Dlouhé cyklus a chceme miminko

Anonymní
11.7.12 12:15

Dlouhé cyklus a chceme miminko

Ahoj chtěla jsem se zeptat cheme z manželem miminko ale mám dlouhé cykli i 70 dní cca co bych měla absolvovat dá se počít miminko v pořádku i samovolně za pomoci léčby? jak to bylo u vás a za jak dlouho se povedlo do zdárného konce počít miminko a jak vás léčili jsem objednaná k dr. na 30.7 řeknu to tak mám problém z MS dlouhé cykli třeba MS 15.1 dlouhodobě do 3.2.2012 tak mi byla nasazena HA Mericlon jsem brala od 16.2.2012 do ukončení 4.4.2012 a pak od MS 9.4.2012 a další došla až MS 18.6.2012 takže dělala jsem si poznámky od Ledna a bez ušpechu z tou MS = (

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
11.7.12 12:25

Je otázka, zda v tak dlouhém cyklu vůbec probíhá ovulace, většinou extrémně krátké a extrémně dlouhé cykly bývají anovulační.
Pak ta velmi dlouhá ms, to je taky zvláštní, i když teda léčba pomocí HA ještě zvláštnější, HA nic neléčí, maximálně problém oddaluje.
Prvně bych zkusila pít čaj z kontryhele, 2× denně šálek, prodává se snad v každé lékárně, je to taková nejběžnější ženská bylinka. A Můžeš například měřit bazální teplotu, abys zjistila, že ovu přichází, dr by ti mohl dělat tzv. folikulometrii - přes utz sledovat, zda rostou folikuly a praskají. Taky by asi nebyl od věci hormonální rpofil.
Samozřejmě se může zadařit i tak, ale přijde mi v případě takových cyklů zbytečné čekat ten obligátní rok snažení, než by se začlo něco dít, protože tady se dají určité zádrhely přeci jen předpokládat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
11.7.12 12:27

Doktorka ti urcite da nejake prasky na upravu cyklu. Mozna by nebylo spatne, aby jsi zacala pit kontryhelovy caj, ten taky upravuje cykly. A zobej kyselinu listovou. A taky by nebylo spatne, aby sis merila bazalni teplotu, aby jsi presne vedela kdy mas ovulaci a v te dobe se pilne tulili, aby jste zvysili sance na otehotneni.
Drzim palce at se brzy zadari :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.12 12:38

Děkuji

@Gladys Děkuji taky jsem byla zaskočená že nasadil HA která i zabranuje v početí a to jsem sním přišla jaký mám problém a řekl zdali spěchám na to dítě a já řekla že NE že zdraví je přednější a on co neudělal jedině HA nasadil ale už to tak nenechám manžel oba chceme miminko tak snad z tím něco udělá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.7.12 12:40

Lékař

@kar-maa Lékař mi nasadil HA a léky už nechci žádné nikdy víc chci aby mě jinak léčil a kontroloval v tom že chceme počít dítě.

• Citovat
  • Upravit
9754
11.7.12 12:52

Myslela jsem leky na upravu cyklu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2106
11.7.12 13:02

Ja jsem mela cykly cca 60 dni, kdyz mi bylo 18 let tak gyndar rekl, ze mam malo progesteronu a budu mit problemy otehotnet a budu muset brat leky. A kdyz mi bylo 26 a rozhodli jsme se pro mimi tak jsme si s pritelem rekli zwe to skusime bez tech leku a ono se nam to podarilo i pres te dlouhe cykly za 6 mesicu :palec: a druhe se povedlo hned na poprve :dance: .Tak preji aby to bylo jako u nas bez problemu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7575
11.7.12 13:12

Ahoj já jsem mívala taky dlouhé cykly, i 60dní. Dokud jsem si nezjistila co je měření bazální teploty, tak jsem každý měsíc spotřebovala hafo těhu testů, že tentokrát prostě musím být těhotná a když se rok nic nedělo, tak jsem začla studovat (když se do něčeho zažeru, tak jsem fakt důsledná 8) ), začla jsem měřit teplotu, abych vůbec zjistila ovulaci a hned druhý měsíc se podařilo s tím, že ovulace proběhla 38. den cyklu, takže jako první bych začla měřit a zjistila, jestli probíhá ovulka. Toť je můj názor. Držím palečky, ať se brzo zadaří a jak často radím, hlavně v klidu a zbytečně se na to neupínat. Užívat si to :dance: :dance: :dance:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30320
11.7.12 13:26

Zakladatelko, také mám dlouhé cykly. Před otěhotněním 40-50 dní. Dr. říkala, že při těchto cyklech už většinou ovu neprobíhá. Mě se ale povedlo otěhotnět v pohodě, pak jsem teda měla ZT, ale jak už se jednou povedlo, tak se může povést i znova a zase druhý cyklus těhu. Já teda na sobě Ovu poznám tak vím, kdy se musíme snažit, jinak by se vedlo taky hůř.
Takže zjisti OVU a pak když zjistíš, že neprobíhá tak za Dr. ať ti dá něco na úpravu cyklu, ale ne HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.12 14:28

dr

@Aspera Dobře děkuji mockrát a je možnost že mi pi sledovali ovulaci a tak a kontolu provedli?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.7.12 15:49

@Mahu11 Neupínám se mám týden do svatby 21.7 máme svatbu všechno v pořádku raduji se věnuji se pouze a pouze jen svatebnímu dni :kytka: vše bez komplikací a do toho máme sex ale tím že mám tak dlouhé cykli tak to prostě nejde tak jak by mělo takže mu sdělím aby mi udělal hormonální profil a do toho budu užívat gynex kapky (na úpravu cyklu) pak sypané čaje(namícháno přímo od bylinkářky na úpravu cyklu a podporu těhotenství) pyridoxin…(potředný vitamín k menstruaci a i v těhotenství které mi nedoporučil lékař ale bylo mi do nabídnuto od paní která po tom otěhotněla tak jsem řekla že si to odní převezmu nebude to potřebovat již vyzkouším tohle i z dr. se poradím a nechci čekat měsíc od měsíce plyne a mi si přejeme miminko nehledě na to že 13.6.2011 jsem rodila syna ale umřel po porodu na srdeční vadu a po sléze mi dali léky na zastavení laktace, pak po porodu jsem měla 5 dní bolesti břicha a bylo mi zle tak jsem došla na GINEKOLOGII a tam mi zjistili že se mi nezavinuje děhola a že mám zbytky z porodu a že musím akutně na sál na vyčištění dělohy! tak jsme tam byla druhý den hned na to po operaci jsme krvácela 3 hod a pak jsem byla propuštěná domu to bylo v ČERVNU! pak ČERVENEC MS NIKDE = ( ale lékař že to je normální pak SRPEN MS HODNĚ DOST TAK JSEM LETĚLA K DR. A DAL MI LÉKY NA ZASTAVENÍ KRVÁCENÍ PROTOŽE TO ŠLO PROUDEM A ROVNOU ŽÁDANKU DO NEMOCNICE KDYBY TO NEPŘESTALO PO LÉKÁCH A PAK TO ŠLO Z KOPCE OD SRPNA, SRPEN, ZÁŘÍ, ŘÍJEN, LISTOPAD, PROSINEC, A AŽ V LEDNU BYLA MS ALE MS 15.1 dlouhodobě do 3.2.2012 TAK NASADIL HA HORMONÁLNÍ VYSADILA JSEM TO V DUBNU A OD DUBNA MS NIKDE A AŽ V ČERVNU 2012. A BERU TO TAK ŽE BUDEME PO SVATBĚ A ROZHODNĚ JAKO RODINA A CHCEME MIMINKO I KDYŽ O TOM MLUVÍME OBA Z BUDOUCÍM MANŽELEM TAK TAK SI TO MOC PŘEJEME OBA A CHCEME Z TÍM NĚCO DĚLAT A ŘEŠIT TO ABY MĚSÍC K MĚSICÍ NEUTÍKAL A ŽÁDNÍ VÝSLEDEK.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.12 12:35

@kar-maa děkuji snad se povede a lékař k tomu pomůže :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3083
20.5.14 12:21

Ahoj holky, jsem stejná „případka“ jako vy :( Před těhu, které v 9 tt ukončeno revizí, jsem měla cyklus 70 dní. Otěhotnět jsem musela 3-5 týden cyklu. Nyní jsme po revizi, začala jsem brát kapky gynex, čaj konryhel a listovku. Kdy mi asi přijde první porevizní MS? Bude to zase trvat tak dlouho jako před těhu? Za jak dlouhou s dlouhými cykly se vám podařilo těhotnět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
20.5.14 19:24

@reedik Ahojky, neporadím bohužel, jak je to po revizi, ale myslím si, že základ je mít pravidelně MS. Já taky beru Gynex, teď 2 měsíce, a super, jsem nadšená, hned po měsíci užívání se mi MS srovnala a teď doufám, že druhý měsíc se třeba zadaří :) Čajík piju taky a listovku už nejím, došla :) Myslím, že ten Gy nex by ti hodně mohl pomoct a potom ovu testy, aby jsi věděla, kdy máte největší šanci. Držím pěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3083
20.5.14 19:43

@Jindrova25
děkuji, s mojí délkou cyklu při kupování ovu testů přijdu na mizinu, ale co by jsme pro mimi neudělali. Jak jsi měla rozházenou menstruaci? Zkrátil ti cyklus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí