Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máte někdo zkušenost s uskladněním šunky na kosti? Dostali jsme dárkem obrovskou šunku, a nevíme, jak jí uskladnit? Myslíte, že je možné ji zamrazit?
Spis sunku od kosti,ne?No proste mate nejspis doma celou kytu,ne?
..Dala bych zmrazit,co jineho s tim taky ![]()
Eemii píše:
Spis sunku od kosti,ne?No proste mate nejspis doma celou kytu,ne?..Dala bych zmrazit,co jineho s tim taky
No ne,prodávají se šunky na kosti, prostě celá kyta, a ta se fakt tak rychle sníst nedá, zkoušela jsem to ![]()
záleží jestli je to solena susena nebo klasický čerstvá. Nějakou špajzku nemáte? My to dávali do chladnější spize.. Tu susenou.
pak se dá odkostit a maso nacpat do lednice.
v každém případě dobrou chuť!!!
No vsak pisu celou kytu
..a ta se v krame po troskch prodava jako sunka od kosti ![]()
Také jsme dostali obrovskou šunku na kosti (a opravdu se na obalu výslovně píše NA kosti
). Něco jsme snědli, něco jsme dali do mrazáku.
Od kosti nebo na kosti, holky nepoperte se kvůli šunce. Mňam, dala bych si! A co bysme nesnědli, to bych šoupla do mrazáku. ![]()
přesně je to tak, že šunka OD kosti je krájená šunka, či v celku z kýty uzené/vařené s kostí. ale prodává se odkostěná. šunka NA kosti je prostě šunka s kostí..
jsou to dvě různé věci z hlediska údržnosti, požadavků na uskladnění a ceny ![]()
Ahoj také jsem ji pořídila manželovi k vánocům něco jsme snědli něco rozdali a zbytek jsem zamrazila porotoiže po otevření by se měla do 2-3 dnů spotřebovat.
mamasan píše:
Ahoj také jsem ji pořídila manželovi k vánocům něco jsme snědli něco rozdali a zbytek jsem zamrazila porotoiže po otevření by se měla do 2-3 dnů spotřebovat.
Tak to je přesně ona
) … musí se do 2 dnů po otevření spotřebovat. Takže co se nesní, dáme na mrazák. Díky za rady ![]()