Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
potřebovala bych prodiskutovat pokojíček
.
Bydlíme v podnájmu. a momentálně to vypadá, že tady ještě tak 3 roky budeme. Pak se budeme stěhovat do domečku. Moc se mi nechce nic kupovat a investovat do věcí které pak v domku nebudu chtít použít. Mysleli jsme si, že tady budeme mnohem kratší dobu… Teď mám ale pocit že 3 roky je ještě dlouhá doba na to aby vše bylo provizorní. A mám dilema ohledně dětského pokjíku. Syn spí v pokojíku od cca 5 měsíců v postýlce, má tam komodu s oblečením malý stolík a 2 židličky a dva hnusné plechové regály a v tom bedýnky s hračkama a tak nějak vše. na druhé straně pokojíku je gauč a hromada krámů bedny s „bordelem“ co se nám nechtěli vybalovat. celokově když člověk příjde do toho pokoje tak je to nehezké neútulné… moc jsem to neřešila protože převážně je v obýváku kde má koutek s dalšíma hračkama. Teď jsme se dohodli že do pokojíku koupíme koberec (teď je tam plovoučka)a chtěla bych ten pokojík udělat útulný. Syn si tam hraje celkem dost, když jsem na druhé straně bytu (koupelka ložnice chodba) má tam jiné hračky a baví ho to tam. Brzy budeme mít děti 2, a říkám si že třeba za 2 roky bude syn i s mladším možná trávit v pokojíku více času. Příjde mi škoda aby to bylo takové skladiště.
Jenže pořád se nějak peru s myšlenkou jestli to nejsou vyhzené peníze. A nevím jestli si mám raději víc zabordelit naší ložnici ( mě ani manželovi by to nevadilo) a dětem to udělat útulnější. Dnes mě i dost nahlodala kamarádka, která říkala že děti potřebují mít útulnou místnost na spaní
koberec jsme vybrali ten nejlevnější pokojík je zatím laděný mdro zelený mám nakoupené rámečky že je dám na zeď, manžel chtěl malovat na zeď obrázky zvířata atd… jenže možná levnější varianta by byla koupit samolepky na zeď než nakupovat barvy štětce…a ta práce s tím
. Nemusím uplně řešit finance ale přes to nechci do pkoje investovat velké peníze. A hlavně nejsem přesvědčena jestli je to potřeba.
Chtěla bych to probrat s Vámi kdo třeba máte hotové pokojíky pro takt malé děti a nebo řešíte, že bude dělat pokojík a nebo možná chci slyšet názor že je to zbytečné ať se na to vyprdnu, že skladiště stačí. ![]()
ahojki, tři roky jsou i podle mého názoru hodně na to, aby dítko/dítka byla v nehezkém provizoriu, když to jde jinak, když jde provizorium zútulnit
...... já bych vymalovala a koupila kobebec, hnusné plechové regály se dají natřít a nejsou už tak hnusné… toto vše dohromady nebude zas taková investice, kor když píšeš, že peníze jsou vlastně v pohodě. Nábytek bych další nekupovala, ostatně ani není myslím potřeba. Největší problém jsou asi ty bedny s věcma,,,,, určitě bych je zašila spíš do ložnice… tam nikdo nechodí a na tu noc to překousnu. Kdežto do pokojíčku může přijít návštěva - třeba si pozveš kamarádku s dítkem, tak a´t si hrají slušně. Vím, že má hrací koutek v obýváku, ale takovej dvou či tříleťák už potřebuje trošku víc místa na hraní, kor ještě navíc s kamarádem.
No já bych do toho šla, A.
vůbec mě nenapadlo natřít regály, no jasně jeden zeleně druhý modře a je to. to bude velká změna k lepšímu…
ještě řeším dát do okna záclonu či nějaký závěsek? jsou tam želuzky možná by to zútulnilo.
Ahoj obláčku
jak žijete?
S tím pokojíčkem bych do toho taky šla. Za málo peněz se s troškou fantazie dá udělat hodně muziky. Určitě bych vymalovala, smaolepky na zed, mají krásný a za pár korun v Kiku. Ted jsem je dětem kupovala k vánocům a vypadá to na zdi krásně. Máme zvířátka a pak taky pirátskou lod se zvířatama. Pak bych jak jste psali natřela ty regály, nebo koupla třeba v Ikei teb systém polic na krabice plastový, jsou hezky barevný a nestojí to majlant, krom toho by se ti pak mohly hodit i do baráčku. A na okna určitě nějaký záclony nebo závěsy. Na zed obrázky a vyklidit bordel. Tohle podle mě úplně stačí pro hezkej pokojíček. Jo ještě dět strašně rád mají svoje židličky a stoleček, nás mělej pořád trůní na ždiličce a na stolku si hraje nebo kreslí. A ještě mě napadá že taky je prima takovej ten sedací vak s kuličkama. Kamarádka to má v pokojíčku a děcka se strašně rády v tom válej. Už i ty malý.
Určitě bych si raději zabordelizovala ložnici ( v které se jen spí) a dětem to vyklidila..
Koberec a vymalovat stačí - na samolepky či namalované obrázky bych se vyprdla ( už tak jsou roztahané hračky dost pestré)..A co se týká nábytku - co koupit i kvalitnější kousky, s kterými se přestěhujete do domku.
Komoda i skřín jsou věci na dlouhá léta - netřeba kupovat až potom co budete v baráčku..
Ale jestli nemáte moc peněz, tak těm dětem stačí opravdu jen prostor na zemi a levné uložné prostory třeba i Ikei.
Lizbeth píše:
Určitě bych si raději zabordelizovala ložnici ( v které se jen spí) a dětem to vyklidila..
Koberec a vymalovat stačí - na samolepky či namalované obrázky bych se vyprdla ( už tak jsou roztahané hračky dost pestré)..A co se týká nábytku - co koupit i kvalitnější kousky, s kterými se přestěhujete do domku.Komoda i skřín jsou věci na dlouhá léta - netřeba kupovat až potom co budete v baráčku..
Ale jestli nemáte moc peněz, tak těm dětem stačí opravdu jen prostor na zemi a levné uložné prostory třeba i Ikei.
právě že ještě nevíme co budeme chtít do domku jak si to za cca 3 roky budeme chtít zařídit víš, tak si říkám na co teď investovat když by se mi to pak třeba nehodilo nebo bych chtěla raději něc jiného.
já byh taky zútulnila. V Ikee se dá koupit celkem levně a zkusila bych už přemýšlet, jestli ta daná věc se mi bude hodit i do nového domečku. Dala bych na okno minimálně závěsy, nějakou poličku na zeď, koberec, vymalovala bych nějakou útulnou barvou. Měli jsme to doma podobně, pokojíček provizorní a taky jsme se rozhodli, že s tím musíme něco udělat. My se teda do tří let určitě stěhovat nebudeme, ale kupovala jsem ten nejlevnější nábytek z Ikea vědoma si toho, že ten můj špunt ho brzy odrovná. Musím říct, že i za málo peněz jsme spokojení a trávíme tam všichni podstatně víc času.
ahoj Petruch ten válecí vak zní dobře
před pár dny jsem viděla někde na mimáči zeleno modrý který by se nám i hodil
.
zeď malvat nebudeme je světlounce žlutá necháme to tak
koberec bude za pár dnů a dnes se pustím asi d vyklízení bordelu
a pak podvečerní návštěva IKEI ![]()
Čekáte další mimi? To je super
Ty jo já už jdu za chvíli do práce, strašně to uteklo.
Já jsem pro ty samolpeky na zeď, je to pak hezky barevný a stojí to pár kaček a kdykoliv to sundáš anž by jsi si poškodila zeď. Dá se to i sundat a dát jinam. Já za ně dala v tom Kiku stovku a vypadá to tam ted tak krásně, malej z toho měl ohromnou radost. Taky máme samolepku ve tvaru autíčka a místo oken má jakoby tabuli na jkterou se dá malovat, super věc. Obzvlášt v případě mýho syna, kterej strašně rád maloval na zeď
Je to malíř po mamince, se musím pochlubt, že asi zdědil sklony k výtvarničně. Na svůj věk nádherně maluje.
Takže ne fotbalista po tatínkovi ale výtvarník po mamince
![]()