V zimě smrdí trika s límečkem

57
27.12.11 13:56

V zimě smrdí trika s límečkem

Ahoj, mám problém s tmavými pánskými triky s límečkem. už jsem zkusila několikrát vyprat, aviváž, nechat vymrznout na balkóně a stále po usušení smrdí límeček takovou zatuchlinou :nevim: . Co s tím? Nesetkala jste se s tím některá? Tmavé věci se na víc jak na 40 stupńů vyprat nedají a ty trika to dřív nedělali :nevim: . už si vážně nevím rady. třeba se tu někdo najde a poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14856
27.12.11 14:02

zkusila bych ještě do máchání ocet…já někdy peru i na 50°

já zas nemůžu vyprat deodoranty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
27.12.11 14:04
suik píše:
zkusila bych ještě do máchání ocet…já někdy peru i na 50°

Taky tak! Některý trička jsem už radši vyhodila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
27.12.11 14:06
Ocet zkusím, díky za tip :palec: .
suik píše:
zkusila bych ještě do máchání ocet…já někdy peru i na 50°já zas nemůžu vyprat deodoranty…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
27.12.11 14:07
Taky o tom uvažuji, nebo nechat jen na léto. Jen mě zarazilo, že i z balkónu to stejně smrdí :think: .
Já mám na pračce buď 40 nebo až 60 stupňů, 50 stupňů bohužel nemám. Nebo risknout a vyprat ,,smradlavá trika '' na těch 60 :nevim:
lyrica píše:
suik píše:
zkusila bych ještě do máchání ocet…já někdy peru i na 50°
Taky tak! Některý trička jsem už radši vyhodila..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
27.12.11 14:09

Já bych to zkusila z těma, co ti na nich tolik nezáleží :lol: Jako já peru i na 60, jednou za čas, aby se to pořádně vypralo a zatím OK. Jen teda musím roztřídit barvy, což při praní na 40 nedělám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
27.12.11 14:11
Zkusím to, nic jiného mě nezbude, když mi tu opět trika smrdí, je nemůžu dát mezi ostatní do skříně :think: . Když vydrží, tak mají šanci, jinak je asi odložím na léto :nevim:
lyrica píše:
Já bych to zkusila z těma, co ti na nich tolik nezáleží :lol: Jako já peru i na 60, jednou za čas, aby se to pořádně vypralo a zatím OK. Jen teda musím roztřídit barvy, což při praní na 40 nedělám..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
27.12.11 14:18

Mně ještě napadlo, jestli máš při sušení ten límeček natažený, kdybys ho nechávala ohnutý, tak by se to v tom ohybu sušilo pomaleji a mohlo by to zatuchnout, podobně jako když necháš stát mokrý prádlo dlouho v koši na prádlo, nebo když nahustíš prádlo na sušák a jednotlivé kusy se překrývají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
27.12.11 14:26

taky se mito občas stane, nebo i hrubší mikiny, prostě to hůř schne tak jsem se naučila tyhle věci dávat na sušák hned vedle topení a nemá to čas načuchnout když to hned uschne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
27.12.11 14:50

me obcas nacuchne pradlo,kdyz ho hned nevytahnu z pracky.taky se nekdy usadi v gume od pracky takovy maz,ktery docas utiram kuchynskyma ubrouskama.ten taky dela smrad a cmouhy na pradle.to pak zapnu pracku na 90 stupnu bez pradla a naliju do ni jen savo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
27.12.11 15:27

Já peru na 60 skoro všechno, i tyhle trika a v pohodě :nevim: jako možná ty tmavší trochu časem vyblednou, ale chlapovi je to fuk, tak to neřešim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
27.12.11 15:28

Ahoj,
jestli taky nebude problém v tom, že je necháváš „vymrznout“ venku. Já bych to sušila naopak v teple. V tom mrazu nebo v chladu to hůř schne a právě že to může podle mě potom načuchnout. Venku je můžeš větrat max suchý, ale mokrý bych nedávala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
27.12.11 16:04

Ahoj, hlásím stejný problém. Manželova trička s límečkem taky takhle hnusně smrdí. A některé prádlo se širokou gumou taktéž. Bude to tím pomalým schnutím. Snažím se to prát a následně sušit venku, pokud to počasí dovolí, jinak dávám alespoň ty límečky „předuschnout“ na topení. Ale z mé zkušenosti jak to jednou zasmrádne, tak už to tam je víc nebo míň cítit pořád :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
27.12.11 17:40

U nás smrdí pár triček a mikin (tmavých) a nemůžu to z toho dostat. Asi až bude zase možnost sušit na slunci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
27.12.11 17:40

Mě taky takhle smrděly tepláky u gumy a pomohlo koupit dezinfekci na prádlo a vyprat to s tím. Mám Sanytol, dávám do nádobky na aviváž i s aviváží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný