Strava v těhotenství - co je dobré a co ne?

141
13.1.15 13:40

strava v těhotenství co je dobré,co ne?

Ahojky holky, chtěla jsem se zeptat jak je to se stravou v těhotenstvi? Uz mi to hlava hlava nebere :-( nekde se pise, ze se ma jist na co je chut, jinde zase nejist plisnove syry, pastiky, salam…co je teda dobre a co ne?

Příspěvek upraven 13.01.15 v 13:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1726
13.1.15 13:44

Ahoj, jez to, na co mas chut, v rozumne mire :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
13.1.15 13:44

Jedla jsem na co byla chuť. Mimina jsou pijavice, vezmou si z tebe to nej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.1.15 13:45

@didika Na toto téma tu je už x jiných diskuzí. Stačí pročíst, trochu se zamyslet a máš jasno. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243

Já jsem jedla na co jsem mela chuť..sem tam i hermelín..můj oblíbeny:-) ujizdela jsem na smazenym:-) a pribrala jsem 5kg..co bych nejedla určité…tak tatarak..proste tepelné neupravený maso…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700

@didika
Použij zdravý rozum, paštiky a salám není dobré jíst nikdy. :mrgreen: Plísňové sýry sice nejsou v těhu terno, protože podporují např. kvasinky ale nic se ti nestane, ten zákaz by se týkal sýrů z nepasterizovaného mléka, což u nás nenajdeš. Jez vyváženě, akorát se vyhni alkoholu, cigaretám, syrovému masu a syrovým vejcím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461

@didika jak to kdo pojme. Dokonce jsem četla, že by se neměla syrová zelenina kvůli listerióze, ale to už by potom člověk mohl taky žít o sucharech a vodě.
Moje dr. mi řekla, že můžu jíst všechno kromě syrového masa, nepřehánět to s kávou a pravými čaji a nepít tvrdý alkohol, sem tam sklenka vína nebo piva nevadí.
Já jsem se řídila tímto, ještě jsem teda nejedla játra, ale jinak všechno, i paštiky, i nakládáný hermoš, i to pivo nebo vínko v malém množství, třeba decku.
Dítě zatím vypadá zdravé a je bezproblémové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
13.1.15 13:46

Nejlepší je nic nečíst a jíst na co máš chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141

Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím…Jj to zatim delam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265

@didika jedla jsem co jsem chtěla, pila taky, dokonce i kafe. Jen prostě všeho s mírou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
13.1.15 13:51

@didika no paštiky, salám a plísňové sýry nejsou zrovna nejlepší strava ani pro netěhotné :-) Ale jestli tě jednou za měsíc přepadne chuť, tak bych se tomu nebránila, každodenní jídelníček by to ale být neměl. Už jen proto, že v paštikách a salámech může být kdejaký hnus, pominu-li, že to je prostě nezdravé, přesolené a zbytečně tučné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
13.1.15 13:52

Všeho s mírou, hlavně používat selský rozum
Nepřehánět to s kávou, vyhnout se syrovému masu s tvrdému alkoholu. To je asi tak všecko :nevim:
Někdo to tady v jedné diskuzi spočítal, že pokud bys věřila všemu, jako těhotná bys nemohla jist preš 400 věcí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaaaaaana
13.1.15 13:56

No ja mela v tehotenstvi i dvakrat tatarak. Ale teda v dlouhodobe overene restauraci. A jak mi tenkrat chutnal. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
277
13.1.15 13:59

Mě seřval doktor za zavináče, dost jsem na nich ujížděla :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
13.1.15 14:05

U prvního jsem to trochu řešila, u druhého nyní nikoli. Mám doma dvouletého synáčka, před sebou táhnu břicho jako balón a pokud bych nesnědla a nevypila to, na co mám chuť, tak bych asi padla. Takže za mě jez všechno s mírou. I to pivo k obědu si dám. Pokud se neopíjíš, nekouříš a nebereš drogy a dodržuješ zdravý životní styl (selský rozum) tak je to v pohodě :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky