Jak naučit miminko spinkat

130
16.7.08 10:04

prosim pomoc!!jak naucit miminko spinkat

maminky poradte, jedeme s malou ted 6. mesic a rada bych malou naucila v noci spinkat, jeden cas se budila az kolem 7 rano a spinkala celou noc, ale ted zazivam muka.skoro nekojim,pridavam UM a dokonce jsem presla i na pokracovaci UM a pridavam zeleninku.proste mala se vzbudi ve 3 rano a do 6 jsem na nohou. vim ze muze jit o zvyk, ale to by pak nespala pred 14 dny tak v pohode.ani pres den nema nejak hlad, takze myslim ze ji v noci hlad nebudi.partner ji naucil na dudlik v noci, nekdy zabira, ale nesmime se ani pohnout aby nas neslysela,ale nekdy take ne.s hruzou usinam v domeni ze ma v puse cumel :? („pripadne uduseni“)jenze tak do 10 min ji vypadne a ona zacne brecet,takhle to udelam 10× a pak to vzdavam a stehuju se pryc i s perinami a posloucham jeji hodinovy plac, nekdy pomuze kojo ale nekdy take ne.proste jakoby spatne uz v noci zabirala.jsem klidne pro radikalni reseni, takze jestli mate nekdo zkusenosti a poradili jste si s obdobnym problem, prosim poradte.ja mam hlavne pocit ze je naucena na ten dudlik,ze kdy se ji zachce tak zacne plakat,a my aby jsme se vyspali tak ji soupnem cumel, jenze kdyby ji alespon nepadal :evil: takze dnes jsem byla treba od 3 do 6 vzhuru. kazdopadne ji nic neboli ani netlaci,ja to tipuju na cumlik,prosim poradte jsem zoufale nevyspala,vzdycky v noci nebreci, nekdy si povida :P :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
618
16.7.08 10:30

Marti, a nemáš náhodou naše dítě :?: Naše nám krásně chrněla,max.1× mlíko a zas spala dál - až do 5 ti hodin.Pak si hrála do 6 -ti v postýlce a úderem šestý se vstávalo. Tak s tím je konec! Poslední dva týdny se budí ve 3 - NEMÁ HLAD ani žízeň (max. si cucne),nic jí nechybí, ale prostě nechce spát. Hračky jí nezajímaj( někdy chvilku jo), chce aby na ní někdo dělal cukrbliky - což je ve 3 ráno poněkud vysilující 8) . Někdy si jí vezmem k nám do postele, tak třeba za hoďku usne, ale spíš až ráno mezi 5-6.

Dudlíka používáme na uspávání, ale ihned po zabrání jí ho seberu a nijak jí nechybí. Když ho chce, tak si ho sama podá a dumlá ( i v noci), takže u nás to dudlíkem nebude, ale jestli to rychle neskončí, tak mě odvezou :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
16.7.08 10:33

Jo, jinak jak se vzbudí, tak na ní samozřejmě nemluvíme, nesvítíme - prostě je noc a v noci se spí, ale ten náš malej tygr to jaksi nechápe :roll: . Jo, a je uplně jedno, jestli jde večer spát v 8 hod nebo v 10. Prostě ve 3 KUK a mámo hraj si se mnou. POMOC :! :! :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
16.7.08 11:22

jo to znám, na mě to taky zkoušel (o něco dřív) chce to vytrvat a nastavit hranice i když u toho bude křik. (řeknu to natvrdo brečela a řvala jsem taky, byla to poslední kapka k věčnému uspávání a hodinovému kojení ve dne i v noci) Dítě potřebuje fungující mámu a né mátohu se sirkama v očích (a já už se po té krabičce sirek dívala). Nepodceňuj dítě, není hloupé, ono pochopí že se v noci spí. Velká chyba je si s malým začít v ty 3 hodiny hrát - tím mu dáváš signál že přistoupíš kdykoliv na jeho požadavky, že si ochotná mu vyhovět i když vlastně nejsi, pak se toho člověk hoodně špatně zbavuje. Bude znovu a znovu zkoušet kde ty hranice jsou, nesmíš povolit. Noční spánek ještě žádnému dítěti neublížil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
16.7.08 12:14

ja jsem musela u myho malyho prtouse zkusit Estvillovu metodu,protoze vecer se nechtel chovat a pritom chtel spat, byl utahaneja rval a rval. trenujeme terpve jenom tyden musim k nemu jenom jednou,ale i pres den to pekne funguje, i kdyz musim treba jit dvakrat. pres den se to uci dele, jak jsem vycetla z diskuzi. kamoska mi pujcila i knizku, ale davam ti sem webovku, kde to je ve zkratce. je to prave i na ty decka, co si najednou udelaji v noci den. funguje to na principu odchazeni a prichazeni a prodluzujicich se ntervalech. je to tezky, musis byt pevne rozhodnuta, ze to takhle chces, protoze pokud to jednou porusis, tak je to k nicemu. tak drzim palce :lol: :lol:
 http://maminky.eu/…toda-24.html

jak pise tulenice, potrebuje fungujici mamu. ja ted pres den kojim co dve hodiny a jsem docela vycucnuta. moje mamka je vydesena, ze jsem jak lunt. tak tohle mi aspon pomaha, ze netravim vecer dlouhou dobu uspavanim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
16.7.08 12:56

pehot-ja na ni v noci teda nemluvim a ani si s ni nehraju, jen max.kojo kdyz se mi zda hladova a nazpet do postele a to jsem ji zkousela pres den poradne utahat :roll: ja taky doufam ze to brzy skonci, rano si chce pak hrat a ja nejsem schopna se na ni pomalu ani usmivat :cry: coz je mi lito, zacina byt totiz s ni pekna sranda :D uz se dopuju i vitaminy aby telo alespon trochu fungovalo,trochu to pomaha :idea: ale co mam delat v noci kdyz zacne jecet,mam strcit hned dudlik :?: :twisted: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
16.7.08 13:30

jitus-estvilova metoda super, ale ona usina v pohode ale mam problem v noci, proste chce furt ten dudlik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.7.08 14:33

Ja jsem toto resila zkracovanim spanku pres den - pomalu, kazdy druhy den treba o 15min, a postupne jsem zjistila kolik ji muzu odpoledne doprat a dokdy ji nejdele vzbudit, perfektne to zafungovalo. (Nase mala totiz odpoledne spavala treba 4hod a v noci byla jak ciperka. )
 babeta

• Citovat
  • Upravit
1064
16.7.08 15:02

martulko-ona je i na tyhle pripady nocniho probouzeni. teda alespon podle knizky. deti nevi kolik je hodin proto se tak chovaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
16.7.08 15:30

martulko-prehlidla jsem ten dudlik…hmm tak me napada, ze pokud to neprejde, odnaucit dudlik…nekde psali, ze deti jsou na nem mene zavisle nez si rodice mysli.. 8O 8O jsem sama zvedava :lol: :lol: muj klucina ho potrebuje jen na usinani,pak je v pohode. no uvidis, treba ti nekdo poradi vic konkretne :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
16.7.08 20:11

Ahoj Martulko, už jsem o tom psala v jedné diskusi:
http://emimino.cz/modules.php?…
Jak nám do spaní zasahuje dudlík. Je to kolem tří týdnů zpět. Tak píšu jak jsme pokročili. Od narození Pepča usínal večer bez dudlíka, měl ho jen přes den, což doteď nechápu. Před měsícem bez něj neusnul ani večer, ale vyndaval a řval, znáš to. Takže jsem začala Estivila. Po dvou dnech večer dobrý a opět dudlíka nepotřeboval. Přes den pořád jo a usínal hůř, řešila jsem to prostě tak, že jsem mu ho dala na spinkání, a dodržovala intervaly - na konci už 5 - 10 - 15 - 15…min. a dudlík mu zase dala. Ale mezitím jsem ho nechala, ať si pláče. Bylo to tedy dost náročný, šla jsem si ttřeba uklízet na druhý konec baráku, abych ho tak neslyšela a abych pořád nekoukala na hodinky, kdy bude čas. Většinou ustul tak na potřetí. Teď už spí přes den celkem pravidelně a napoprvé. Dám do postýlky, dudlíka, medvídka usínáčka, dečku a pusu, řeknu Pepíček je moc hodný a teď bude spinkat a jdu. Ani nemukne a chvilku kouká a za moment spí. Už se mu teda nesmím ukázat, jinak můžu začít znova. Prostě si zvyknul, že když si budlíka vyndá, nedostane ho na první zavolání. Když se vzbudí v noci, zá:,–(ně už mu dudlík nedávám. Kojím kolem 4. ráno a pak v 7. Taky už na mě zkoušel, že v noci se spát nebude, ale assi po 2-3 pokusech to vzdal. Tak hodně trpělivosti.
Jen doplním, jak to bylo u dcery. Ta spala ukázkově, ale s dudlíkem. Taky v pěti měsících začaly noční hrátky - dudlík, vyplivnout, řev, což mě absolutně nebavilo a byla jsem nevyspalá. Tenkrát jsem jí ho sebrala úplně a po týdnu spala jako andílek. No, chce to vydržet. :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
17.7.08 09:20

a mam ji nechat spat s dudlikem nebo bez dudlika?ona pak v noci toho dudlika se dozaduje a pak treba ve 4 kdyz se nahodne vzbudi tak uz nechce bez nej usnout, ale on ji vypadne nez poradne zabere a muzu tohle delat 10×,navic teda musim cekat nez poradne zabere a pak ji ho teprve vzit,jenze to mi kolikrat zabere i 1,5hod :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
17.7.08 11:03

Já mu dudlíka na spaní dávám, ale nestrkám mu vždycky, když ho vyplivne. Prostě jde spát s dudlíkem, vyplivne, pláče, čekám až těch pět min., dám znovu dudlíka, vyplivne pláče, čekám až za 10 min, teprve zase dám dudlíka, vyplivne, pláče a jdu za 15 min a tak dokola. Teď už je ale naučený, že buď usne napoprvé s dudlíkem, nebo ho vyplivne a usne bez něj. Navečer ho neporřebuje, tak mu ho nenutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
17.7.08 15:54

Martulko- Jenik taky vyzaduje dudaka na usinani(sice se v noci kvuli nemu nebudi,ale vecer a odpoledne) a jak pise medakulicka, dam (spis davala)mu ho v tech intervalech co tam chodim. ted po tydnu uz chodim max jednou a kolikrat zaspi i bez nej. ale prave v ty ctyri rano musis dodrzovat ty intervaly co se vztahuji na ten den. 1. den to je napr 1.cekani 1min, 2.cek. 2min a dalsi po 3min. 2 den- 2,3 a 4 minuty. ja pak delala spis nasobky, protoze se kolikrat malem zklidnil a ja mu do toho vlezla. ted mam 7,14,21. ale fakt tam chodim jen po tech 7 a pak je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
17.7.08 20:47

tak to zkusim,jsem zvedava,jen je fakt ze asi pres den se to lepe snasi cekat.no ono to vyjde asi na stejno,1,5h place nebo neco delat k dobru.treba tedjsem ji dala dudinu a behem chvilky tuha, jenze to by mi ten plac ted nevadil. :oops: dekuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí