Zkušenosti mladých maminek (15-18let)

Anonymní
29.7.20 10:15

Zkušenosti mladých maminek (15-18let)

Dobrý den/Ahoj, už delší dobu mi vrtá hlavou jedna otázka. Jak jste to jako mladé maminky zvládly? Prosím o podpoření, je mi 17 a jsem těhotná a hrozně se toho bojím. Maturuju za 3 roky, ale na potrat určitě jít nechci. Proto prosím o rady zkušenějších mladých maminek, co to mají již za sebou. :D :) Pořád mi všichni říkají jak se to v životě nedá zvládnout a já jsem z toho už celá nesvá. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.7.20 10:19

Můžu ti napsat zkušenost o rodiny. Dítě porodila těsně před 18.narozeninami, absolutně ve všem byla závislá na příteli, který byl o 7 let starší, slušně vydělával. Měla zařízený byt, plný mrazák pro malou vše, ale nic víc. Odjížděl vždy na týden do práce a nechal jí doma 200Kč. Školu nikdy nedodělala a pracuje ve fabrice za celých skvělých 12000Kč. Odešla od něj, když malé byly 2 roky a skončila na krku mámě a tátovi. No, manželství to neustálo a rozvedli se. Pak si našla dalšího, u kterého žije :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3531
29.7.20 10:20
@Anonymní píše:
Dobrý den/Ahoj, už delší dobu mi vrtá hlavou jedna otázka. Jak jste to jako mladé maminky zvládly? Prosím o podpoření, je mi 17 a jsem těhotná a hrozně se toho bojím. Maturuju za 3 roky, ale na potrat určitě jít nechci. Proto prosím o rady zkušenějších mladých maminek, co to mají již za sebou. :D :) Pořád mi všichni říkají jak se to v životě nedá zvládnout a já jsem z toho už celá nesvá. :(

Znám holky, které to zvládly. A to byly třeba i starší.
Ale abych jen netrolil.
Jsi-li na to sama (myslím i co se týká finančního zázemí), tak to budeš mít sakra těžké. Pokud tě bude podporovat rodina, partner, nebo partnerova rodina, tak se to dá, ale pořád to není procházka růžovým sadem.
A pokud jsi ta od Bohuše Matuše, tak ti bulvár dá za jakékoli fotky dost peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
29.7.20 10:21

Zvládneš to, proč bys to nezvládla.. Pokud máš podporu rodiny a přítele, tak máš vyhráno.. Školu si doděláš individuálně nebo dálkově.. Nejsi ani první, ani poslední mladá maminka.. :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
29.7.20 10:25

Zvládla jsi sexovat, budeš muset zvládnout i těhotenství a péči o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.7.20 10:29

No co no, hodíš to na krk rodičům a za 5 let tu budeš zakládat diskuze, jaká je to brnkačka a dalas to s prstem v nose.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
29.7.20 10:31

Předpokladám, že 15letá matka bude mít asi toho svýho v kriminále? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 10:46

Kamoška otěhotněla v 18 letech. Rodila po naší maturitě. Ona si maturitu odložila, že si ji doděla potom.
No nedodělala, takže i když má dvě pěkné dětí, nádherně opravený dům, který dostala po babičce, spokojené manželství. Tak doposud (už je to 8 let, dětí ve škole a školce) nepracuje. Protože nemá střední vzdělaní a nikdo ji nechce.
Takže zvládnout se to dá. Na věku podle mě nezaleží někdo je lépe připraven v mladém věku někdo ve starším.
Jen je důležité mít vzdělaní. Lépe se pak hledá zaměstnaní
Spousta kamošek otěhotněli po střední, některé na vysoké. Ale školy dokončili a našli si dobrou práci a dítě dali co je potřeba. Což finance v dnešní době jsou důležité

• Citovat
  • Upravit
mackA159
29.7.20 11:13

Jak už bylo zmíněno, samozřejmě že to dá. Necháš dítě rodičům na krku, a budeš dal studovat. Až dodelas školu, odpoutas se od rodičů, budeš na dávkách od státu jako samozivitelka. Super budoucnost :palec:

• Citovat
  • Upravit
LydiaD
29.7.20 11:18

Moje kamarádka porodila v 18-ti letech.
Dneska už je dvojnásobná babička.
Všechno zvládli, s dcerou má úžasný vztah.
Takže za mě - dá se to zvládnout ;) :hug:
Záleží, jestli budeš mít podporu v partnerovi, jestli třeba babičky pomohou.
Já bych jenom poradila, aby sis dodělala školu.
Ta by Ti v budoucnu určitě chyběla.
Obavy má určitě každá máma a může jí být klidně 30 let.
Mlaďounká jsi, o tom žádná, ale i tak může být všechno v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
8866
29.7.20 11:26
@Anonymní píše:
Dobrý den/Ahoj, už delší dobu mi vrtá hlavou jedna otázka. Jak jste to jako mladé maminky zvládly? Prosím o podpoření, je mi 17 a jsem těhotná a hrozně se toho bojím. Maturuju za 3 roky, ale na potrat určitě jít nechci. Proto prosím o rady zkušenějších mladých maminek, co to mají již za sebou. :D :) Pořád mi všichni říkají jak se to v životě nedá zvládnout a já jsem z toho už celá nesvá. :(

Nebudeš maturovat za tři roky, pokud nebudeš mít výhradní a plnou podporu celé rodiny. Už o tom vědí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15292
29.7.20 11:51
@Anonymní píše:

Sama to asi těžko zvladnes, máš podporu rodiny, chlapa co se o tebe postará?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 11:58

Kamaradka rodila v 18, skolu nedodelala, par mesicu po porodu ji umrela babicka, takze meli kde s mazelem bydlet. Po rodicaku nemohla sehnat praci, tak mela dalsi dite. Pak teda praci sehnala, ale delala pomocny kucharky, prodavacky a tak, financne na houby. Kdyz museli kupovat novej spotrebic, vsechno meli na splatky, dovolena u pribuznych na chate, auto na pokraji rozpadnuti. Po tricitce se hecla, konecne udelala maturitu a pak se ji podarilo sehnat lip placenou praci. Dnes je ji 43, manzelstvi vydrzelo, deti velky, je spokojena. Jen detem vyhrozuje, ze jestli z ni udelaj babu, ze je pretrhne. :) A taky do nich huci, at si neco uzijou, ne jako ona.

• Citovat
  • Upravit
72725
29.7.20 12:10
@Anonymní píše:

Spolužačka porodila děti ve 14 a 16, o obě přišla.. Našla k nim cestu až teď, když jsou téměř dospělé.
Druhá porodila ve 14, dítě vychovává její máma.. Sestřenice dítě v 17, vychovává jeho otec.. Takže asi tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 12:24

Znám jednu, která porodila v necelých 17. Měla za sebou dva roky střední školy (a na vysvědčeních samé 1) a už ji nikdy nedodělala. Pracuje jako uklízečka, dítě už je dospělé. Zvládla to, ale s pomocí rodiny, dobrá a hodná maminka to nebyla. Chyběla jí trpělivost, pochopení, zkušenosti a dnes lituje, že měla dítě tak brzy a neužila si mládí. Nicméně to dítě v břiše už je tady a je to živý tvor, je potřeba se k tomu postavit čelem a postarat se co nejlépe.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky