Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, holky poradíte mi? Beru HA už rok, stalo se jen výjmečně, že jsem zapomněla. Ale teď o Silvestru jsem se opila a po půlnoci jsem pozvracela. Nevím jestli se mi stačil střebat prášek. Normálně si ho beru v 20 hodin. A do 4 hodin by se měl vstřebat ne? No ale druhý den co jsem se vzbudila a spanikařila jsem a vzala jsem si okolo 14 hodiny další prášek. Měla jsem strach, že prostě se mi prášek nevstřebal. Poté jsem si stejný den vzala normálěn ve 20 hodin prášek. 3. ledna jsem pak měla s přítelem styk, nechránění.. Ale přítel si dává opravdu pozor. Nic se nedělo, ale v neděli v 11. ledna se mi zdálo, že se mi zvětšili nějak bradavky, možná, ale že se mi to jen zdá. Nic méně celý týden mě bolí prsa, ale bolest postupně ustává (aspoň se mi zdá). Výtok jsem měla normální ale včera (14. ledna) jsem chvilku špinila a buď se mi to zdálo, ale objevil se mi narůžovělí výtok. Četla jsem, že se může uhnizďovat vajíčko. Ale tento výtok byl jen chvilkový, bylo ho jen maličko. Dnes má už zas normální bílí. Myslíte, že můžu být těhotná? Jsem ještě na střední a vážně těhotná být nechci
Nebo myslíte, že jsou to důsledky jak jsem si vzala takhle prášky po sobě? Prosím poraďte jsem z toho vážně zoufalá. Omlouvám se za sloh, ale vážně potřebuju poradit!
Neměla by sis raději zajít na gyndu? Tam ti poradí líp něž tady.
Já když v pubertě myslela, že jsem těhotná, tak jsem měla i křeče v břiše a oddálila jsem si MS o týden. Jo nervy umí hodně.
Stejně ti nezbude nic jiného než počkat.
Myslim, ze tehotna nejsi. Pockej do menstruace a pak udelej test, pokud se nedostavi a pak zajdi na gyndu, ale myslim si, ze to bude ok ![]()
@Olm podle meho nazoru tehotna nebudes, jen se moc pozorujes. Udelej si pro klid duse tehotensky test, uklidnis se tim
pak bych ho zopakovala jeste v pauze a dal to neresila
No právě, jenže mě to pořádně děsí. Na mámu má času ještě dost. Menstruaci mám dostat nejspíš někdy v pondělí, ale možná se mi posune jak jsem si vzala ten prášek. Myslíte, že mám počkat jestli příjde MS? Nemám si radši koupit test?
Pozoruju se každou chvíli, protože jsem z toho hrozně nervózni. Svírá se mi žaludek a skoro nic nejím:) Děkuju za uklidnění, doufám, že z toho nic nebude! Jednou mamina chci být, ale teď opravdu ještě ne ![]()
@Olm hele, muze Ti vynechat, protoze se stresujes. Test si udelej urcite, pro uklidneni. Je mozne, ze MS nedorazi kvuli stresu a protoze sis vzala ty prasky jinak. Spinit ted muzes taky ze stresu. Test si udelej pro uklidneni urcite, jak jsem psala.
Podle mě se prášek za 4 hodiny vstřebá z žaludku tam, kam patří. Takže sis druhý den v těch 14 hodin žádný brát nemusela, stačil by ten klasický v osm večer. Těhotná podle mě nebudeš. Pokud se ti zpozdí MS, tak bych řekla, že jen díky tomu, že sis vzala jeden den prášky dva, navíc jsi tedy musela plato dobrat o jeden den dřív, než bys dobrala a tělo to musí zkousnout. Příznaky je schopno si tělo vsugerovat, psychika je mocná. Těhotenský test má smysl dělat až den po vynechání MS, dřív je moc brzy. Tak vydrž do pondělí úterý a uvidíš. Nic z toho ale nebude ![]()
Já se takhle pozorovala každý měsíc, když jsem si myslela, že jsem určitě těhotná, bylo mi i ráno špatně. Nikdy jsem těhotná nebyla. Pak jeden měsíc jsem příznaky neměla žádný, řešili jsme nějaké problémy v rodině, malá byla nemocná, a těhotná jsem byla
. Nervy umí opravdu hodně.
Docela jste mě teď uklidli, ale stejně asi nebudu mít pokoj dokud to nedostanu
Děkuju vám moc! Jste strašně hodné, že jste mi tak rychle odpověděli!
Erenza, asi nemusela, ale v tý chvíli jsem vážně spanikařila:/ Psychyka dělá hrozný divi, to máte pravdu:) I Vám moc děkuju, za odpověď
Myslím, že těhotná nejsi. Prášek „navíc“ sis brát neměla, ale co už… Doporučuji si přečíst příbalový leták, aspoň budeš pro příště víc informovaná
A pokud si někdy nebudeš jistá vstřebáním HA, tak buď nesexuj, nebo se chraňte i jinak ![]()
Chápu, že studuješ a na dítě máš ještě čas, ale moc se mi líbí ta odrhovačka: Kdo chce sex, musí počítat i s možným otěhotněním.
Já když jsem měla strach z těhotenství, tak jsembyla schopná si vsugerovat všechny příznaky. A nejhorší bylo, že test jsem vždycky zkoumala tak usilovně, že jsem pokaždé toho duch viděla. I to jsem si dokázala vsugerovat.
Jinak myslím, že prášek 4 hodiny v žaludku nevydržel.
Prášek se možná vstřebal, ale alkohol muze snížit jeho účinnost, kor pokud si pila hodne, pak bych se řídila podle přívalové ho letáku jako kdyz zapomenes prášek vzít, (už HA neberu tak nevim jestli si to pamatuju dobre, ale ja tam mela, ze pokud se to stane v 1.tydnu užívání platicka-vzít hned jak si vzpomenes prášek novy a týden se chránit i jinou metodou, v letáku bys mela mit i do kolika hodin bys neměla zvracet. každopádně si myslim, ze těhotná nebudeš. Říkáš, ze si přítel stejne dával pozor.