Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dneska jsem našla Rozarce bouličku v prsíčku. Je veliká asi jako lentilka. Nebolí, z prsíčka nic neteče. Volala jsem k doktorce, ale ta má dovolenou, tak mi sestra řekla, že máme přijít až v pondělí. Ale do pondělí je dlouhá doba přemýšlet co by to tak mohlo být. Máte s tím někdo zkušenosti? Díky Lucka
Jen nakukuju a vidím, že ti nikdo dlouho nepíše a dovedu si představit co si všechno můžeš domýšlet. Tak jsem tě jen chtěla podpořit a napsat ti, že o zruřelé prsní žláze u tak malých dětí jsem četla docela často. Sama zkušenost nemám, ale myslím, že jde o to, že se tělo čistí od hormomů. Nemusí to vůbec nic znamenat a samo se to ztratí.
Určitě ti napíše někdo, kdo zkušenost má.
Ahoj Lu,
Kristýnka to měla taky, ale až v deseti měsících. Doktorka říkala, že je to zánět v prsíčku a že prý je to ještě z mých těhotenských hormonů
. Poslala nás s tím na chirurgii, malá měla zvýšenou teplotu, takže jsem jí dávala paralenové čípky a na prsíčko dostala mastičku dělanou v lékárně. Nevím jak se jmenuje
, měla takovou šedohnědou barvu, byla cítit myslím tak trochu po mentolu nebo tak něco. Musela jsem to dávat na ty gázové polštářky, přiložit na pršíčko a přelepit. Měla to takhle asi týden a pak to bylo dobré. Být tebou, tak bych do pondělí nečekala. Já s tím byla u dětské doktorky v pátek a ta mě na chíru poslala hned, s tím, že čekat do pondělí je moc pozdě a prý by se to pak mohlo zanítit a bylo by to minimálně na antibiotika, v horším případě na řezání - to mi potvrdili i na té chirurgii …
Ahojky,
tak zduřelou prsní žlázu měla malá taky, a bylo mi řečeno,že je z hormonální změny a samo to bez problému zmizelo.A vím,že to mívají děti často,ale spíš v prvních měsících po porodu.
tterko,nebylo to něco jiného?
Catherin , nene - byl to zánět prsa z hormonů. Ale je dost možné, že to bylo rizikovější proto, že malá to měla až v těch téměř jedenácti měsících, což už by v podstatě s těhotenskými hormony nemělo mít nic společného ![]()
Tak vám zatim děkuju. Zítra pomažu k doktorce, která tu naší zastupuje. Snad to nic nebude a jenom plašim, ale tterka mě docela vyděsila, tak ať máme na víkend klid. Lucka
ahojky, nevim ale rada bych se zeptala jak to dopadlo, dneska jsem ji nasla taky akorat nase brebera ma zdurenou zarudlou bradavecku, ale jinak ji nic neboli.mam take hrozny strach!!!!!!!!!!!!!!!!!
Doktorka říkala, že pokud je malá, volně pohyblivá a z prsíčka nic neteče, tak nemám plašit. Můžu na to dát gázu namočenou v lihobenzinu a převázat. To jsem ale nezkoušela, tak nevim. Prý to jsou moje hormony. Řeže se to jenom když je to velké nebo zanícené. Takže tak.