Vysvětlení zkratky PPKP

Lo
6285
29.7.20 11:06

Prosím o vysvětlení zkratky

Prosím, co znamená v těhotenské průkazce přesně zkrátka PPKP? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1908
29.7.20 11:11

Poloha plodu koncem pánevním :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
29.7.20 11:17

@Lo poloha plodu koncem pánevním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
29.7.20 11:27

Jsem ve 30 tt, tak uvidíme, jak to dopadne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35868
29.7.20 11:28
@Lo píše:

Ještě má čas, mě se dcera otočila až někdy ve 36.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 11:59

Me se otocila den před porodem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.20 12:01

Záleží, jestli máš pevné břicho, myslím, jestli si před těhotenstvím cvičila. Já měla břicho pevné a proto se dítě už neotočí, říkal doktor… Takže já jdu císařem. Bojím se teda strašně (prvorodicka) :roll: 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.20 12:04
@Anonymní píše:
Me se otocila den před porodem :mrgreen:
:mrgreen: mně při porodu. Oněměly sestry i doktor. Prý to na sále nikdy nezažili.
  • Citovat
  • Upravit
3258
29.7.20 12:16
@Lo píše:

Ještě se může otočit. :hug: U mě byla malá ještě ve 31tt KP a včera na kontrole ve 35tt už je hlavičkou dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
29.7.20 12:43
@Anonymní píše:
Záleží, jestli máš pevné břicho, myslím, jestli si před těhotenstvím cvičila. Já měla břicho pevné a proto se dítě už neotočí, říkal doktor… Takže já jdu císařem. Bojím se teda strašně (prvorodicka) :roll: 8o
Žádný strach :hug: Dcera byla KP, neotočila se, přirozený porod doktor nedoporučil kvůli nízké váze a odteklé porodní vodě. A bylo to v pohodě. Bolest snesitelná, domů jsem šla za čtyři dny, rozkojila jsem se… Radši bych rodila přirozeně, ale celkově byl císař mnohem víc v pohodě, než jsem čekala. Takže se hlavně nestresuj :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
29.7.20 12:43
@Anonymní píše:
Záleží, jestli máš pevné břicho, myslím, jestli si před těhotenstvím cvičila. Já měla břicho pevné a proto se dítě už neotočí, říkal doktor… Takže já jdu císařem. Bojím se teda strašně (prvorodicka) :roll: 8o

Císaře se neboj ;) já musela císařem po 13 hodinách porodu. Celkově to není hrozné. Spíš to byl šok, nečekala jsem že to tak dopadne. Kdybych s tím mohla počítat, tak by to bylo o hodně lepší. Kdyby tě něco zajímalo, tak napiš, jsem 8 týdnů po sekci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 13:41
@Ba-stet píše: Žádný strach :hug: Dcera byla KP, neotočila se, přirozený porod doktor nedoporučil kvůli nízké váze a odteklé porodní vodě. A bylo to v pohodě. Bolest snesitelná, domů jsem šla za čtyři dny, rozkojila jsem se… Radši bych rodila přirozeně, ale celkově byl císař mnohem víc v pohodě, než jsem čekala. Takže se hlavně nestresuj :kytka:

To je snad poprvé, kdy mě někdo nestrasi, jak se pak ty bolesti nedají snést, jak nezvednu, postýlky ani dítě a nedojdu si na záchod. Já jsem taková cíťa, že z toho mám fakt strach 😱… Děkuji…!

• Citovat
  • Upravit
6161
29.7.20 13:45
@Anonymní píše:
To je snad poprvé, kdy mě někdo nestrasi, jak se pak ty bolesti nedají snést, jak nezvednu, postýlky ani dítě a nedojdu si na záchod. Já jsem taková cíťa, že z toho mám fakt strach 😱… Děkuji…!

Tak jestli jsi ta, co ses tady tuhle svěřila, ze se bojí rodit spontánně a chce císaře, tak tam jsme ti my, co jsme rodily sekcí, psaly zkušenosti. Nejde o strašení. Samozřejmě, ze císaře zvládneš. Budeš totiž muset. Nemyslím to nijak zle. Třeba se prcek ještě otočí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 13:50
@Jessica4
@Jessica4 píše:
Císaře se neboj ;) já musela císařem po 13 hodinách porodu. Celkově to není hrozné. Spíš to byl šok, nečekala jsem že to tak dopadne. Kdybych s tím mohla počítat, tak by to bylo o hodně lepší. Kdyby tě něco zajímalo, tak napiš, jsem 8 týdnů po sekci :)

Ja s tím počítám, ale mám fakt strach. Celé těhotenství to bylo ve stylu, zvládly to ostatní, zvládnu to taky, ale čím se blíží termín císaře, který mám za deset dvanáct dní, tak začínám stresovat, jestli tam strachy dokonce neomdlim. Za ten strach se stydím, ale co nadělám, myšlenky si jedou svoje… :roll:
Bojím se, že nezabere anestezie a bolesti se zblaznim. Byla jsem jednou operovana v lokální anestezii, kvůli zánětu nezabrala úplně a mě tam tekly bolesti slzy, nějak se mi to spojuje, ten sál a bolest. O tom, jak to musí bolet až to prijde k sobě ani nemluvím. Jestli vyjdu ty tři patra bez výtahu domů nemluvím, ale abych se pak o malého dokázala postarat. Mámu už nemám, jasně bude tu přítel, ale jinak na to budu sama. Všichni straší, že si člověk sám nedojde ani na záchod natož zvednout to mimčo z postýlky atd. No jsem cíťa, tak se bojím už toho císaře samotného… Za ty pocity se stydím, proto vkládám anonymně… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.20 13:52
@Oli.Lyon píše:
Tak jestli jsi ta, co ses tady tuhle svěřila, ze se bojí rodit spontánně a chce císaře, tak tam jsme ti my, co jsme rodily sekcí, psaly zkušenosti. Nejde o strašení. Samozřejmě, ze císaře zvládneš. Budeš totiž muset. Nemyslím to nijak zle. Třeba se prcek ještě otočí :kytka:

Ne, nejsem, já mám císaře určeného doktorem kvůli KP, prý už se kvůli pevné dutině břišní neotočí. Btw bála bych se i přirozeného porodu. Jsem straspytel :) :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky