Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím, co znamená v těhotenské průkazce přesně zkrátka PPKP? Děkuji
@Lo píše:
Jsem ve 30 tt, tak uvidíme, jak to dopadne
Ještě má čas, mě se dcera otočila až někdy ve 36.
Záleží, jestli máš pevné břicho, myslím, jestli si před těhotenstvím cvičila. Já měla břicho pevné a proto se dítě už neotočí, říkal doktor… Takže já jdu císařem. Bojím se teda strašně (prvorodicka)
![]()
@Anonymní píše:
Me se otocila den před porodem
@Lo píše:
Jsem ve 30 tt, tak uvidíme, jak to dopadne
Ještě se může otočit.
U mě byla malá ještě ve 31tt KP a včera na kontrole ve 35tt už je hlavičkou dolů.
@Anonymní píše:Žádný strach
Záleží, jestli máš pevné břicho, myslím, jestli si před těhotenstvím cvičila. Já měla břicho pevné a proto se dítě už neotočí, říkal doktor… Takže já jdu císařem. Bojím se teda strašně (prvorodicka)![]()
@Anonymní píše:
Záleží, jestli máš pevné břicho, myslím, jestli si před těhotenstvím cvičila. Já měla břicho pevné a proto se dítě už neotočí, říkal doktor… Takže já jdu císařem. Bojím se teda strašně (prvorodicka)![]()
Císaře se neboj
já musela císařem po 13 hodinách porodu. Celkově to není hrozné. Spíš to byl šok, nečekala jsem že to tak dopadne. Kdybych s tím mohla počítat, tak by to bylo o hodně lepší. Kdyby tě něco zajímalo, tak napiš, jsem 8 týdnů po sekci ![]()
@Ba-stet píše: Žádný strachDcera byla KP, neotočila se, přirozený porod doktor nedoporučil kvůli nízké váze a odteklé porodní vodě. A bylo to v pohodě. Bolest snesitelná, domů jsem šla za čtyři dny, rozkojila jsem se… Radši bych rodila přirozeně, ale celkově byl císař mnohem víc v pohodě, než jsem čekala. Takže se hlavně nestresuj
To je snad poprvé, kdy mě někdo nestrasi, jak se pak ty bolesti nedají snést, jak nezvednu, postýlky ani dítě a nedojdu si na záchod. Já jsem taková cíťa, že z toho mám fakt strach 😱… Děkuji…!
@Anonymní píše:
To je snad poprvé, kdy mě někdo nestrasi, jak se pak ty bolesti nedají snést, jak nezvednu, postýlky ani dítě a nedojdu si na záchod. Já jsem taková cíťa, že z toho mám fakt strach 😱… Děkuji…!
Tak jestli jsi ta, co ses tady tuhle svěřila, ze se bojí rodit spontánně a chce císaře, tak tam jsme ti my, co jsme rodily sekcí, psaly zkušenosti. Nejde o strašení. Samozřejmě, ze císaře zvládneš. Budeš totiž muset. Nemyslím to nijak zle. Třeba se prcek ještě otočí ![]()
@Jessica4 píše:
Císaře se nebojjá musela císařem po 13 hodinách porodu. Celkově to není hrozné. Spíš to byl šok, nečekala jsem že to tak dopadne. Kdybych s tím mohla počítat, tak by to bylo o hodně lepší. Kdyby tě něco zajímalo, tak napiš, jsem 8 týdnů po sekci
Ja s tím počítám, ale mám fakt strach. Celé těhotenství to bylo ve stylu, zvládly to ostatní, zvládnu to taky, ale čím se blíží termín císaře, který mám za deset dvanáct dní, tak začínám stresovat, jestli tam strachy dokonce neomdlim. Za ten strach se stydím, ale co nadělám, myšlenky si jedou svoje… ![]()
Bojím se, že nezabere anestezie a bolesti se zblaznim. Byla jsem jednou operovana v lokální anestezii, kvůli zánětu nezabrala úplně a mě tam tekly bolesti slzy, nějak se mi to spojuje, ten sál a bolest. O tom, jak to musí bolet až to prijde k sobě ani nemluvím. Jestli vyjdu ty tři patra bez výtahu domů nemluvím, ale abych se pak o malého dokázala postarat. Mámu už nemám, jasně bude tu přítel, ale jinak na to budu sama. Všichni straší, že si člověk sám nedojde ani na záchod natož zvednout to mimčo z postýlky atd. No jsem cíťa, tak se bojím už toho císaře samotného… Za ty pocity se stydím, proto vkládám anonymně… ![]()
@Oli.Lyon píše:
Tak jestli jsi ta, co ses tady tuhle svěřila, ze se bojí rodit spontánně a chce císaře, tak tam jsme ti my, co jsme rodily sekcí, psaly zkušenosti. Nejde o strašení. Samozřejmě, ze císaře zvládneš. Budeš totiž muset. Nemyslím to nijak zle. Třeba se prcek ještě otočí
Ne, nejsem, já mám císaře určeného doktorem kvůli KP, prý už se kvůli pevné dutině břišní neotočí. Btw bála bych se i přirozeného porodu. Jsem straspytel
![]()