Šestinedělí- krvácím a mám 37 stupňů

1671
22.10.14 06:57

prosím poraďte šestinedělí

Ahojky mám dnes deset dní po porodu, miminko mělo 4604g zakže jsem natržená a nastřižená poměrně dost. Když se sprchuji odchází ze mě kousky krve takové malé chuchvalečky nic velkého, krvácím už jen kapku. A dost mě bolí pánevní dno hlavně po celém dnu.Taky mě to štípe u poštěváčku jakoby to bylo opruzené, spálené. Někdy mám 37 teplotu, ale víc né a to jen semtam.Jeto v pořádku? Děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
340
22.10.14 07:08

Cisteni delohy s krvacenim jsem mela asi dva az tri tydny po porodu. Stipani take, nemohla jsem se skoro vycurat. Pak najednou sup a bylo po vsem. Jen me trochu lechtaly stehy, jak se to hojilo. Ale pokud si nejsi jista a mas teplotu, zajdi si k doktorovi. Jinak proto se rika, ze sestinedeli je boj. Telo se dava do kupy. Ja jsem kolem druheho tydne po porodu mela jeste hrozne hormonalni vykyvy. Uplne jsem to na sobe pozorovala. Pripadala jsem si na palici :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
22.10.14 07:24

Chuchvalecky jsou ocistky, to je v pohode. 37 je normalmi teplota lidskeho tela
Ze spodek 10 dni po porodu boli, tahne, svefi a stipe je naprosto normalni. To jsem mela i ja s normalne velkym ditetem bez nastrihu a jen lehkym poranenim. Moc se sledujes. Neboj, vse je ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
22.10.14 07:26

@jessikka děkuju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.14 07:29

Měla jsem to podobné - vypadlo mi pár posledních stehů. K Dr. jsem šla až na běžnou prohlídku po šestinedělí a vynadal mi, že jsem měla přijít dřív. Že teď už se to hojí, ale srostlo mi to nakonec blbě.(Jednalo se o stehy u konečníku a teď tam mám takovou jakoby „kapsičku“ a po stolici se musím sprchovat, nejde to normálně utřít. :cert: :oops: S teplotou běž každopádně. S akutním problémem navíc s teplotou bych se ani neobjednávala a šla rovnou! :!

• Citovat
  • Upravit
2962
22.10.14 07:42

@Lucie66 myslím, že je to normální, zvýšenou teplotu jsem měla vždy v šestinedělí, na spodek si dělej oplachy, mě dost pomáhál Rosalgin, to mě to tam vždycky tak zklidnilo, chuchvalečky krve jsou normální, k dr.bych zajela až by se to třeba zhoršilo(horečka, velká bolest břicha, silné krvácení atd.)
Ono to trvá než se tělo dá dopořádku, tak vydrž :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
22.10.14 07:55

Ja byla sita po trech porodech, po prvnim me zasili pekne blbe, takze me to ruzne tahalo a stipalo porad, az do dalsiho porodu. Myslela jsem, ze to tak je normalni, tak jsem to neresila, takze jake bylo moje prekvapeni, kdyz po druhem porodu a naslednem sesiti me netahlo a nestipalo vubec ale vubec nic! To bylo sesite skvele. A po tretim nastesti taky, takze tech deset dni od porodu jsem opravdu necitila nic. Mozna taky nejsi zasita uplne spravne… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
22.10.14 07:57

Jo a po tom prvnim jsem tam jeste chytla zanet do toho siti, takze to bolelo jak cert :cert: Proste to bylo cele odflakle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
22.10.14 08:10

@Lucie66 vse co popisujes vetsinou patri k normalnimu sestinedeli :hug: teplotu si mer v podpazi kde nemas prso nalite mlekem a mozna bude i nizsi. Ale jinak 37 je normal 8)
Uzivej miminko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
22.10.14 08:29

Já měla cca dva týdny po každém porodu teplotu k 38návalově, šití mě taky štípalo…chce to po každém čůrání omýt vlažnou vodou, pokud máš tak i dubovým gelem
A hlavně hodně větrat jak máš chvilku lehnout, sundat kalhotky a větrej, čím víc to bude na vzduchu a sušit se tím rychleji rána vyschne a vyhojí se :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.10.14 08:46

Je to naprosto normální. Jsi v šestinedělí. Očistky odchází, spodek je roztažený a bolí, všechno po štípe a pálí. U druhého porodu jsem to neměla, ale u prvního ano. Dítě taky veliké, mělo velikou hlavu, dávali mě pak dokupy skoro hodinu, vnitřní i vnější stehy. Když pominu to, že mi spodek po porodu šíleně otekl, tak jsem potom krvácela celých osm týdnů a spodek mě šíleně bolel a brněl pěkných pár měsíců, čůrání bylo za trest. Prostě to k tomu patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.10.14 08:57
@Lucie66 píše:
Ahojky mám dnes deset dní po porodu, miminko mělo 4604g zakže jsem natržená a nastřižená poměrně dost. Když se sprchuji odchází ze mě kousky krve takové malé chuchvalečky nic velkého, krvácím už jen kapku. A dost mě bolí pánevní dno hlavně po celém dnu.Taky mě to štípe u poštěváčku jakoby to bylo opruzené, spálené. Někdy mám 37 teplotu, ale víc né a to jen semtam.Jeto v pořádku? Děkuji za radu

dle toho, co píšeš, tak je to v pořádku.. to potrhání se projevuje aji tím, že tě to štípe atd - mikrotrhliny.. měla jsem to též.. počítej tak 14 dní, než se to zahojí. Pak už bude dobře.. Jinak teplotu si měřit netřeba.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
22.10.14 10:37

Podle popisu se mi to zdá jako normální průběh :nevim: Zvášená teplota nevadí…
JMěla jsem to podobně, měla jsem sice jen jeden steh, ale i tak to štípalo a pálilo, navíc jsem byla dole oteklá až běda, spodek bolel a tlačil, procházky na dýkl jak hodinu byly za trest.
Krvácela jsem u dcery měsíc, u syna dýl - mělůa jsem manžela v nemocnici a musela jsem si připravovat a nosit dříví, takže po té námaze jsem se rozjkrvácela znovu.
Teplotu jsem 14 po porodu měla jeden den asi 38, bolelo mě strašně jedno prso a složila jsem se ve sprše, musel mi muž pomáhat ven - ale to bylo vyčerpáním z toho všeho-byla jsem od příchodiu z porodnice sama doma s 3ketou a novorozencem. Pak už to bylo dobrý ;)
Fakt si myslím, že u tebe je to v pohodě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
18.1.21 14:47

Jejda špatná diskuse :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...