Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je otázka, zda v tak dlouhém cyklu vůbec probíhá ovulace, většinou extrémně krátké a extrémně dlouhé cykly bývají anovulační.
Pak ta velmi dlouhá ms, to je taky zvláštní, i když teda léčba pomocí HA ještě zvláštnější, HA nic neléčí, maximálně problém oddaluje.
Prvně bych zkusila pít čaj z kontryhele, 2× denně šálek, prodává se snad v každé lékárně, je to taková nejběžnější ženská bylinka. A Můžeš například měřit bazální teplotu, abys zjistila, že ovu přichází, dr by ti mohl dělat tzv. folikulometrii - přes utz sledovat, zda rostou folikuly a praskají. Taky by asi nebyl od věci hormonální rpofil.
Samozřejmě se může zadařit i tak, ale přijde mi v případě takových cyklů zbytečné čekat ten obligátní rok snažení, než by se začlo něco dít, protože tady se dají určité zádrhely přeci jen předpokládat
Doktorka ti urcite da nejake prasky na upravu cyklu. Mozna by nebylo spatne, aby jsi zacala pit kontryhelovy caj, ten taky upravuje cykly. A zobej kyselinu listovou. A taky by nebylo spatne, aby sis merila bazalni teplotu, aby jsi presne vedela kdy mas ovulaci a v te dobe se pilne tulili, aby jste zvysili sance na otehotneni.
Drzim palce at se brzy zadari ![]()
@Gladys Děkuji taky jsem byla zaskočená že nasadil HA která i zabranuje v početí a to jsem sním přišla jaký mám problém a řekl zdali spěchám na to dítě a já řekla že NE že zdraví je přednější a on co neudělal jedině HA nasadil ale už to tak nenechám manžel oba chceme miminko tak snad z tím něco udělá.
@kar-maa Lékař mi nasadil HA a léky už nechci žádné nikdy víc chci aby mě jinak léčil a kontroloval v tom že chceme počít dítě.
Ja jsem mela cykly cca 60 dni, kdyz mi bylo 18 let tak gyndar rekl, ze mam malo progesteronu a budu mit problemy otehotnet a budu muset brat leky. A kdyz mi bylo 26 a rozhodli jsme se pro mimi tak jsme si s pritelem rekli zwe to skusime bez tech leku a ono se nam to podarilo i pres te dlouhe cykly za 6 mesicu
a druhe se povedlo hned na poprve
.Tak preji aby to bylo jako u nas bez problemu ![]()
Ahoj já jsem mívala taky dlouhé cykly, i 60dní. Dokud jsem si nezjistila co je měření bazální teploty, tak jsem každý měsíc spotřebovala hafo těhu testů, že tentokrát prostě musím být těhotná a když se rok nic nedělo, tak jsem začla studovat (když se do něčeho zažeru, tak jsem fakt důsledná
), začla jsem měřit teplotu, abych vůbec zjistila ovulaci a hned druhý měsíc se podařilo s tím, že ovulace proběhla 38. den cyklu, takže jako první bych začla měřit a zjistila, jestli probíhá ovulka. Toť je můj názor. Držím palečky, ať se brzo zadaří a jak často radím, hlavně v klidu a zbytečně se na to neupínat. Užívat si to
.
Zakladatelko, také mám dlouhé cykly. Před otěhotněním 40-50 dní. Dr. říkala, že při těchto cyklech už většinou ovu neprobíhá. Mě se ale povedlo otěhotnět v pohodě, pak jsem teda měla ZT, ale jak už se jednou povedlo, tak se může povést i znova a zase druhý cyklus těhu. Já teda na sobě Ovu poznám tak vím, kdy se musíme snažit, jinak by se vedlo taky hůř.
Takže zjisti OVU a pak když zjistíš, že neprobíhá tak za Dr. ať ti dá něco na úpravu cyklu, ale ne HA.
@Aspera Dobře děkuji mockrát a je možnost že mi pi sledovali ovulaci a tak a kontolu provedli?
@Mahu11 Neupínám se mám týden do svatby 21.7 máme svatbu všechno v pořádku raduji se věnuji se pouze a pouze jen svatebnímu dni
vše bez komplikací a do toho máme sex ale tím že mám tak dlouhé cykli tak to prostě nejde tak jak by mělo takže mu sdělím aby mi udělal hormonální profil a do toho budu užívat gynex kapky (na úpravu cyklu) pak sypané čaje(namícháno přímo od bylinkářky na úpravu cyklu a podporu těhotenství) pyridoxin…(potředný vitamín k menstruaci a i v těhotenství které mi nedoporučil lékař ale bylo mi do nabídnuto od paní která po tom otěhotněla tak jsem řekla že si to odní převezmu nebude to potřebovat již vyzkouším tohle i z dr. se poradím a nechci čekat měsíc od měsíce plyne a mi si přejeme miminko nehledě na to že 13.6.2011 jsem rodila syna ale umřel po porodu na srdeční vadu a po sléze mi dali léky na zastavení laktace, pak po porodu jsem měla 5 dní bolesti břicha a bylo mi zle tak jsem došla na GINEKOLOGII a tam mi zjistili že se mi nezavinuje děhola a že mám zbytky z porodu a že musím akutně na sál na vyčištění dělohy! tak jsme tam byla druhý den hned na to po operaci jsme krvácela 3 hod a pak jsem byla propuštěná domu to bylo v ČERVNU! pak ČERVENEC MS NIKDE = ( ale lékař že to je normální pak SRPEN MS HODNĚ DOST TAK JSEM LETĚLA K DR. A DAL MI LÉKY NA ZASTAVENÍ KRVÁCENÍ PROTOŽE TO ŠLO PROUDEM A ROVNOU ŽÁDANKU DO NEMOCNICE KDYBY TO NEPŘESTALO PO LÉKÁCH A PAK TO ŠLO Z KOPCE OD SRPNA, SRPEN, ZÁŘÍ, ŘÍJEN, LISTOPAD, PROSINEC, A AŽ V LEDNU BYLA MS ALE MS 15.1 dlouhodobě do 3.2.2012 TAK NASADIL HA HORMONÁLNÍ VYSADILA JSEM TO V DUBNU A OD DUBNA MS NIKDE A AŽ V ČERVNU 2012. A BERU TO TAK ŽE BUDEME PO SVATBĚ A ROZHODNĚ JAKO RODINA A CHCEME MIMINKO I KDYŽ O TOM MLUVÍME OBA Z BUDOUCÍM MANŽELEM TAK TAK SI TO MOC PŘEJEME OBA A CHCEME Z TÍM NĚCO DĚLAT A ŘEŠIT TO ABY MĚSÍC K MĚSICÍ NEUTÍKAL A ŽÁDNÍ VÝSLEDEK.
Ahoj holky, jsem stejná „případka“ jako vy
Před těhu, které v 9 tt ukončeno revizí, jsem měla cyklus 70 dní. Otěhotnět jsem musela 3-5 týden cyklu. Nyní jsme po revizi, začala jsem brát kapky gynex, čaj konryhel a listovku. Kdy mi asi přijde první porevizní MS? Bude to zase trvat tak dlouho jako před těhu? Za jak dlouhou s dlouhými cykly se vám podařilo těhotnět?
@reedik Ahojky, neporadím bohužel, jak je to po revizi, ale myslím si, že základ je mít pravidelně MS. Já taky beru Gynex, teď 2 měsíce, a super, jsem nadšená, hned po měsíci užívání se mi MS srovnala a teď doufám, že druhý měsíc se třeba zadaří
Čajík piju taky a listovku už nejím, došla
Myslím, že ten Gy nex by ti hodně mohl pomoct a potom ovu testy, aby jsi věděla, kdy máte největší šanci. Držím pěstí ![]()
@Jindrova25
děkuji, s mojí délkou cyklu při kupování ovu testů přijdu na mizinu, ale co by jsme pro mimi neudělali. Jak jsi měla rozházenou menstruaci? Zkrátil ti cyklus?
Ahoj chtěla jsem se zeptat cheme z manželem miminko ale mám dlouhé cykli i 70 dní cca co bych měla absolvovat dá se počít miminko v pořádku i samovolně za pomoci léčby? jak to bylo u vás a za jak dlouho se povedlo do zdárného konce počít miminko a jak vás léčili jsem objednaná k dr. na 30.7 řeknu to tak mám problém z MS dlouhé cykli třeba MS 15.1 dlouhodobě do 3.2.2012 tak mi byla nasazena HA Mericlon jsem brala od 16.2.2012 do ukončení 4.4.2012 a pak od MS 9.4.2012 a další došla až MS 18.6.2012 takže dělala jsem si poznámky od Ledna a bez ušpechu z tou MS = (