Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Já brala Mersilon.Je z těch slabších,ale ono to záleží na hladině hormonů nebo co,to by ti řekl gynekolog.V každém případě jsem po ní nepřibrala ani jsem neměla nějaké nežádoucí stavy jako bolesti, akné a podobně.
Ahoj,ja uzivala Evru,coz jsou naplasti.Jsou setrne k tvemu telu,protoze jejich ucinek nejde pres zludek a jatra.Jde pres kuzi.Ja pilulky nemohla,protoze jsem po vsech zvracela
.Po naplastech jsem ani nezvracela,ani nepribrala.Proste nic,co by zmenilo me telo.Jedina nevyhoda je cena.Pred rokem,co jsem ji brala stala 990,– na tri mesice.Po tehotenstvi se k ni zaase vratim.
Brala jsem jeanine, je z tech dražších, nepřibrala jsem, pleť super, ale po 4letech jsem začala mít dost zuřivý stavy, ihned jsem viděla rudě, byla jsem jak kotel před výbuchem a když jsem vysadila, tak klídek. Ale to se myslím může stát u jakékoli antiko.
Jinak na antiko bych nešetřila, ono to vypadá, že je to drahé, ale když si koupíš za 750,–, tak tě to vyjde na 250/měsíc, když to vydělíš dvěma, tak 125 měsíčně, to mi nepřijde jako nějaká děsná finanční darda.
Mirelle, stojí kolem 560 Kč/3 měsíce. Je nízkohormonální, ale účinná. Neměla jsem s ní problém.
Momentálně neberu žádnou antikoncepci protože při užívání hormonů ztrácím okamžitě chuť na sex ![]()
Brávala jsem Cilest a nepřibrala jsem. A kupodivu asi budu jediná, které seděl a nedělal neplechu.
Já mám Yasminelle, patří k těm dražším 900,– na 3měs, nízkohormonální, nepřibrala jsem a jsem s ní spokojená. Nejlíp by Ti měl poradit tvůj gynekolog
.
Bravala jsem Yadine - nepribira se po ni a navic je idealni proti zadrzovani vody, coz ja vzdy behem PMS mela. Stala taky kolem 900,–
Ted mam recept na Nuvaring, ale zkusenost s nim nemam, stoji kolem tisicovky.
Ahoj, promiň, ale fakt asi budeš muset dát na Tvého gynekologa - měl by Tě v tomto směru odhadnout nejlíp. A zřejmě tušíš, že to, co je někým chváleno, u Tebe může být průšvih
Takže nezbyde, než sama vyzkoušet - záleží na věku, na zdravotním stavu, na penězích.....
Já jsem teda HA řešila u svého Gyndr jen jednou a musím si postěžovat, že mi okamžitě napsal recept na jednu značku.
V šupleti měl asi 4 druhy „tiskátek“ (
), tak prostě jedno vytáhl a na recept natiskl.
Celoplošně prostě všem mladým ženám předepisuje jeden druh antiko ![]()
Takže docela i chápu zakladatelku, že se ptá, co se bere jinde ![]()
Souhlas s Cappy, nas gynekolog predepisuje tu, od jakeho distributora dostane vice benefitu
Jsou totiz vsechny plus minus podobne.
Ja beru Yadine a stve me, ze jsem po porodu zase zacala s hormonama.
Zakladatelko, brala jsem antiko 10 let, pak vysazeni, silena plet, tehotenstvi, porod a mela jsem dat na svuj pocit, ze bez antiko je to lepsi. Vis jak funguje tvoje telo a nezasiras se (s prominutim) hormonama. Me antiko silene ovlivnuje libido (no spis nez ovlivnuje uplne potlacuje) a boliva me hlava. Ted si rvu vlasy
, ze prevazil komfort nad rozumem.
Pokud bude druhe, uz antiko nechci ani videt.
Ale nejnovejsi a nejmodernejsi je tusim Claira.Nebo Qlaira?
Já teda mám zkušenost naštěstí jinou - i moje doktorka má samozřejmě každou chvíli v ordinaci nacpané různé zástupce farmaceutických společností, přesto je pro ni na prvním místě pacientka a ne profit z předepisování konkrétní antikoncepce bez ohledu na potřeby a individualitu pacientky
A pokud máte gynekologa/gynekoložku, kterým jde jen o to vybrat jakékoli razítko ze šuplíku, jen když za to budou benefity
, máte asi špatně vybraného doktora/doktorku! ![]()
JVP, vystřídala jsem už 4 gynekology, nyní jsem registrovaná u pátého ![]()
Ale asi už jsem skončila.
U nás není zas až tak snadné najít doktora, který by byl dobrý. Většina takových má STOP STAV a pacientky už prostě nepřibírá ![]()
Všichni ti 4 moji bývalí to praktikovali tak, jak jsem popsala v dřívějším příspěvku.
Teď mám gynekologa, který mi HA nenutí, ale dojíždím za ním 30km.
S mým dítětem je taková cesta prakticky nemožná.
Takže mám dobrého doktora, ale nemám se k němu prakticky jak dostat ![]()
Ach jo
no chápu, že to může být někdy těžký
ale pokud jde o zdraví, tak se to myslím vyplatí, ne? Lepší krkolomná cesta za dobrým doktorem, než doktor na prd hned za rohem..... ![]()
Ahoj,chtěla jsem se zeptat,jestly byjste mi nemohly dát nějaké rady s jakou antikoncepcí jste spokojeni???Přibírá se po antikoncepčních pilulkách???Jaká antikoncepce je pro holku,která nechce přibrat nejvhodnější???I podle financí???