Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, mám problém s tmavými pánskými triky s límečkem. už jsem zkusila několikrát vyprat, aviváž, nechat vymrznout na balkóně a stále po usušení smrdí límeček takovou zatuchlinou
. Co s tím? Nesetkala jste se s tím některá? Tmavé věci se na víc jak na 40 stupńů vyprat nedají a ty trika to dřív nedělali
. už si vážně nevím rady. třeba se tu někdo najde a poradí.
zkusila bych ještě do máchání ocet…já někdy peru i na 50°
já zas nemůžu vyprat deodoranty…
suik píše:
Taky tak! Některý trička jsem už radši vyhodila..
suik píše:
zkusila bych ještě do máchání ocet…já někdy peru i na 50°já zas nemůžu vyprat deodoranty…
lyrica píše:suik píše:Taky tak! Některý trička jsem už radši vyhodila..
Já bych to zkusila z těma, co ti na nich tolik nezáleží
Jako já peru i na 60, jednou za čas, aby se to pořádně vypralo a zatím OK. Jen teda musím roztřídit barvy, což při praní na 40 nedělám..
lyrica píše:
Já bych to zkusila z těma, co ti na nich tolik nezáležíJako já peru i na 60, jednou za čas, aby se to pořádně vypralo a zatím OK. Jen teda musím roztřídit barvy, což při praní na 40 nedělám..
Mně ještě napadlo, jestli máš při sušení ten límeček natažený, kdybys ho nechávala ohnutý, tak by se to v tom ohybu sušilo pomaleji a mohlo by to zatuchnout, podobně jako když necháš stát mokrý prádlo dlouho v koši na prádlo, nebo když nahustíš prádlo na sušák a jednotlivé kusy se překrývají.
taky se mito občas stane, nebo i hrubší mikiny, prostě to hůř schne tak jsem se naučila tyhle věci dávat na sušák hned vedle topení a nemá to čas načuchnout když to hned uschne
me obcas nacuchne pradlo,kdyz ho hned nevytahnu z pracky.taky se nekdy usadi v gume od pracky takovy maz,ktery docas utiram kuchynskyma ubrouskama.ten taky dela smrad a cmouhy na pradle.to pak zapnu pracku na 90 stupnu bez pradla a naliju do ni jen savo…
Já peru na 60 skoro všechno, i tyhle trika a v pohodě
jako možná ty tmavší trochu časem vyblednou, ale chlapovi je to fuk, tak to neřešim ![]()
Ahoj,
jestli taky nebude problém v tom, že je necháváš „vymrznout“ venku. Já bych to sušila naopak v teple. V tom mrazu nebo v chladu to hůř schne a právě že to může podle mě potom načuchnout. Venku je můžeš větrat max suchý, ale mokrý bych nedávala…
Ahoj, hlásím stejný problém. Manželova trička s límečkem taky takhle hnusně smrdí. A některé prádlo se širokou gumou taktéž. Bude to tím pomalým schnutím. Snažím se to prát a následně sušit venku, pokud to počasí dovolí, jinak dávám alespoň ty límečky „předuschnout“ na topení. Ale z mé zkušenosti jak to jednou zasmrádne, tak už to tam je víc nebo míň cítit pořád ![]()
U nás smrdí pár triček a mikin (tmavých) a nemůžu to z toho dostat. Asi až bude zase možnost sušit na slunci…
Mě taky takhle smrděly tepláky u gumy a pomohlo koupit dezinfekci na prádlo a vyprat to s tím. Mám Sanytol, dávám do nádobky na aviváž i s aviváží.