Pronajímatel bytu vyhrožuje trestním oznámením

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101678
25.11.13 14:20

@ugluk No, to by musel.. nebo by tvrdil, že žádné nedostal a tedy že nemá co danit :think: ale pak by zas bylo minimálně podezřelé proč tam nechal tu dotyčnou tak dlouho bydlet bez placení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
25.11.13 14:26

@j.a.n.i1 no proste ja byt jim a nemit svedomi ciste, tak prestanu vyhrozovat, protoze vyhra by nebyla zdaleka jista a postih by hrozil hned z nekolika stran (financak, banka), dle meho to proste jen tak zkousi, zda z dotycne jeste neco nevytriska.
Coz nic nemeni na tom, ze pronajmout si byt stylem, ze si ani nesepisu predem jeho vybaveni, neopisu stavy meraku a majiteli platim na ruku bez jedineho dukazu, ze jsem opravdu platila, no a zpetna predavka bytu opet bez jedineho papiru ci osobniho kontaktu proste nechanim klicu uvnitr je fakt blbost na entou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
25.11.13 14:53

@ugluk naprostý souhlas, se vším :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
25.11.13 15:40

@Lenka512 2 roky zpátky… Docela mě to taky zarazilo, ale nějak jsme to neřešili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
25.11.13 16:19

@fatin souhlasim s tebou, pred dvema rokama jsme si zkouseli zaridit hypoteku u KB a oni taky dusledne trvali na tom, ze v zadnem pripade a za zadnych okolnosti pronajmout nee, vyjimku odmitli udelit. Pak to nevyslo, takze jsme loni kupovali novy byt, znovu to zkouseli u KB, ale k teto otazce jsme se ani nedostali, protoze jsme dostali lepsi urokovou sazbu u Hypotecni banky a ti jako bonus nemeli s pronajimanim (na dobu urcitou max. 1 rok) nejmensi problem, tak KB ostrouhala.
My to teda mame trosku jinak - hypo mame na byt, ve kterem bydlime, ale rucime za ni nasim puvodnim bytem, ktery pronajimame, kazdopadne nas ta otazka pronajmu velice zajimala a opravdu vim, ze ruzne banky = ruzne podminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.12.13 23:57

Omlouvám se, že vám tak vstupuju do debaty, nicméně je to dost o tom co si sjednáte a banka, co mě omezuje v tom, kdo tam může a nemůže bydlet a co s tím bytem budu dělat, není pro mě seriozní. Je vcelku běžné, že se byty na hypo pronajímají, některé banky dokonce nabízí i lepší úroky, když by se ten byt měl pronajímat a měl už třeba potencilní klienty, protože je to pak i pro ně lepší - vědí, že to klient bude mít z čeho splácet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.12.13 00:06
@martina.se píše:
@irca.s pokud nemá potvrzení, tak je hodně naivní. Jediná šance, jak se bránit, tak tak, že má na předávání peněz svědka :think: a nebo mu udělat zle, protože byt na hypo nelze pronajímat :think: To samé s předáním věcí? Ona to nenechala napsat? pak se nemá jak bránit :think:Příspěvek upraven 25.11.13 v 13:16

Na to si přišla kde, ze byt na Hypo se nedá pronajímat? Existuji i účelové hypotéky na pořízení bydlení na investice a následný pronajem…

Příjmy z pronajmu se mají danit, takže bych milemu majiteli pohrozila Financakem a zároveň kontaktovala i pravnika.

Fascinuje mě, ze v dnešní době jsou lidi tak blby, ze dávají jednak peníze na ruku (v době internetového bankovnictví a zdarma účtů) a když uz, tak ze si to nenechají podepsat…základní finanční gramotnost se učilo moje dítě uz ve třetí třídě…

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
16.12.13 00:09
@Jimie píše:
Omlouvám se, že vám tak vstupuju do debaty, nicméně je to dost o tom co si sjednáte a banka, co mě omezuje v tom, kdo tam může a nemůže bydlet a co s tím bytem budu dělat, není pro mě seriozní. Je vcelku běžné, že se byty na hypo pronajímají, některé banky dokonce nabízí i lepší úroky, když by se ten byt měl pronajímat a měl už třeba potencilní klienty, protože je to pak i pro ně lepší - vědí, že to klient bude mít z čeho splácet :)

Ano přesně tak :palec:

• Citovat
  • Upravit
19789
16.12.13 08:14
@Jimie píše:
Omlouvám se, že vám tak vstupuju do debaty, nicméně je to dost o tom co si sjednáte a banka, co mě omezuje v tom, kdo tam může a nemůže bydlet a co s tím bytem budu dělat, není pro mě seriozní.

Neseriozní je podvádět při plnění smlouvy a podvádět na daních.

@Jimie píše:
Je vcelku běžné, že se byty na hypo pronajímají, některé banky dokonce nabízí i lepší úroky, když by se ten byt měl pronajímat a měl už třeba potencilní klienty, protože je to pak i pro ně lepší - vědí, že to klient bude mít z čeho splácet :)

Což znamená, že si každý může vybrat banku, která tohle nabízí a nikdo nemusí podvádět při plnění smlouvy banku, která má jinou politiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
16.12.13 21:43
@eumedon píše:
Neseriozní je podvádět při plnění smlouvy a podvádět na daních.

Asi ne zcela chápu pointu připomínky. Prostě když to nějaká banka dělá, sama se zbytečně připravuje o klienty. Co se týká podvádění na daních, tak Vám asi úplně nerozumím. Člověk, co běžně pronajímá svůj byt na daních většinou moc nepodvádí. Naopak jsem se včera dočetla, že prý se pracovníci banky vyškolují podle jakéhosi smyšleného zákonu, protože pronájem bytu je prý podnikatelská činnost. Jestli takoví lidi pracují v bance, tak to teda potěš…

Což znamená, že si každý může vybrat banku, která tohle nabízí a nikdo nemusí podvádět při plnění smlouvy banku, která má jinou politiku.

No to samozřejmě… já asi stále nechápu pointu celého vašeho příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
17.12.13 08:44

@Jimie To nevadí. Ostatní (tedy ti, kteří si přečetli zakladatelčin první příspěvek a vyjadřují se k tématu) snad chápou a rozumnějí mi. :)

A možná, že se mnou dokonce i souhlasí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
17.12.13 09:07

Zeptám se tady, ať nezakládám novou diskusi.

Pronajímáme byt na dobu určitou, od prosince do prosince. Nájemníci už mají podepsanou smlouvu na další rok. Jenže se budeme s manželem rozvádět a já bych se do toho bytu chtěla v létě nastěhovat, aby děti stihly nový školní rok v nové škole. Je nějaká možnost ukončení smlouvy dřív? Nejdřív se s nájemníkama zkusíme dohodnout, jestli by neodešli už v tom létě, ale pokud nebudou chtít? Nechce se mi půlroku platit někomu podnájem, když mám vlastní byt. Je nějaká šance?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
17.12.13 09:22

Mate ve smlouve nejakou vypovedni lhutu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
17.12.13 09:33
@ugluk píše:
Mate ve smlouve nejakou vypovedni lhutu?

Máme tam tříměsíční výpovědní lhůtu. Ale já si vždycky myslela, že pokud maj smlouvu do prosince, tak kdybysme je chtěli vyhodit, tak jim teda nejdýl ty tři měsíce před koncem (takže někdy v říjnu) musíme doručit výpověď.
Takže je možný ukončit tu smlouvu i jindy než přesně po roce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
17.12.13 09:35

@PetraJ Smlouva na dobu určitou končí s koncem smlouvy, to nikomu nic vypovídat nemusíš.

Jinak se na výpověď z nájmu bytu budou vztahovat podmínky NOZ a tam je stanveno následující

§ 2288
(1) Pronajímatel může vypovědět nájem na dobu určitou nebo neurčitou v tříměsíční výpovědní době,
a) poruší-li nájemce hrubě svou povinnost vyplývající z nájmu,
b) je-li nájemce odsouzen pro úmyslný trestný čin spáchaný na pronajímateli nebo členu jeho domácnosti nebo na osobě, která bydlí v domě, kde je nájemcův byt, nebo proti cizímu majetku, který se v tomto domě nachází,
c) má-li být byt vyklizen, protože je z důvodu veřejného zájmu potřebné s bytem nebo domem, ve kterém se byt nachází, naložit tak, že byt nebude možné vůbec užívat, nebo
d) je-li tu jiný obdobně závažný důvod pro vypovězení nájmu.
(2) Pronajímatel může vypovědět nájem na dobu neurčitou v tříměsíční výpovědní době i v případě, že
a) má být byt užíván pronajímatelem, nebo jeho manželem, který hodlá opustit rodinnou domácnost a byl podán návrh na rozvod manželství, nebo manželství bylo již rozvedeno,
b) potřebuje pronajímatel byt pro svého příbuzného nebo pro příbuzného svého manžela v přímé linii nebo ve vedlejší linii v druhém stupni.
(3) Vypoví-li pronajímatel nájem z důvodů uvedených v odstavcích 1 a 2, uvede výpovědní důvod ve výpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí