Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, moc prosím o radu zkušené. Už druhou noc jsem se v noci i ráno probudila s mokrým pyžámkem. Únik moči to asi nebude, necítím zápach a zas tolik nepotřebuju na záchod, že bych si cvrkla. Jsem prvorodička, tak nevím, co a jak. Nemám žádné bolesti a celým těhotenstvím jsem proplula bez jalýchkoliv bolestí, únav a nevolností.
Tak si vem na noc vložku, s tou zajeď do porodnice a oni ti řeknou. Takhle ti to na dálku asi nikdo 100% říct nemůže.
Ahoj, vzala bych pyzamko a jela do porodky, udelaji na nem test na plodovku. Jaky jsi tyden?
Tady ti nikdo nedokáže jednoznačně odpovědět.
Já mám teď ve druhém těhotenství na konci vodnatý výtok, který jsem nikdy neměla. Můžeš to mít taky tak. Ale může to být i plodovka.
Manžel je odjetej na služebce, tak než začnu otravovat okolí. Aby se mnou nejezdili sem a tam. Ale zas nechci nic podělat, jsem 36tt a malej je v růstu +2týdny. Já že sem četla, že odtok plodovky před kontrakcema potká 10% žen, tak čekám na bolesti..
Přesně takhle jsem to měla před 3 měsíci
3 dny před prvním termínem ráno malinko, druhý den taky, ale když jsem vstala, všimla jsem si v koupelně (naštěstí máme světlé dlaždice), že to, co kape, je růžové, takže bylo jasné, že to je nejspíš plodovka a raději jsme jeli hned do porodnice. Za 3 hodiny byl mrňous na světě
Ale já měla oba porody překotné…
Mám to teď poslední 2-3noci. Teď ráno po dvou hodinách od probuzení mám mokré kalhotky. Tak jsem si tam vrazila poporodní vložku a jestli na ni něco bude, vyrazím do porodky
U prvního jsem měla dva dny před porodem ten samý problém. Bylo to jako silnější výtok, tudíž jsem to nijak neřešila. Kotrakce nic, po těch dvou dnech mě začlo břicho tlačit na spodek a konečník, tak jsem jela do porodky ať se na mě podívají a do dvou hodin byl prďola venku. Teď jsem 36.tt a mám pocit, že porod opět nepoznám jako s prvním. Takže doufám, že to nepromeškám ![]()
@jillinka píše:
Mám to teď poslední 2-3noci. Teď ráno po dvou hodinách od probuzení mám mokré kalhotky. Tak jsem si tam vrazila poporodní vložku a jestli na ni něco bude, vyrazím do porodky
Radeji ano. Ja si myslim, ze mas vytok. Mam to stejne a spousty dalsich tehotnych tez. Ale jistota je jistota. ![]()
Možná mám ten vodnatý výtok, poslední dva dny mi je skvěle, protože se nebudím ráno nateklá. Mívala jsem už ruce jak medvědí pracky a nohy totéž. Teď mám ruce v klidu a nohy lehce oteklé, aby se neřeklo
tak jestli se tělo nezbavuje vody tím výtokem. Čůrat chodím málo, i když piju.
@jillinka píše:
Možná mám ten vodnatý výtok, poslední dva dny mi je skvěle, protože se nebudím ráno nateklá. Mívala jsem už ruce jak medvědí pracky a nohy totéž. Teď mám ruce v klidu a nohy lehce oteklé, aby se neřeklotak jestli se tělo nezbavuje vody tím výtokem. Čůrat chodím málo, i když piju.
To asi ne, spis se uz pomalinku telo chysta k porodu a pry se tim i cisti, co je na tom pravdy nevim. Kazdopadne ja kolikrat i vstala a teklo „mi to“ po noze
. Minuly tehotenstvi jsem taky jela k doktrovi, a le radeji jela. ted uz tak nejak vim, jak to vypada, kdyz podtika voda. ALE RADEJI SI ZAJDI, NIDKY NEVIS.
Rozhodně někam zajdi. Mě takto utíkala plodovka, 3 noci po sobě. Moc mi jí nezbylo.