Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já teda nevím, ale nechceš si spíš zajít k doktorovi?
a nemoci přenáší i různé mušky, ne jen klíšťata..
Jsi tu psala dva dny zpet ne? Bez k doktorovi, výjimečně muze borelku prenest i komar. Ale at uz je to cokoliv, prestan to resit na internetu a zajed si na kožní a pripadne na gynekologii.
@Villanelle píše:
Jsi tu psala dva dny zpet ne? Bez k doktorovi, výjimečně muze borelku prenest i komar. Ale at uz je to cokoliv, prestan to resit na internetu a zajed si na kožní a pripadne na gynekologii.
Ano jsem to já byla jsem před 2 dny na infekčním kde mi lékař sdělil že to může být borelioza a i nemusí když se to bude prý zvětšovat tak že mám nasadit atb Zinnat 500 ale sama nevím. Ráno chci jet ke své obvodní lékářce jestli by mi vzala krev.
@Anonymní píše:
Ano jsem to já byla jsem před 2 dny na infekčním kde mi lékař sdělil že to může být borelioza a i nemusí když se to bude prý zvětšovat tak že mám nasadit atb Zinnat 500 ale sama nevím. Ráno chci jet ke své obvodní lékářce jestli by mi vzala krev.
No a zvětšuje se to?
Takhle nevypadá štípanec infekčního klíštěte ani komára, štípanec s boreliózou vypadá hodně jinak. Objednej se na kožní a neplaš, stres dítěti dvakrát neprospívá.
Nechci strašit, ale já měl asi 2 roky zpátky boreliózu a začínalo mi to tak, že se mi objevil na noze takovýto flek. Tak určitě si s tím zajdi k doktorovi.
@Anonymní píše:Úplně stejný? A jak vám bylo a pomohli atb?
Nechci strašit, ale já měl asi 2 roky zpátky boreliózu a začínalo mi to tak, že se mi objevil na noze takovýto flek. Tak určitě si s tím zajdi k doktorovi.
@Anonymní píše: Úplně stejný? A jak vám bylo a pomohli atb?
Byl hodně podobný, bylo to právě jen takovéto ohraničení. Mně nic moc nebylo, akorát jsem měl potom teploty a bylo mi občas trochu špatně, ale antibiotika mi pomohla.
Dobrý den prosím poradí mi někdo? Mám už zhruba cca kolem 5 dnů vyrážku na noze a všimla jsem si i dnes menšího pupínku v místě. Nesvědí to nic. Klíště jsem neměla. Jsem v 33 týdnu těhotenství a mám obavy.