Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak může to být pomalé odtékání plodovky já bych jela pro jistotu udělají ti tes na plodovku a hotovo
Může to být klidně plodovka. Být tebou vezmu vložku a jedu do porodnice. Radši několikrát zbytečně než jednou nepřijet.
Jo a plodovka by neměla být cítit a je bezbarvá myslím si že ti teče plodovka ![]()
Vezmi vlozku a frc do porodnice, mne voda taky ukapavala. Vysvetlovali nam, ze se to muze trhnout nahore, dite castecne ucpava a pak to jen tak „cmrnda“.
@banánice píše:
Jo a plodovka by neměla být cítit a je bezbarvá myslím si že ti teče plodovka
Nemusi byt bezbarva, ja mela lehce naruzovelou a vse bylo dobre.
Moje plodovka zabarvena nebyla treba, ale u me to bylo jasny, protoze to nebylo jen po kapickach. Udelali test a uz jsem sla na pokoj, takze si vem pekne veci sebou a neboj za mamlase nebudes
zvlast ne 4 dny pred terminem. Drzim palce at to dopadne dobre ![]()
S nejvetsi pravdepodobnosti je to plodovka. Vezmi vlozku a zajed do porodnice, oni na to kapnou nejakou „vodicku“ a zjisti, zda to je nebo neni plodovka. Plodovka muze odchazet i takhle pozvolna. Pokud to je plodovka, tak ti asi na UTZ zkontroluji mnozstvi plodovky, aby se nestalo, ze bude miminko na suchu, kdyby to trvalo dele.
Moc děkuju za rady
tak já to asi zkusím a zajedu tam. Právě jsem si myslela, že bych to vydržela i do zítřka, to jdu k doktorovi na kontrolu, ale zase se bojím, že kdyby to náhodou ta plodovka byla, tak aby nebylo miminko na suchu
Moc děkuju. A vidíte, já myslela, že plodovka musí být nějak zbarvená a cítit. A hlavně že to musí být jedno velký cáknutí. ![]()
@Billi to by možná i sedělo s tím cmrndáním
minule mi doktor říkal, že má prtě hlavičku nacpanou v pánvi jako špunt
tak uvidíme
ale už se těším, až to bude za náma. Teď je ten konec šílenej. Pořád jen řešim co poznám a nepoznám, jak to přijde, pozoruju se a občas si přijdu zralá na cvokhouse.
Já teda měla plodovku čirou, podle mě to plodovka bude, nemusí ji najednou vytéct moc. může ti jen odtékat. Určo bych jela do porodky však oni poznají co to je a podle toho s tebou naloží ![]()
Já bych nejela, pokud to jen ukapává po troškách, tak tam dítě má vody dost… Dokud nemáš kontrakce, nebo aspoň nějaké náznaky, tak bych byla doma a vydržela do zítřejší kontroly.
Tak to je 100 % plodovka a může odtékat i po kapkách a bez jiných projevů, já to přesně takto měla a bylo mi řečeno, že od prvního zaznamenání úniku do 2 hodin být v porodnici a to bezpodmínečně, protože by mohl vyhřeznout pupečník. Jinak plodovka je ideálně čirá a mírně nasládlé vůně, může být i narůžovělá atd. Takže jeď a hodně štěstí, už si tě tam nejspíš nechají. ![]()
Radsi jed do porodky mne plodovka odchazela po kapickach, bezbarva a zadne kontrakce nic.
Ahojky,
chtěla jsem jen poprosit o radu. Mám 4dny to termínu porodu a včera večer, když jsem byla na toaletě na malé, tak jsem uslyšela žblunknutí, podívala se a byl tam takový velký cucek čehosi bílého (možná hlenová zátka?). Neřešila jsem to a šla spát (vím, že odchod hlenové zátky nemusí nic znamenat) no a v noci jsem pořád cítila mezi nohama vlhko, ráno když jsem se probudila, tak mi i troška něčeho tekla po noze. První mě napadlo, že by to mohla být plodovka, ale bylo to čirý (plodovka je prý zabarvená), tak jsem to opět neřešila (byla to jen kapička). No a doteď mám pořád sem tam vlhko a ukápnutí toho něčeho, tak nějak moc nevím co dělat. Žádné kontrakce nemám a mám nějak zafixováno, že plodovka odtýká ve větším množství. Nechce se mi vyvolat poplach a frčet do porodnice a pak být za mamlase, že plaším. Nevíte prosím některá, co by to mohlo být? Moc děkuju za každou radu