Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tak mám skoro dvou měsíčního chlapečka a u nás ve městě je otevřeno nový koupaliště, tak bych se chtěla zeptat, jestli s broučkem můžu jít, nebo ne??
No jestli si tam chceš jít sama si zaplavat a budeš mít někoho sebou na hlídání, tak si běž začachtat si, ale takové miminko bych na veřejném koupališti rozhodně nekoupala!!!!!!!! A už vůbec ne do tak studené vody, vždyť je to ještě malá žabička ![]()
barbarelko, nový koupaliště je jistě super věc, ale nepíšeš, jestli je to přírodní nádrž, či bazén,teplotu vody,hygienické standardy.......... No já bych tam 2m prcka nestrčila, ale napadá mě: kup malinkatý bazének,napusť mu do něj trochu teplý vody (předpokládám, že na novým koupáku jsou sprchy s teplou vodou) a můžete se cachtat a přitom zůstat na břehu ![]()
Ahoj,
ditko do verejneho bazenu urcite ne, ale pokud se chces jit okoupat a budes mit neho s sebou, tak proc ne…
Dcera se jeste nedavno klepala zimou v detskem bazenku a to jsou ji 2 roky!!! Ono se to nezda, ale vseobecne plati, ze dite do jednoho roku by nemelo byt ve vode na verejnem koupalisti, protoze tam jsou splneny normy hygieny pro dospele a ne pro deti. Tam je to prisnejsi…
Terik
Plavání kojenců (od zahojení pupíku) začíná ve vanách s vodou 37-33 st, od půl roku děti přecházejí do normálního bazénu.
Věřejné bazény připouštějí (tj. berou záruku za kvalitu vody) koupání dětí od 1 roku, vyjímečně od 6 m.
Dvouměsíční mimino se ti zvencne strachy z pořvávajících dětí okolo, spálí od sluníčka a chytí každého bacila co tam kdo přines. Ani pro tebe jako skoro ještě nedělku bych koupání ve veřejném bazénu nedoporučila.
Bára
Ahojky, tak já mám podobný problém.. Mám 2,5mesíčního syna a za týden jedeme na slovensko do lázní, tam je sice teplá voda ale jinak jsem se také bála..Tak jsem šla minulý týden k mudr. a ona nato že pokud bude voda čistá, tak že klidně ano, že je Adam odolnej (on se narodil s více než 4,5kg a teď má 7kg) takže je to asi něco jinýho než kdybych tam šla se 4kilovym mimčem - už teď se bojim, poněvač ve vodě hrozně kloužou (to mu mam dát jako rukávky či co,abych byla vklidu??no to asi těžko, asi by byly nanic
) no a s drobnounkym dítkem bych se bála ještě víc, tak si myslím že na toto téma by se dalo diskutovat hodně dlouho, ale asi to je věc každého rodiče, jak se rozhodne.. na druhou stranu by jsme neměli být asi až tak přestarostlivělé, děti by si měly na ten humus co je v týhle době všude, zvykat..neboť jsou pak mnohem náchylnější ke všem nemocem a stačí málo.. sestřička co jsem si s ní o tom povídala mi řekla, že když ona měla malé dítě, tak s ním chodila do balzénu od 2měsíců a nikdy mu nic nebylo..potom zakázali koupání v bazénech do 1ho roku..
No my na slovensko určitě jedem..a myslím že s malým to určo skusíme, a v tom vedru, si myslím, že i jemu udělá vlažná voda dobře.. ![]()
Ahoj holky oživuji téma koupaliště. Jak často chodíte s dětmi a třeba každý den když je takové horko?
@Anonymní píše:
Ahoj holky oživuji téma koupaliště. Jak často chodíte s dětmi a třeba každý den když je takové horko?
Letos jsme byli akorát na začátku července na dovolené, jinak jsme se na koupaliště nedostali, ale máme bazén na zahradě. Dokud jsme ho neměli, tak jsem denně nechodila, jednak nekradu, druhak jsem lenivá.
Máme bazen na zahradě. Plus jak se nám chce - v červenci jsme jezdili 5× v týdnu snad - proste skoro pořad a teď už méně…
Jo,když jsou vedra tak několikrát týdně. Mám permanentku na koupaliště i na bazén,tak to střídáme. Peníze na permanentku dává při různých akcích pojišťovna. Takže to stojí jen to co utratíme tam. A to se snažím korigovat,beru i jídlo a pití z domu.
@lleennttiillkkaa píše:
Letos jsme byli akorát na začátku července na dovolené, jinak jsme se na koupaliště nedostali, ale máme bazén na zahradě. Dokud jsme ho neměli, tak jsem denně nechodila, jednak nekradu, druhak jsem lenivá.
Jé tak to máme stějně až na ten bazén, ten nemáme. Za toto léto už jsem na vstupném nechala pořádnou částku. Budu muset v zimě šetřit dopředu na další léto. ![]()
Chodime kazdy den pac bazen nemame.Nechala jsem tam majlant,ale kam jinam jit?Kdybych vzala syna 3 roky na hriste,tak nas rano najdou ususeny ![]()