Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Mně jediné, které neprovlhaly, byly PULky od Baby Lucy. Takové levné gaťky a byly překvapivě super.
Já zas byla moc spokojená s Bum Genius, ale tedy nemají dvojité gumičky, ale problém jsem s tím nikdy neměla.
Díky, objednala jsem imse vimse a thirsties a blueberry. Tak snad to bude ok. Vlnáčky jsem měla, ale odradilo mě praní a lanolinování. ![]()
@Vendle Provlhají i přes den nebo jen v noci? Pokud jen v noci, dáváš na noc kalhotkovky nebo přímo noční plenky? Kolik malému je a kolik váží?
@kitharka provlhají i ve dne, v noci víc. Malý ted bude mít rok, váží 10 kg. Na noc dávám noční bambusku od Petit Lulu. Je to ale asi vážně spojeno s tím, jak začal mnohem víc pít, je nemocný, lezou mu zuby a vypije hoodně čaje i mlíčka, plenky při kojení tolik promočené nemíval. Včera jsem na noc použila ještě extra vkládačku prefold a bylo to lepší.
@Vendle a ty denní kalhotkovky dáváš jak? s krátkou vkládačkou? dlouhou? oběma?
S dlouhou, ale už to nějak nestačí. Po 2 hodinách je plína na vyměnění…
@Vendle 2hod jsou hygienický standard v přebalování, po 2hod se totiž moč mění na amoniak.. nicméně dá se přidat ještě krátká vkládačka a pak by ty PL PULky mohly přes den stačit.. na noc bych pak doporučila prodyšnější variantu, třeba flísáčky nebo vlňáčky ![]()
Dobrý den, určitě bych těla zkusit možnost látkovat u miminka, je pro novorozence, nebo 1 měsíční, 2 měsíční dítě dobré koupit přímo nějakou malinkou velikost nebo stačí ty jednovelikostní?
Lucka
Já jsem používala přes den jenom ctvercovky. Malý si od 8m říkal na kakani, takže paráda. Teď jsem nakoupila kalhotkove pleny, aby venku vydržel dyl, ale on se před měsícem na 16m rozhodl, že si plenu nenechá nasadit, tak jsme přes den bez plen i na odpolední spaní. První týden byla občas nehoda, ale teď už je to paráda. Nečekala bych, že se to takhle odnauci rychle a v podstatě se rozhodl sám. Takže za mě ctvercovky stačí.
@Vendle já když jsem prvního látkovala, tak jsem na noc používala vlňáčky Imse Vimse a byla jsem moc spokojená. Používala jsem jen klasické čtverce a v pohodě