Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky snad se nebudete za toto téma zlobit, ale jelikož už jste tady většinou nastávající maminky, tak by jste některá mohla mít s tímto zkušenost..
Stalo se některé z vás, že by u ní doktor nepoznal těhu podle vnitřního UTZ-cca 4tt i když to těhu bylo a poznal to až později.?
Jen mě zajímají vaše postřehy a názory k tomuto..Děkuji
Ahoj Betty,
4tt je vážně docela brzy, embrýsek má tak max. 1 mm, takže je možné, že na UTZ ještě není nic vidět (no když pominu, že mohou být různě kvalitní přístroje a doktoři). Já byla loni na UTZ na začátku 5.tt, na několika testech 2 čárky, ale doktorka řekla, že mi to ještě nepotvrdí, že tam není nic vidět (resp. "tady ten miniflíček by to možná mohl být, ale taky třeba ne), ale ať se pro jistotu chovám jako těhotná. Za 2 týdny už to bylo na jistotu
![]()
Tak držím pěsti!!!
Betty, sice nemám přímo takovou zkušenost, ale minulý týden jsem se objednávala na kontrolu, že mám pozitivní test a objednali mě až na tuto středu, kdy budu 6.tt+pár dní (dřív to prý nemá cenu)…takže ty čtyři týdny (obzvlášť, pokud jako první počítáš první a ne 0.tt) je opravdu hodně brzy.
Tak děkuji za tvé zkušenosti, snad se ještě někdo přidá.
Myslela jsem, že by byla vidět třeba dutinka nebo tak..
Ahoj, mě u prvního těhu dr řekl, že to na těhu nevypadá a dal mi injekci na vyvolání ms:-) A podle metříku můžeš vidět, že ms nedorazila:-) Pak mě poslal po týdnu na krev a až z té zjistili, že jsem těhotná!
Ahoj Betty
Ja som šla k dr,keď som bola asi v 4tt.Tehu test som mala pozitývny.A dr mi povedal,že tam niečo je ale nemože mi na 100% potvrdiť tehu.Robil mi ten vnutorny ultrazvuk.Za necele 2 týždne so tam šla na KO a už mi to potvrdil. ![]()
Ahojky! Tak mě nechtěli ve 4. tt ani objednat i přes všechny pozitivní testíky, řekli mi, že stejně není nic vidět, že víc bude vidět tak v 5-6tt. M.
Betty ja si myslim ze 4tt je jeste moc brzy na to aby dr dokazal urcit tehotenstvi podle utz.
Krevni test je schopny tehu urcit ale ve 4tt je embryo tak malinke ze je spise jen zvysena sliznice ale jeste tam neni nic videt.
Me dr 2× uvidel nase mimi az po 5tt.
Ahoj,tak u mě ve 4 týdnu byla vidět dutinka,ale přes vnitřní ultrazvuk,přes břicho viděl jen zvětšenou sliznici.
Já jsem byla na prohlídce 15m po císaři, netušila jsem, že jsem těhotná, dr. to vnitřním UZ taky nepoznal, mimi mělo cca 5 týdnů. Vidět nebylo nic, až o 14 dní později ![]()
Eva
Ahoj Anonymní- A měla jsi nějaké příznaky? Já až na hnusnou pleť nic, to se dá ale taky připsat hormon.poruše.
Já byla u doktora na začátku 5týdne a doktor mi dělal vnitřní ultrzvuk.taky tam viděl jen jakýsi flíček,a těhotenství samozřejmě vůbec nepotrdil.Až po potvrzení z krve a následný UZ za 14dní,kdy to byl sice stále gestační váček,ale už se srdíčkem.
Myslím,že ve 4týdnu ješt nic pořádně neuvidí ani se super přístrojem.
Já souhlasím s holkama. Mě dr. poznal těhotenství až když jsem byla v 7 tt. Dřív tam nic neviděl. Takže to chce čekat - což nemá asi nikdo z nás - kdo se snaží o mimčo - rád, co? ![]()
Já byla u dr. přesně v 4+0tt a na uz pouze zvýšená sliznice 9mm, za dva dny (4+2tt) dutinka 4mm, takže to vlastně bylo vidět v 5.týdnu. 4.týden je na ultrazvuk opravdu brzy.