Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Hanka1 píše:
Jak to ze ne?NOZ - paragraf 2988, ost. 2, písm. a)
píšu z iPadu, tak je tam mozny preklep
Týká se pouze smluv uzavřených na dobu neurčitou.
@Hanka1 píše:§ 2288 odst 2 Pronajímatel může vypovědět nájem na dobu neurčitou v tříměsíční výpovědní době i v případě, že…
Jak to ze ne?NOZ - paragraf 2988, ost. 2, písm. a)
píšu z iPadu, tak je tam mozny preklep
Musíš to číst pořádně. Nejen písmena, ale taky hypotézu odstavce.
Odstavec 2 na smlouvu na dobu určitou vůbec nedopadá.
Fakt plevelíš, nejdřív si to přečti.
@mag píše:
@Hanka1 Nevím, co je oštěpný závod, ale pokud myslíš odštěpný, tak je to i dnes užívaný pojemí, který zná např. obchodní zákoník a můžeme Eliáše podezřívat z čehokoliv a může se nám názvosloví nelíbit, ale určitě je to odklon od toho strašně bolševického, dodnes používaného, občanského zákoníku.
jo odstepny - nepisu na klavesnici, ale to uz jsem zde zminovala a celej ten tvurce je mi srdecne u půlek, proste je to zpatlanina non plus ultra, nase pravnicka kancelar je z celeho noveho OZ na prasky a ja se jim vubec nedivim ![]()
@eumedon píše: § 2288 odst 2 Pronajímatel může vypovědět nájem na dobu neurčitou v tříměsíční výpovědní době i v případě, že…Musíš to číst pořádně. Nejen písmena, ale taky hypotézu odstavce.
Odstavec 2 na smlouvu na dobu určitou vůbec nedopadá.
Fakt plevelíš, nejdřív si to přečti.
na to nemam cas, jsem v praci
na poslednich par hodin a pak alou dovolena a zde budu az pristi rok ![]()
no az se budu valet doma a bude se mi treba chtit, tak si to prectu vcetne pismen, ted se mi nechce hledat brejle, ale koneckoncu proc, kdyz si na to platim pravnika ![]()
a potreti a naposled - iPad sbalil manzel, takze iPhone a to je sakra mala klavesnice - budem se tu tahat za fusekle, co kdo napsal za pismeno a preklep ![]()
@Hanka1 No, už no comment.
Přece jen: Tak aspoň nepiš nesmysly, když nemáš čas.
@Hanka1 Pokud myslíš mě, tak mně šlo hlavně o to, že jsi vybrala dost mizerný příklad, protože odštěpný závod je normálně existující institut.
No a když jsi ho teda nečetla, tak jak víš, jaká je to slátanina? ![]()
Já ho četla, resp. vybrané pro mě důležité kapitoly, na zbytek teprve dojde, absolvovala několik seminářů, neříkám, že jsem z něj nějak odvařená, ale většina odporu je hlavně proto, že jsou všichni líní se jím zabývat.
Eumedon hluboce se ti omlouvam za toho nedopatreni, ktere se v nasem ustavu stava jednou za 10 let. Nejsem pravnik a nezivim se tim. V tehle diskusi uz je tolik nesmyslu, vcetne nadpisu a debility vubec (mam najem smluveny per huba a prachy dam per ruka), ze ten muj se tu uz ztrati…
mmch co si objevila tak duleziteho na mem profilu? ![]()
mag: ja na to taky mozna dojdu, na horach treba - dlouhy noci, utahane deticky a ulyzovany manzel
a jeste mne tri seminare po trech hodinach cekaji. Z celeho NOZ mne zajimaji jen paragrafy ohledne katastru a zapisu v nich, abych vedela jak do budoucna uchranit svuj majetek pred ksindly ![]()
Odstepny zavod si dovedu predstavit pro nejakou vyrobnu chlebicku, ovsem pro pobocku mezinarodni korporace se to dost usmevny nazev ![]()
NOZ amen a halelujah, howgh ![]()
Fakt nechápu, co jr na tom legračního, je to po desetiletí používaná forma.
@Hanka1 píše:
V tehle diskusi uz je tolik nesmyslu, vcetne nadpisu a debility vubec (mam najem smluveny per huba a prachy dam per ruka), ze ten muj se tu uz ztrati…
V tomto vlákně jsou přinejmenším dvě uživatelky které si nevědí rady a žádají o ostatní o radu. Tudíž píší nesmysly, resp. poněkud zmateně.
A pak jsou tady někteří, kteří jim ty rady dají poté, co se podívají do zákonů a nejlíp, když mají jakýs takýs pojem o právu.
A pak jsou zde tací, kteří se sice nepodívají do zákonů, ale hodnotí situaci a pozici zakladatelky a pronajímatele (hlavně jeho reálný zájem podat trestní oznámení, když už ne to, jak reálně hrozí zakladatelce trestyní řízení, jakože dle mého názoru nepřichází v úvahu).
No, a pokud některé uživatelky a uživatelé, napíší radu s odkazem na konkrétní paragraf zákona (poté co si ho našly a přečetly) anebo dokonce s jeho citací, tak ostatní, kteří si tu námahu přečíst a porozumět nedali, mlčí a neplevelí. Přinejmenším neopravují ty, kteří si ty paragrafy přečetli.
V tomto vlákně zatím s jedinou vyjímkou, a to jsi ty.
mmch co si objevila tak duleziteho na mem profilu?
Na tvém profilu jsem objevil důležitou informaci, že je uzamčený. Což také něco vypovídá o relevanci rad takového „rádce“.
@Hanka1 píše:
Balim a jdu na home office zdarec
No konečně!
Zápasy uživatelky s uzamčeným profilem s jejím ipadem jsou opravdu off topic.
Uz jsem zase tady - dovolena
, deti v zarizenich, doma uklizeno, darky pripraveny a venku hnusne, ze by psal nevyhnal…
eumedom si mi to fakt nandala
, ale je chvalihodne, ze za sve internetove rady nevybiras poplatky jako jini pravnici. Ono co taky doma, venku hnus, deti chrapou nebo cuci na tv. ![]()
mmch podruhe se ptam, co si tak zajimaveho objevila na mem profilu? Ale muze mne na druhou stranu tesit tvuj zajem, ze mrhas svoji vzacnou a drahou energii na to´mi ne nej lezt…
no nez mrhat energii a baterku IOSu, tak howgh - tento vyraz v tvem laickem pravnickem zargonu asi nenajdes ![]()
a plevelit si budu kde chci a jak chci, Farmville uz mne nebavi a zem je zmrzla ![]()
Před pár dny jsem se ptala, jestli je možný dát výpověď nájemínkovi, pokud byt potřebuju pro sebe po rozvodu.
Teď jsem si to ale rozmyslela a byt chci prodat. Jak je to potom s nájemníkama? Smlouvu mají na rok a to do prosince. Pokud bych chtěla byt prodat na jaře, je možný jim dát výpověď nebo by si byt musel kupující převzít byt i s nima?
Díky
@PetraJ Musel by byt převzít i s nimi, prodej bytu není výpovědním důvodem, což snižuje jeho cenu.
Ach jo, mě šlehne. Majitel bytu dneska nemá žádný práva, to je hrozný. ![]()
@mag píše:
@PetraJ Musel by byt převzít i s nimi, prodej bytu není výpovědním důvodem, což snižuje jeho cenu.
Nemyslím si, že to, že byt je obsazen nájemníkem, musí nutně snižovat jeho cenu.
Slušný a podle smlouvy platící nájemník je vzácným a vyhledávaným artiklem pro pronajímatele bytu a z toho, že @PetraJ svým nájemníkům prodloužila smlouvu o další rok, soudím, že její nájemníci takoví jsou.
Zaměří-li tedy svou inzerci na kupce, kteří mají v úmyslu koupit byt za účelem jeho pronajímání, pak obsazení bytu takovým nájemníkem nemusí být na škodu.
Kupci, kteří by chtěli byt pro sebe, by ale holt museli počkat na vypršení doby, na kterou je nájemní smlouva sjednána.