Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jen ve zkratce:
S přítelem jsme se v únoru 2011 dohodli na vysazení HA (je mi 22) a od té doby se (ne)snažíme - přítel jezdí kamionem, takže to moc pravidelně nejde![]()
MS měla přijít 2.7. a kde nic tu nic. Přítel je zrovna po úraze se zády, takže jsme opatrně a poctivě „léčili bolístky“
No co si pod tím mám představit???a mrchu jsem neřešila. Bohužel přišla 5.7. a nešetřila mě, jenže další dny o ní až na pár kapek nevím (což se mi nikdy nestalo). No a další věc ze které jsem mimo: dneska po probuzení mi bylo fajn, po snídani mi bylo fajn jen 5 minut - pak jsem začala zelenat a teď zvracím dokonce i po loku vody
![]()
Nejorší je, že tahle nevolnost přichází v takových vlnách. Hodinu jsem úplně v poho jako by se nechumelilo a pak zas několik minut chumelííííííí
a zase dokola už druhý den. Jinak mi není vůbec nic.
![]()
Poradíte?
No vypadá to, že si v tom
![]()
Obligátní rada - kup se test a počurej ho?
Těhotná být můžeš, některé holky „menstruovali“ klidně ještě tři čtyři měsíce, a byly v tom. Jiná rada asi není, pádit rovnou k dr je moc brzo, ještě by na utz asi nic nebylo, tak uvidíš, co bude. A nebo ještě líp zítra ráno naklusat do laborky, tam říct, že chceš nabrat hcg jako samoplátce, OP a 250,– s sebou a odpoledne máš býsledek natuty a bez pochybností
@Anonymní píše:
S přítelem jsme se v únoru 2011 dohodli na vysazení HA (je mi 22) a od té doby se (ne)snažíme - přítel jezdí kamionem, takže to moc pravidelně nejde![]()
MS měla přijít 2.7. a kde nic tu nic. Přítel je zrovna po úraze se zády, takže jsme opatrně a poctivě „léčili bolístky“
No co si pod tím mám představit???a mrchu jsem neřešila. Bohužel přišla 5.7. a nešetřila mě, jenže další dny o ní až na pár kapek nevím (což se mi nikdy nestalo). No a další věc ze které jsem mimo: dneska po probuzení mi bylo fajn, po snídani mi bylo fajn jen 5 minut - pak jsem začala zelenat a teď zvracím dokonce i po loku vody
![]()
Nejorší je, že tahle nevolnost přichází v takových vlnách. Hodinu jsem úplně v poho jako by se nechumelilo a pak zas několik minut chumelííííííí
![]()
Poradíte?
Mimochodem už několikrát mě rozbrečely i večerní zprávy - kvůli politické situaci to asi nebude.. ![]()
Co ti brání v tom koupit těhotenský test za 29 korun?
Takhle ti to nikdo neřekne. Můžeš být těhotná nebo taky nemusíš. ![]()
Napiš pak, jak jsi dopadla. ![]()
@triada píše:
Co ti brání v tom koupit těhotenský test za 29 korun?Takhle ti to nikdo neřekne. Můžeš být těhotná nebo taky nemusíš.
Napiš pak, jak jsi dopadla.
Netuším jestli by na něm bylo něco vidět.. vzhledem k té MS?
@Anonymní píše:
Netuším jestli by na něm bylo něco vidět.. vzhledem k té MS?
Pokud jsi těhotná, tak na to ms nemá žádný vliv. ![]()
Ahoj, už od středy mám v dopoledních hodinách nevolnosti, ve středu jsem byla. úplně v práci a z ničeho nic jsem musela odběhnout ze školení zvracet. Natahovalo mě ještě tak třikrát. Odpoledne úplně v pohodě. Druhý den stejné v podobný čas (9-11), ale méně, je sobota a mě je špatně ve vlnách..Po každém jídle, včera jsem měla průjem. Když mi bylo někdy špatně, nikdy jsem nezvracela, ani když jsem snědla něco špatného, zrovna čekám na MS, která má dorazit dnes (beru prášky, takže je vždy přesná). Vím, že nikdo nemá věšteckou kouli, ale zajímalo by mě, jetsli to může být těhotenství, v jiné diskuzi jsem se dočetla, že takhle brzy nevolnosti nejsou. Moje mamka mi řekla, že je měla už 7 dní po početí zvracení a průjmy, které bohužel přestali až v 5. Měsíci a několikrát byla na kapačkách. Měl jste to někdo tak? ![]()
No, myslím, že pokud tě zajímá odpověď na tuto otázku, tak stačilo kdykoliv od středy dojít do lékárny a koupit test
a jinak ano, pokud jste měli sex, tak to může být těhotenství ale stejně tak (no spíše výrazně pravděpodobněji, když bereš HA) může být nějaká střevní mrcha.
Ja ne, ale mame v rodine pripad, kdy nevolnosti prisly jeste pred terminem ms…mozne to je
@j.a.n.i1 Ano, test jsem si dělala, ale zbytečně řekla bych, dva dny před ms a s citlivostí 25 iui. Test jsem si nikdy předtím nedělala, tak jsem nevěděla, který koupit. ![]()
Zatím teda ms nepřišla, pouze slabé špinění, což u mě nastoupí rovnou krvácení. Uvidím ještě dnes. ![]()
No, pokud by ti melo byt ze zvysene hladiny hcg spatne, tak uz by to byla hodnota tim testem s velkou pravdepodobnosti detekovatelna, takze to bude spis ta strevni chripka.
@j.a.n.i1 Díky, po 6ti letech brání HA nemám poprvé přesně na den ms, ale už druhý den pouze lehounké špinění, tak jsem trochu nervózní. ![]()
Čím víc budeš nervozní, tím déle to bude trvat, než se ti MS rozjede… ono to mrcha umí na psychiku zareagovat, ale je jasné, že se ji blbě poroučí.

S přítelem jsme se v únoru 2011 dohodli na vysazení HA (je mi 22) a od té doby se (ne)snažíme - přítel jezdí kamionem, takže to moc pravidelně nejde
a mrchu jsem neřešila. Bohužel přišla 5.7. a nešetřila mě, jenže další dny o ní až na pár kapek nevím (což se mi nikdy nestalo). No a další věc ze které jsem mimo: dneska po probuzení mi bylo fajn, po snídani mi bylo fajn jen 5 minut - pak jsem začala zelenat a teď zvracím dokonce i po loku vody
No co si pod tím mám představit???
Poradíte?