Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Rozhoduju se koupit notebook nebo normalni pc sestavu levnou normalne z kramu sehnala jsem si na netu za 3000kc-3500kc ale nevim co si vybrat?chci to hlavne na net .A hlavne jestli byste se mohly kouknout na tu stranku a poradit jestli ten notebook a pc sestava maji vse co ma pc mit ja se nevyznam vtech popisech jestli ma hardwere a hardisk a operacni pamet a windousy a jestli uz sou nainstalovany nebo ne?neumim ani zkopirovat odkaz tak to psiis takto date do seznamu giga computer a kliknete na notebooky a tam sou ruzny za neceli 3000kcplus posta pres 3000kc Gigacomputer.cz - Levné Notebooky libi se mi tam notas na 3 strance znacka dell 3008kc a s dph 3610kc a na 4 strane 5 pocitac z leva dell 3142kc a s dph 3770kc a ja nevim ejstli to vse co ma mit ma? a dis date do seznamu Levné notebooky a PC - levné notebooky, počítače, LCD Pracovní sestava - HP Compaq dc7600 tower + LCD 17" HP
PC s 1GB RAM a 160GB HDD + LCD 17" s Windows XP Pro CZ!
CPU: Intel P4/3.0 HT
HD: 160GB Úhlopříčka: 17"
Kontrast: 500:1
Sklad: nad 5ks
Porovnat
2 490,00 Kč bez DPH
a ta sestava jestli taky ma uz windousy atd..a co byste si vybrali vy notas nebo sestavu?snat to je pochopitelne trosku aspon napsano dkeuji moc vsem
u těch nootebooků za tyhle kačky je většinou velikost LCD 12.1, s malým HDD, podle mě věc k ničemu … a u sestavy máš 17 - to je naprosto něco jiného ..... jestli sestavu nebo noťas, záleží na tom, jak jsi na tom s místem, jestli s tím budeš někam běhat po bytě, jezdit na dovče apod. ..... my to máme doma tak, že jí mám noťas a manža má sestavu a noťas taháme všude … jestli chceš noťas, kup si novej, budou teď i po vánocích akce a za 7 seženeš už slušnej ..... hlavní otázka je, co na tom počítači chceš vůbec dělat ![]()
ixule píše:
u těch nootebooků za tyhle kačky je většinou velikost LCD 12.1, s malým HDD, podle mě věc k ničemu … a u sestavy máš 17 - to je naprosto něco jiného ..... jestli sestavu nebo noťas, záleží na tom, jak jsi na tom s místem, jestli s tím budeš někam běhat po bytě, jezdit na dovče apod. ..... my to máme doma tak, že jí mám noťas a manža má sestavu a noťas taháme všude … jestli chceš noťas, kup si novej, budou teď i po vánocích akce a za 7 seženeš už slušnej ..... hlavní otázka je, co na tom počítači chceš vůbec dělat
Notebook x sestava - záleží, co preferuješ ty. Já mám sestavu: v podstatě je levnější než noťas (když se porovnají výkony). Nepotřebuji notebook, protože počítač nepotřebuji převážet (cesty, dovolená apod., ani po bytě). Pokud bych i přesto potřebovala, mám pracovní notebook. Dál případný opravy: do notebooku bys musela více zainvestovat při opravě, možná, že se to ani moc nedělá a rovnou by sis musela pořídit nový. U sestavy není problém v podstatě jakoukoli součást při poruše (nebo když chceš zvyšovat výkon a kapacitu) vyměnit.
Na tvé výběry jsem se nedívala, možná mě zaráží ta nízká cena. Jinak jak píše ixule, nejspíš to budou počítače s malým monitorem, to je fakt akorát snad na cesty, jinak bych nepořizovala. Nemáš nějakého známého? Co zajít do kamenné prodejny, aby ti poradili a doporučili. Já být tebou (pokud tomu opravdu nerozumíš), sama nic nevybírala a radši si nechala poradit od odborníka, popř. nějakého známého, kámoše atd.
Pomka píše:
Notebook x sestava - záleží, co preferuješ ty. Já mám sestavu: v podstatě je levnější než noťas (když se porovnají výkony). Nepotřebuji notebook, protože počítač nepotřebuji převážet (cesty, dovolená apod., ani po bytě). Pokud bych i přesto potřebovala, mám pracovní notebook. Dál případný opravy: do notebooku bys musela více zainvestovat při opravě, možná, že se to ani moc nedělá a rovnou by sis musela pořídit nový. U sestavy není problém v podstatě jakoukoli součást při poruše (nebo když chceš zvyšovat výkon a kapacitu) vyměnit.
Na tvé výběry jsem se nedívala, možná mě zaráží ta nízká cena. Jinak jak píše ixule, nejspíš to budou počítače s malým monitorem, to je fakt akorát snad na cesty, jinak bych nepořizovala. Nemáš nějakého známého? Co zajít do kamenné prodejny, aby ti poradili a doporučili. Já být tebou (pokud tomu opravdu nerozumíš), sama nic nevybírala a radši si nechala poradit od odborníka, popř. nějakého známého, kámoše atd.
Koukala jsem na ty notebooky a myslím, že to je klasika. Operační systém (Windows) už mají a paměť a harddisk také samozřejmě, bez toho by ti PC nefungoval
Jediné, co si musíš dokoupit je myš (pokud ji k tomu chceš), popř. klasickou klávesnici. Ale jak říkám, radši si nech poradit někým, kdo tomu fakt rozumí.
andrejkay píše:
no ja nikam snim nchci chodit jen na net a par fotek si dat a pisnicky no a koukala jsi na ty stranky?ma to uz nainstalovany windousy?prej jo mi rikali no tak nevim a ma to operacni pamet a hardisk atd..??
win píšou, že ti je tam dají zdarma, tak snad jo ..
HDD je malý, to jsem psala už v první zprávě … tohle jsou jen spíš jako netbooky, to si radši kup sestav, zrovna v u nich si jí kupoval manža, jen prostě jako 2 comp domů, potřebuje taky jen internet a muziku .. jestli máš nějakou jejich prodejnu poblíž, zajdi tam a poraď se
Tu sestavu nemůžu podle tvýho popisu na netu najít… Zkus zkopírovat odkaz. Označíš na netu odkaz - Ctrl+C a do zprávy na emimino vložíš Ctrl+V
Pracovní sestava - HP Compaq dc7600 tower + LCD 17" HP
PC s 1GB RAM a 160GB HDD + LCD 17" s Windows XP Pro CZ!Pomka píše:
Tu sestavu nemůžu podle tvýho popisu na netu najít… Zkus zkopírovat odkaz. Označíš na netu odkaz - Ctrl+C a do zprávy na emimino vložíš Ctrl+V
Pomka píše:
prd platné
.. jinak já to taky nenašla ![]()
andrej .. každopádně nekupuj nic přes internet a někam si dojdi, jinak ta cena za sestavu je taky dost málo, to co jsme kupovali manžovi stálo asi přes 3 tisíce, ale jen PC, nic jiného a tedy je dostačující … na prodejnách mívají i věci, které na stránkách nejsou, tak si tam opravdu zajdi
Zakladatelko,
myslela jsem zkopírovat přímo internetovou adresu, kde je ta sestava. Tzn., jak jsi sem zkopírovala text,o jakou se jedná, tak stejně sem zkopírovat ale přímo adresu, kterou máš na internetu v kolonce (http://www.......). Nemůžu to najít. Jinak já se chystám kupovat taky nový pc, jen bednu za cca 5-7 tisíc. Monitor, klávesnici atd. mám, ty ceny se mi zdají nízký, ale bůhví, já to teď nesledovala, takže třeba to šlo hodně dolů. Jde o to, aby sis vybrala počítač taky s ohledem na to, aby jsi nekupovala nový za další já nevím 3 roky… Aby ti nějakou dobu vydržel (myslím tím určitou kapacitu a výkon). Fakt si nech radši poradit od nějakýho znalýho člověka, v obchodě ti taky poradí, ale pozor, aby ti tam nenacpali všechno možný za nejvyšší (jejich) ceny. Ono totiž, já mám skládanou sestavu, takže tam mám to, co fakt potřebuji, výkon jaký potřebuji a za odpovídající kvalitu a cenu. Ty kompletní sestavy nejsou vždycky nejlepší a takhle po netu ti to nikdo moc neřekne.
Za mě rozhodně noťas
Máme doma každý svůj notebook a ještě k tomu má manža PC sestavu. PC sestavu vůbec nezapínáme a na net chodíme přes noťase. Tak jestli to opravdu chceš jen na net a nějaké fotky a nebudeš na něm pařit hry, tak si pořiď noťase ![]()
Já teda potřebuju oboje dvoje
Sestavu máme doma, partner na tom paří hry, já sem tam, případně dělám věci do školy…když se mi nechce dřepět u stolu, vlezu si někam s noťasem, a samozřejmě ho taky bereme sebou na cesty. Partner alespoň minimálně něco pracovně vyřizuje, i když má volno, a já taktéž…
takže u nás máme PC sestavu a 2 noťase ![]()
šel bych do klasického PC, všechny náhradní díly a příslušenství jsou mnohem levnější, navíc pochybuju o životnosti baterie v noťasu, stejně by si musela být napichlá furt v zásuvce,…mrkl bych třeba spíš na aukro, nebo nějaké inzertní servery, tam by mohli být lepší kombinace za míň peněz
já zas nedam dopustit na noťase, sestavu bych nechtěla ani náhodou
zrovna ted ležim pěkně v pelechu, žádný sezení u stolu ![]()