Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer.Mám takový problém. Minulé pondělí 12.9. jsem mela dostat menses ale nedostavila se.14 Dní jsem měla bolest bradavek,byla jsem unavená,pobolívala mě hlava,měla jsem závratě a mám neustálý hlad.V pátek 16.9.Jsem byla u Dr na ultrazvuku ale řekl mi,že nic na ultrazvuku nejde vidět skrz cystu.Pichl mi vyvolávačku.Dneska je to 5 dní a nedostavila se menses ale na večer jsem začala úplně malinko špinit(je to bilo-hnědý hlen)ale je to opravdu málo.dělala jsem si během minulého týdne dva TT testy a byli negativní.Za dva dny mám jít k Dr na ultrazvuk. Můžu být těhotná?Nebo jsem jen vyplašená?Děkuji všem za rady ![]()
Ahoj
Právě,že to nebylo v plánu,ale teď bychom s přítelem miminko přivítali:-)
Spíš bych řekla, že těhotná nejsi. Vyvolávačce to může trvat i 14 dní, než se MS spustí… Na ultrazvuku jsi poprvé byla dost brzo, to by asi nic neviděl, ani kdybys těhotná byla, ale tu neplechu mohla klidně způsobit i ta cysta. Ty příznaky, co jsi psala, může způsobit i progesteron… Teda 100% se těhotenství vyloučit nedá, ale pokud si neskočíš na krev a pak na ultrazvuk, tak se to asi s jistotou nedovíš…
Ještě bych počkala pár dní, zopákla test a nebo skočila na krev, kdyby stále MS nepřišla.
Ale podle mne těhotná asi nejsi…
Ať to dopadne, jak ty sama chceš ![]()
ještě se mi tohle nikdy nestalo,vždy jsem měla menses pravidelnou.V květnu jsem byla na ultrazvuku,protože jsem měla bolestivou menstruaci a Dr mi dělal všelijaké vyšetření a vše dopadlo dobře a hlavně jsme tam neměla žadnou cystu.Vím,že se může objevit rychle.Ale moc ti děkuji:-)
JitulK píše:
ještě se mi tohle nikdy nestalo,vždy jsem měla menses pravidelnou.V květnu jsem byla na ultrazvuku,protože jsem měla bolestivou menstruaci a Dr mi dělal všelijaké vyšetření a vše dopadlo dobře a hlavně jsme tam neměla žadnou cystu.Vím,že se může objevit rychle.Ale moc ti děkuji:-)
Cysta může být i veliký folikul, který nepraskl a neuvolnil vajíčko… právě při MS by měla ta cysta (produkuje vlastní hormony a může tak rozhodit cyklus) prasknout a bylo by po problému… Třeba je to špinění už předzvěst MS… a hlavně - kdybys těhotná byla, tak vyvolávačka působí jako posilňující injekce pro embryjko - dává se i při snaze o udržení ![]()
já jsem byla na tom úplně stejně jako ty, při další KO doktor zjistil, že jsem těhu ![]()
Být tebou, zajdu si jako samoplátce na krev a máš jasno.
Mě po vyvolávačce dorazila ms až za 16 dní.
No koukám, máme stejný problém
Agolutin už mám v sobě 6. den a zatím se od včerejška dostavilo jenom nepatrné špinění. Nemáš třeba bolesti břicha nebo tak? Já sem teď dva dny úplně trpěla. Bolesti podbřišku, který vystřelovaly až do zad, tak taky nevím co se děje
jinak žádnou cystu nemám, všechno proběhlo jak má (agolutin mi píchnuli kvůli tomu, že jsem začala špinit 7 DPO a trvalo to poměrně dlouho -6dní, tak mudr. zkusil tohle). Tak ať ti to dobře dopadne
dej pak vědět
Ahoj holky. ![]()
podělím se s Váma o svůj příběh. Taky se mi nedostavila ms v termínu, tak jsem byla u dr. na utz samozřejmě nic neviděl tak mi dal vyvolávačku. do 14 dnů se měla dostavit MS. Byl to asi 9 den jsem slabě zašpinila už jsem si říkala kdy se konečně ta MS rozjede.. ale 10 den vůbec nic.. tak jsem si koupila TT a jaké bylo moje překvapení když jsem objevila //. Dr. říkal, že to může být posunutou OVU. Držím Vám palečky.. Zkuste test a dejte vědet ![]()
Já měla teď dva dny za sebou na testech dušíka, tak uvidím, zkusím to zase za dva dny. ale že bych měla 19 DPO jenom dušíka???
Jinak pořád sem tam zašpiním ale strašně moooc slabě
Michela píše:
Já měla teď dva dny za sebou na testech dušíka, tak uvidím, zkusím to zase za dva dny. ale že bych měla 19 DPO jenom dušíka???Jinak pořád sem tam zašpiním ale strašně moooc slabě
Všechno je možné.. nezkoušela jsi ted někdy test? Nebo si zajít na vyšetření HCG jako samoplátce?
Tak špinění už dávno přestalo, test je už negativní tak je to strašně divný. V pátek jedu k mudrovi prý na to juknem, ale že bych se prý divila, kolik ženských mají negativní testy a přesto jsou těhule tak uvidíme a když ne, tak hlavně ať dá to moje tělo zase do pořádku a říjen je náš ![]()