Pronajímatel bytu vyhrožuje trestním oznámením

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7569
25.11.13 13:24
@martina.se píše:
pokud je to na hypotéku, ve většině smluv je podmínka, že se nemovitost nesmí pronajímat. Když jsem teď běhala odhledně hypo, tak mi to i říkali v bance :think:

To je nějaký dívný… :think:
Neříkej mi, že si můžeš vzít hyépotéku jen na nemovitost pro vlastní bydlení…

Pokud ten byt pronajímáš a nebydlíš tam, tak nemíš uplatnit slevy na dani ze zaplacených úroků hypotéky…jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.11.13 13:28
@Lenka512 píše:
To je nějaký dívný… :think:
Neříkej mi, že si můžeš vzít hyépotéku jen na nemovitost pro vlastní bydlení…Pokud ten byt pronajímáš a nebydlíš tam, tak nemíš uplatnit slevy na dani ze zaplacených úroků hypotéky…jinak ne.

už jsem psala výše - v raifce mi toto řekla paní, co se mnou hypo vyřizovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
25.11.13 13:30

@martina.se asi záleží na bance…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.11.13 13:30
@geilens píše:
@martina.se asi záleží na bance…

asi jo :zed: že já kápnu vždycky na takové exoty, kteří mají podobné podmínky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
25.11.13 13:31
@Alowen píše:
@martina.se proč by byt na hypo nešel pronajímat? Samozřejmě, že jde, jen by se neměly úroky uplatňovat pro daňový odpočet..@irca.s na jednu stranu kamarádka nemá potvrzení, že zaplatila, ale majitel nemá nic, podle čeho by měl mít na nějaký peníze nárok, ne? A pokud existuje smlouva, tak bych s ní šla na finančák a pěkně pána nahlásila :nevim:

Taky si myslim… znam hodne lidi co bydli ve svym a na hypo vezmou byt vylozene s ucelem to pronajmout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.11.13 13:32
@Krkael píše:
Taky si myslim… znam hodne lidi co bydli ve svym a na hypo vezmou byt vylozene s ucelem to pronajmout :nevim:

to jsem právě taky chtěla, a prd.. možná to má jen ta poblblá raifka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
25.11.13 13:33

Jenze me prijde ze to je slovo proti slovu…a to ji jeste rekl ze mu znesprístupnila vtup do bytu, pritom se domlouvali ze byt bude vyklizeny a klice nechaný v byte..on ted vydira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
25.11.13 13:36

Opravdu to tak je-my i u koupi pozemku pro výstavbu měli tuhle podmínku-že tam budeme stavět a bydlet my. Budou vyjímky, ale nebude jich moc. A určitě nebudou mít tak výhodně úroky. Většina lidí to pronajímá na černo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
25.11.13 13:37

@Krkael @martina.se a neměla to paní nějaké popletené? A je to i ve smouvě? 8o
Měla jsem dvě hypo od Raifky a tohle jsem nijak nezaregistrovala… :nevim:
Kdž koupím činžovní dům na hypotéku, kde je X bytů, je jasné, že je budu pronajímat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
25.11.13 13:39

@Lenka512 nevím jestli na čižák by ti dali klasickou hypotéku… To spíše nee… Na to bude jiná forma financování..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
25.11.13 13:40

Predavaci protokol byl zaklad, ale je to minus pro oba, on ted take nedokaze jestli tam bylo neco vic nez ma ve smlouve. Postu si jiz jiste prehlasila tak se nemusi bat byt na nej ostrejsi, doporucenou postu jiste neziskal a blafuje. Proste to zkousi, kdyz nema doklady o zaplaceni tak neni ani potvrzeno, ze nezaplatila. Jiste se pro priste pouci a necha si vse napsat. Nema se ceho bat, nemuze na ni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
25.11.13 13:44

Tak už to vím-pokud kupujete nemovitost na pronájem, tak to musíte v bance uvést-rozlišují to. A taky jim předložit budoucí nájemní smlouvu a předpoklad ročních výnosů a nákladů na údržbu bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.11.13 13:45
@Lenka512 píše:
@Krkael @martina.se a neměla to paní nějaké popletené? A je to i ve smouvě? 8o
Měla jsem dvě hypo od Raifky a tohle jsem nijak nezaregistrovala… :nevim:
Kdž koupím činžovní dům na hypotéku, kde je X bytů, je jasné, že je budu pronajímat… :nevim:

mi nabízeli hypo na byt s tím, že ve smlouvě je dáno, že ho nesmím pronajímat. Je to cca půl roku zpět? možná chlup dýl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
25.11.13 13:46
@irca.s píše:
Holky predávací protokol nemá, ani zádné potvrzení o tom ze mu penize dala, a s tema vecma, má svedka co stehovala, byl u toho stehovák, navíc vsechny veci co má napsaný ve smlouve tam zustaly.on má hypotéku u kb a prj ji rikal ze to udelaji na ruku aby nemusel platit najé uroky a odvádet to z daní, podle me se musí prihlásit na fu kdyz chce nekdo pronajímat byt nebo ne?

Tam jde asi o to, že si může odečíst z daní úroky z úvěru na financování vlastního bydlení. Vlastního, ne financování bytu, který pronajímá.

No, kámoška uděla chybu, na to bych nepřistoupil. Když má nájemní smlouvu, tak platit na účett nebo proti povrzení. Těžko dokáže, že mu ty peníze dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
25.11.13 13:47

@martina.se aha…koukám tady do smlouvy, kde je účel koupě bytu, o pronájmu ani slovo a jen poznámka že neprovedu „změnu charakteru ani způsob užívání nemovistosti“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí