Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, měli jste někdo problémy s vypadáváním vlasů když jste kojily? Známá mi říkala, že je to kojením- hormonami. Dá se proti tomu něco dělat? Je to strašné, sleduji to asi 14-náct dní, mám strach, že budu holohlavá
. Vím, že ženské nebývají plešaté, jen když jsou vážně nemocné, ale fakt je to síla, nikdy jsem neměla problém s vypadáváním vlasů. Děkuji za každou radu.
Není pomoci jen vydržet (začne to na 3 měsíci a končí zhruba v 6-7) zajdi k holiči, když padají dlouhé vlasy je to moc vidět, je to na depku a moc se na to na zemi chytá prach. Jo a smiř se předem s tím, že pak budeš vypadat jak debil, až ti mezi zbytky dlouhých budou trčet chomáče krátkých nových vlásků, to mám teď. A říkám si že půjdu za kadeřnicí ať mi s tím něco udělá, jestli to nějak jde…
![]()
Hlavně to neříkej na gyndě, to se ti pak dostane soustrastného pokývání hlavou od sestřičky a oznámí ti že se ti ještě začnou drolit zuby (to řekla mě) fakt skvělá útěcha.
![]()
Přesně tak … to je daň za to, že v těhotenství jsme asi většina z nás měla vlasů na dvě hlavy. A teď ta jedna hlava prostě vypadává
Zastavit se to nedá … i když doporučují různé vodičky a já nevím co ještě, tak jsou to vyhozené peníze … hormony neoblbneš
To jste mě moc nepotěšili, spíše nahnali strach. Ale asi opravdu zajdu ke kadeřnici. Já nikdy neměla šíleně moc vlasů, mám je husté, ale jemné, takže nemám vlasu na dvě hlavy, bohužel. No, děkuji za rady budu to muset začit řešit co nejdříve nebo budu opravdu plešatá
. A se zuby nemám zatím strach, myslím, že jsou bez problému. Snad s tím strosti nebudu mít. Moc děkuji za vaše zkušenosti.
Ahojky! já mám stejný problém,přestože jsem už od šestinedělí nekojila plně a od 4,5 nekojím vůbec ......tak jsem si nechala ostříhat vlasy na mikádo, což okolí povětšinou kladně ohodnotilo…Teda pokud mi jen všicni nechtěli lízt do z..... ![]()
A kadeřnice mi doporučila užívat tablety Panthenol na vlasy
Ty se mi osvědčily už před pár lety, ale chce to vytrvat. Aspon tak 3 měs.....
Taz no a po 3 měsících ty vlasy padat přestanou samy tak pomohlo to či nikoliv?
![]()
Vlastička klid, to přežiješ.
Já jsem měla také problém s vypadáváním vlasů. Začalo to, když byli dcerce 3. měsíce a když jsem se česala nebo myla hlavu, tak mi zůstávali chomáče vlasů v ruce. Byla jsem z toho taky nešťastná, nechala jsem se trochu ostříhat, ale kadeřnice říkala, že to nepomůže, že až přestanu kojit tak to odezní. Pak jsem opravdu musela (z jiných důvodů) přestat kojit a asi po měsíci jsem měla klid. Takže opravdu je to hormonama a přestane to, tak nezbývá než vydržet.
Já jsem taky vešla ke kadeřnici se slovy „na krátko“, tak se smála a poradila mi to prostříhat, sestříhat, aby to, že jsou vlasy řídké vypadalo jako účel
A pak se to vypadávání jednoho dne zastavilo! Neboj, přejde to! Ale sestříhat to asi zajdi! I pro lepší tvůj pocit!
Vlastičko ,
smiř se s tím a vytrvej. Bohužel jsem musela dát taky vlasy pryč. Vždycky jsem měla vlasy jemné a neměla jsem jich moc, ale po porodu úplný děs a hrůza. Nechala jsem vlasy sestříhat nakrátko, doma jsem dostala strašně vynadáno a teď vypadám jako debil, protože znova ostříhat nakrátko nechci - chci se je zase nechat dorůst. Takže to mám sestříhané od minula, a do toho ty nové vlasy co všude podrůstají
. Je to fakt šílený, už jsem uvažovala i o prodloužení vlasů, ale zase jsem si to rozmyslela. Však ono to za pár měsíců doroste všechno a pak bude klid
.
Nejhorší je to padání dlouhých vlasů, to jsem měla pořád plnou postel, koberce, no prostě vlasy úplně všude a mě se z toho dělalo fakt zle..........
Takže jediná rada zní: buď ostříhat nebo minimálně neustále nosit vlasy svázané a pár měsíců vytrvat
![]()
Já ty vlasy mám sestříhané, ale nedokážu si představit, že bych to musela dát na krátko, nikdy jsem neměla kratké vlasy, takže by to byla hrůza. Ale nechám to o něco zkrátit a budu to muset nosit hodně sepnuté. Tak vám moc děkuji a jsem ráda, že v tom nejsem sama, né, že bych to někomu přála. Děkuji.
panthenol a b-komplex pomahaji, ovsem po tom B priberes…tot ma zkusnost. jinak proste pockat, az se to samo ustali a doufat ![]()
nic si z toho nedelej, ja mam dlouhe a padaji a padaji. jo a po vitaminu B na tebe nepujdou komari a klistata, smrdi jim to. ale okoli to taky muze zaregistrovat. vyparuje se pory
ke konci tehotenstvi me zase nepadaly vubec, tak si tak rikam, ze to asi dohaneji
![]()
Když mi radíte vitamín B, můžu ho brát, když kojím? Já léky žádne neberu, tak v takových věcech nemám přehled. Už dlouho jsem žádné léky nepotřebovala. A co se týče klíšťat, tak z těch mám opravdu fóbií, takže mi to jen prospěje. Kdyby v lese bylo jediné klíště, tak si mě najde, mám na ně smůlu.
to nevim, to se radsi zeptej mudr nebo v lekarne. nebo to bude mozna i v priloze na letaku u toho vitaminu. to tam vetsinou pisou. myslim, ze jsou i webovky, neco jako lekarna.cz. zkus treba prozkoumat tyhle:
http://www.online-lekarna.cz/
http://www.lekarna-online.com/…ts/index.php
tak ja taky kojim, synovi bude 6 mesicu a vlasy padaji a padaji. moje PA doporucila Zinek. Takze beru, zatim tyden, snad se brzy dostavi vysledky. Ja uz se na muj polstar poranu nemuzu ani divat… ![]()