Šunka na kosti - uskladnění?

28.12.11 23:01

Šunka na kosti- uskladnění?

Máte někdo zkušenost s uskladněním šunky na kosti? Dostali jsme dárkem obrovskou šunku, a nevíme, jak jí uskladnit? Myslíte, že je možné ji zamrazit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21905
28.12.11 23:05

Spis sunku od kosti,ne?No proste mate nejspis doma celou kytu,ne? :mrgreen: ..Dala bych zmrazit,co jineho s tim taky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2711
28.12.11 23:15

já bych to snědla, jak vidim šunku od kosti tak se neznám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
28.12.11 23:54
Eemii píše:
Spis sunku od kosti,ne?No proste mate nejspis doma celou kytu,ne? :mrgreen: ..Dala bych zmrazit,co jineho s tim taky :think:

No ne,prodávají se šunky na kosti, prostě celá kyta, a ta se fakt tak rychle sníst nedá, zkoušela jsem to :)
záleží jestli je to solena susena nebo klasický čerstvá. Nějakou špajzku nemáte? My to dávali do chladnější spize.. Tu susenou.
pak se dá odkostit a maso nacpat do lednice.
v každém případě dobrou chuť!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
29.12.11 00:00

No vsak pisu celou kytu :D ..a ta se v krame po troskch prodava jako sunka od kosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
29.12.11 05:46

Také jsme dostali obrovskou šunku na kosti (a opravdu se na obalu výslovně píše NA kosti ;) ). Něco jsme snědli, něco jsme dali do mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
29.12.11 08:31

Od kosti nebo na kosti, holky nepoperte se kvůli šunce. Mňam, dala bych si! A co bysme nesnědli, to bych šoupla do mrazáku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
29.12.11 10:18

přesně je to tak, že šunka OD kosti je krájená šunka, či v celku z kýty uzené/vařené s kostí. ale prodává se odkostěná. šunka NA kosti je prostě šunka s kostí..
jsou to dvě různé věci z hlediska údržnosti, požadavků na uskladnění a ceny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
29.12.11 10:20

jé takovou sunku bych si dala hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
29.12.11 10:50

Ahoj také jsem ji pořídila manželovi k vánocům něco jsme snědli něco rozdali a zbytek jsem zamrazila porotoiže po otevření by se měla do 2-3 dnů spotřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.11 20:31
mamasan píše:
Ahoj také jsem ji pořídila manželovi k vánocům něco jsme snědli něco rozdali a zbytek jsem zamrazila porotoiže po otevření by se měla do 2-3 dnů spotřebovat.

Tak to je přesně ona :o) … musí se do 2 dnů po otevření spotřebovat. Takže co se nesní, dáme na mrazák. Díky za rady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný