Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, chtěla jsem se zeptat jak je to se stravou v těhotenstvi? Uz mi to hlava hlava nebere
nekde se pise, ze se ma jist na co je chut, jinde zase nejist plisnove syry, pastiky, salam…co je teda dobre a co ne?
Příspěvek upraven 13.01.15 v 13:44
Jedla jsem na co byla chuť. Mimina jsou pijavice, vezmou si z tebe to nej
@didika Na toto téma tu je už x jiných diskuzí. Stačí pročíst, trochu se zamyslet a máš jasno. ![]()
Já jsem jedla na co jsem mela chuť..sem tam i hermelín..můj oblíbeny:-) ujizdela jsem na smazenym:-) a pribrala jsem 5kg..co bych nejedla určité…tak tatarak..proste tepelné neupravený maso…
@didika
Použij zdravý rozum, paštiky a salám není dobré jíst nikdy.
Plísňové sýry sice nejsou v těhu terno, protože podporují např. kvasinky ale nic se ti nestane, ten zákaz by se týkal sýrů z nepasterizovaného mléka, což u nás nenajdeš. Jez vyváženě, akorát se vyhni alkoholu, cigaretám, syrovému masu a syrovým vejcím.
@didika jak to kdo pojme. Dokonce jsem četla, že by se neměla syrová zelenina kvůli listerióze, ale to už by potom člověk mohl taky žít o sucharech a vodě.
Moje dr. mi řekla, že můžu jíst všechno kromě syrového masa, nepřehánět to s kávou a pravými čaji a nepít tvrdý alkohol, sem tam sklenka vína nebo piva nevadí.
Já jsem se řídila tímto, ještě jsem teda nejedla játra, ale jinak všechno, i paštiky, i nakládáný hermoš, i to pivo nebo vínko v malém množství, třeba decku.
Dítě zatím vypadá zdravé a je bezproblémové.
Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím…Jj to zatim delam ![]()
@didika jedla jsem co jsem chtěla, pila taky, dokonce i kafe. Jen prostě všeho s mírou.
@didika no paštiky, salám a plísňové sýry nejsou zrovna nejlepší strava ani pro netěhotné
Ale jestli tě jednou za měsíc přepadne chuť, tak bych se tomu nebránila, každodenní jídelníček by to ale být neměl. Už jen proto, že v paštikách a salámech může být kdejaký hnus, pominu-li, že to je prostě nezdravé, přesolené a zbytečně tučné
Všeho s mírou, hlavně používat selský rozum
Nepřehánět to s kávou, vyhnout se syrovému masu s tvrdému alkoholu. To je asi tak všecko ![]()
Někdo to tady v jedné diskuzi spočítal, že pokud bys věřila všemu, jako těhotná bys nemohla jist preš 400 věcí ![]()
No ja mela v tehotenstvi i dvakrat tatarak. Ale teda v dlouhodobe overene restauraci. A jak mi tenkrat chutnal. ![]()
U prvního jsem to trochu řešila, u druhého nyní nikoli. Mám doma dvouletého synáčka, před sebou táhnu břicho jako balón a pokud bych nesnědla a nevypila to, na co mám chuť, tak bych asi padla. Takže za mě jez všechno s mírou. I to pivo k obědu si dám. Pokud se neopíjíš, nekouříš a nebereš drogy a dodržuješ zdravý životní styl (selský rozum) tak je to v pohodě ![]()