Všude se píše, že zábaly a koupele, jen když nejsou studené ruce a nohy. Malej - 17 m má reakci po očkování. Dřívější očkování jsme končily v nemocnici kvůli teplotám, chtěla bych mu nějak pomoct, abysme tam zase nemuseli.
My jsme zrovna včera řešili horečku také. Malá měla přes 39 a také studené ruce a nohy. I přes to jsem jí dávala obklady (octové). Ne přímo zábal, ale jenom otírat.
Kolik měl horečku, že jste skončili v nemocnici?
Nejvyšší byla snad 39,8. Zašli jsme k doktorce a ta nás tam okamžitě poslala. To byla druhá dávka, třetí jsme rovnou na pozorování byli pod diazepanem v nemocnici a to bylo v poho. Teď jsme si s doktorkou řikali, že když je tam půl roku odstup, tak že to ambulantně nedáme, že se to zvládne doma. Takže jsme pod diazepanem a paralenem doma a čekáme. Celej den dobrý, ale ve čtyři jsem dala paralen a teď před usnutím bylo 37,6 a studené ruce, takže to jde nahoru. Tak v deset dám určo čípek, ale bojím se, že zas nezabere. Při té druhé dávce totiž vůbec nezabral.
Já vím, že mi do toho nic není, ale takovéhle reakce jsou jasnou kontraindikací očkování a vůbec by se v dalším nemělo pokračovat.
Zkoušela jsi homeopatika? Nám pomáhá Belladona.
Zkus octový zábal na nožky, ale tak,ž e do octu dáš teplou vodu, namočíš v tom ponožky, oblíkneš je a přes ně dáš ještě 1 suché - já dávala hrubé.
peggy.sl píše:
Já vím, že mi do toho nic není, ale takovéhle reakce jsou jasnou kontraindikací očkování a vůbec by se v dalším nemělo pokračovat.Zkoušela jsi homeopatika? Nám pomáhá Belladona.
No o tom doktorka vůbec neuvažovala, že byse nemělo očkovat. Malej je vedenej jako osoba se sníženým imunitním systémem, tak prý mít očkování áme mít, dokonce to platí i pojišťovna tak nevím. S homeopatiky ještě zkušenost nemám, ale zkusím si to počídit. Díky
Ahoj ještě jedna „babská rada“.Zkus dát malému do ponožek jogurt(ne vytažený hned z ledničky)a pak mu je nasadit na nožky a asi co 10 min.měnit.Jinak u nás sirupy nezabírají,já jsem dávala malé čípky paralen 100.Snad budete brzo v pořádku ![]()
Nám po očkování pomohla Belladona 9ch. Dávala jsem po 2 hodinách 4kuličky. I v noci. U dospělého bych dala po 5kuličkách. Když teplota poleví, tak pak už nedávat tak často. Kéž by to vždycky tak zabralo.