Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky, prosím o radu-zkušenost. Nevím kdy mi probíhá ovulka. Jak jsem psala, tak cyklus je 28-33dní, ale většinou do 30dní. V prvním cyklu se mě držela bazální teplota 36,4-36,5-36,6 pak jednou jsem měla 36,7 (v půlce cyklu) a pak 36,5-36,6 a to se mě drží doteď. Mám necelý týden do menstruace. Minulý měsíc jsem si měřila bazálku jen 3 dny před menstruací a měla jsem 37,1. Od půlky cyklu my bylo nevolno a bolesti v podbřišku a bolest prsou-jako bych to měla dostat, trvalo to tak 4dny.-myslela jsem že je ovu. Zas mi nesedí bazální teplota. V době kdy bolesti ustály (cca 4dny zpět) se mě zvětšily prsa. Včera jsem si poprvé zkoušela ovu test a byl tam slabý dušík-což je negativní, ale mohu počítat s tím, že ovulka už byla díky tomu dušíku? Jsem z toho blbá
aspoň kdybych věděla, že ovulka u mě probíhá. Minulý měsíc jsem byla u doktora a ten se koukal na ultrazvuk a říkal že na druhý den budu mít ovulku. Další cyklus jsem začala pít kontryhel do 10dne cyklu, tak nevím jestli jsem si tím něco způsobila… Při prvním těhu jsem otěhotněla díky kontryhelu. Děkuji všem za názory. ![]()
@M+M+S proč myslíš, že ti tady někdo z pár písmenek dá jasnější odpověď než tvůj doktor?
Pořádně si nastuduj to měření bazální teploty-
tady se mrkni, je to pěkné a přehledné
http://merenibt.xf.cz/
A teploty si vlož třeba na fertility-tam ti to i ovulku naznačí, kdy cca byla.To měření je dlouhodobé, než svoje tělo poznáš.
Kontryhel je dobrý na úpravu cyklu-je ovšem pravdou, že mě ovulaci posunul cca o dva dny, ale to nevadilo, jen byla déle.
Držím palce ať se zadaří ![]()
Tak si dělej ovulační testy ty ti dají jasnější odpověď. s měřením BT je to složité, chce to velkou pečlivost a dlouhodobější sledování
Taky si myslím, že ta BT ti nevychází nějak dobře. Když máš potrvzeno od doktora, v kterém dni cyklu byla ovulace, soustřeď se na dny kolem tohohle dne, není to jistota, že to tak zas bude, ale šance velká určitě. Co dálá kontryhel, nevím. Mně pomohl dvakrát Femigard. A to slovo je ovulace, jako třeba indikace, ne ovulka jako pilulka, hahaha, nic ve zlým ![]()
@Altche
Já taky občas řeknu ovulka, jako pilulka
Nic ve zlým ![]()